infotainment update

• Autor wątku Autor wątku bob@
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

bob@

Nowy
Auto
giulia veloce
Probował ktoś upadu do wersji 085?
Zaczynałem od v051, z sukcesem udało mi się zaktualizowac do v056. Dzisiaj ściągąłem wersję v085, ale system jej nie przymuje. Probował ktos aktualizowac, udalo sie?

w podlinkowanym wątku jest pdf który opisuje conieco.
co do updatu, oprócz poprawek rozwiązujących problemy z potencjalnymi resetami/wyłaczeniem się radia, jeśli ktoś ma starszą wersję firmwaru (bodajże starszą niż MV072) i ma duży ekran 8.8", to obraz z kamery cofania będzie większy - na całą wysokość i proporcjonalnie szerszy.

BTW, MV085 na alfaowner są ode mnie, wysłałem to kiedyś jwq

Zauwazalne zmiany to jedynie obraz z kamery. Na zdjęciach niewiele się powiększa, ale w rzeczywistości różnica jest bardzo duza

Wysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka

a lepsza jest jakosc obrazu?

nie, to samo badziewie. po prostu nie jest ściśnięty obraz tak jak to jest wymuszone przy ekranach 6.5" (żeby strefy of PDC się zmieściły tam jest zmniejszony obraz z kamery, i tak było też zrobione dla 8.8 kiedyś)

a kombinowales zeby wsadzic tam lepsza optyke?

Czy update mogę robić bez przeszkód i myślenia o utracie gwarancji?

updaty, te które wypłynęły na forach są wymienione w service newsach które ASO powinno znać, i radia do nich updatować. ludzie mieli problemy czy to z parowaniem bluetootha (1 gen tu update na MV002.009.055) czy z resetami radia (2 gen tu update na MV085.000.046) i po skardze ASO samo za free w ramach gwarancji powinno załadować - to tak jakby ktoś się już obawiał (nie wiem czego) wgrywać sam. ktoś powie niewiadome pochodzenie pliku - MV085 który jest udostępniony przez jwq na alfaowner jest 100% pewny - zgadnijcie kto go wydobył z ASO i wysłał jemu? MV056 zaś był w kampanii na rynku USA, MV002 był w service newsie - w tamtym czasie FCA nie blokowało loginem ściągania ze swoich serwerów i kazdy mógł pobrać dokładnie to samo co dealer.

Ostatnia edycja:
Cześć :) a można odrazu od najstarszej wersji zrobić update do najnowszej? Nie robiłem jeszcze nigdy, ale jak widzę, że jest większy obraz z kamery to warto zrobić :D

updaty, te które wypłynęły na forach są wymienione w service newsach które ASO powinno znać, i radia do nich updatować. ludzie mieli problemy czy to z parowaniem bluetootha (1 gen tu update na MV002.009.055) czy z resetami radia (2 gen tu update na MV085.000.046) i po skardze ASO samo za free w ramach gwarancji powinno załadować - to tak jakby ktoś się już obawiał (nie wiem czego) wgrywać sam. ktoś powie niewiadome pochodzenie pliku - MV085 który jest udostępniony przez jwq na alfaowner jest 100% pewny - zgadnijcie kto go wydobył z ASO i wysłał jemu? MV056 zaś był w kampanii na rynku USA, MV002 był w service newsie - w tamtym czasie FCA nie blokowało loginem ściągania ze swoich serwerów i kazdy mógł pobrać dokładnie to samo co dealer.

Moja giulia jest z 2017 roku, wyświetlacz 8,8", miałem wersje MV-002.008.041, TV-002.008.041 i UM-002.008.021. Przy przeglądzie robionym po 2 latach w serwisie zapewniano, że wszystkie aktualizacje będą wgrane. W domu dopiero sprawdziłem i widzę te same wersje. W zasadzie wszystko działa, chociaż przy aktualizacji map zniknęły wgrane ulubione numery telefonów (iPhone sparowałem po Bluetooth, bo nie miałem mirroringu ani AA czy CP). Czy warto samemu zaktualizować i do jakiej wersji moje urządzenia? Do serwisu mam 120km i z ww powodów nie bardzo im wierzę. Będę wdzięczny Kolego - posty Epsonixa są zawsze chwalone za fachowość i przydatność.

Moja giulia jest z 2017 roku, wyświetlacz 8,8", miałem wersje MV-002.008.041, TV-002.008.041 i UM-002.008.021. Przy przeglądzie robionym po 2 latach w serwisie zapewniano, że wszystkie aktualizacje będą wgrane. W domu dopiero sprawdziłem i widzę te same wersje. W zasadzie wszystko działa, chociaż przy aktualizacji map zniknęły wgrane ulubione numery telefonów (iPhone sparowałem po Bluetooth, bo nie miałem mirroringu ani AA czy CP). Czy warto samemu zaktualizować i do jakiej wersji moje urządzenia? Do serwisu mam 120km i z ww powodów nie bardzo im wierzę. Będę wdzięczny Kolego - posty Epsonixa są zawsze chwalone za fachowość i przydatność.

Obstawiam, ze ASO miało na myśli te updaty, które im wyskoczą do zrobienia jak podłączą egzaminer. A firmware radia raczej do takich nie należy.
Możesz samemu wgrać. Ale w tym radiu niczego nowego w opcjach nie zobaczysz, poprawi się praca bluetootha jeśli masz jakieś problemy. U mnie w tej wersji radia po sparowaniu telefonu widziałem w radiu kontakty, ale jak wysiadłem z auta i ponownie wsiadłem to już się nie pojawiały. Np. w ostatnich połączeniach widziałem tylko numery, bez opisów.
Po wgraniu nowego softu wszystko działa jak należy.

j.w, [MENTION=83694]Andy123[/MENTION] dla Ciebie najnowsza to MV002.009.055

j.w, [MENTION=83694]Andy123[/MENTION] dla Ciebie najnowsza to MV002.009.055

Wczoraj ściągnąłem ze wskazanej przez epsonixa lokalizacji tę właśnie oraz instrukcję, a teraz zastanawiam się, czy zaktualizować. Ktoś pisał, że nowa mapa wgra się po aktualizacji krócej, np 30 minut zamiast 70 - nie pamiętam jednak, czy chodziło o moje radio, czy o te instalowane po jesieni 2017 roku. A właśnie ściągam wersję 1041. Bardzo dziękuję za szybkie porady obu kolegom.

Amortyzatory
Powrót