Jak otworzyć bagażnik??

• Autor wątku Autor wątku Grona
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jeśli natomiast macie problem, z którym już się spotykałem w kilku 166, tj., gdy naciskacie przycisk, przekaźnik cyka, a klapa nie odskakuje, to problem leży w ustawieniu odbojów klapy (ew. spasowania jej szczelin), wtedy, żeby się do niej dostać, to klikać przycisk i dociskać klapę, ew. z kluczyka i dociskać klapę.
To jest powszechny problem, zwłaszcza w początkach produkcji. Czasami występuje nawet po nagrzaniu auta w słońcu. Regulacja na odbojach to tylko doraźne rozwiązanie. Problem tkwi po prostu w wyrobionym zamku. W nowszych modelach to nie występuje albo dlatego że są młodsze (a też to je czeka) albo coś zmienili.

Nic nie zmienili marek. Mam ten problem zawsze jak auto postoi dłużej na słońcu :( . Regulacja na odbojach nic nie daje, albo ja nie mam takiego talentu i cierpliwości.

To jest powszechny problem, zwłaszcza w początkach produkcji. Czasami występuje nawet po nagrzaniu auta w słońcu. Regulacja na odbojach to tylko doraźne rozwiązanie. Problem tkwi po prostu w wyrobionym zamku. W nowszych modelach to nie występuje albo dlatego że są młodsze (a też to je czeka) albo coś zmienili.
Marku, może kwestia zmienionych odbojów? Bo są dwa rodzaje. A może zmienili coś jeszcze, tak jak inaczej puszczona wiązka, która się nie przycina.

Możliwe. Ja w obu miałem problemy zarówno z wiązką jak i zamkiem. Oczywiście regulacja zamka i gumka na wiązkę załatwia sprawę ale to tylko doraźnie.

Ja u siebie wiązkę grzałem delikatnie opalarką, żeby się normalnie wyłożyła.. W 166 Ojca w jednej był problem z wiązką i klapą, ale po ingerencji nie ma problemu. W drugiej od razu było i jest cacy.

A jak było z klemą + ? Bo w tej 2001 jest cała zwykła srebrna, być może ktoś wymienił, bo go denerwowała..

fusibile apertura bagagliaio alfa 166

potete mandare una foto del fusibile del bagagliaio? anche a me non funziona il pulsante del portaoggetti,
io ho la 166 jtd. grazie

Dovresti usare la chiave per aprire il bagagliaio, funziona sempre e non c'è bisogno di elettricità :)

Amortyzatory
Powrót