Ile wyciągnie Twoja Alfa?

• Autor wątku Autor wątku Emenems
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A też się pochwalę, licznikowe 230 km/h na autostradzie :D Ciekawe czy jakby się tak dłużej rozpędzać (chyba przez pół dnia i z górki :D ) to czy domknęło by licznik do 240... ?

Kurde jak tak czytam niektóre posty, to zaczynam żałować, że nie kupiłem 1.9 jtd lub 1.8 TS. Niektórych użytkowników to szybkie sztuki:D a do tego mniej palą, same plusy:D Ja, żeby swojego JTS'a rozbujać powyżej 215 potrzebuje przede wszystkim bezwietrznej pogody, bo pod wiatr to czuć, że powyżej 205 już mu się ciężko robi, no i dobrej drogi, a niestety nie miałem jeszcze okazji po autostradzie przegonić belli. Moje wyniki to głównie krajowa 7, a tam niestety szału nie ma:)

ja swoim 1,4 TS w gaziku (sekwencja) na autostradzie 180 jechałem, ale nie chciałem deptać więcej, bo już się trochę obawiałem, żeby coś z karoserii nie zgubić :P

a ja autostrada A4 udalo sie ja rozbujać do 216 ale duuuuuuzo prostej potrzebowala myśle ze te 6km/h to z gorki lekko bylo bo do domu juz tylko 210 bylo. rok temu

Jak już się tak przechwalacie to może coś na rozluźnienie: http://www.youtube.com/watch?v=wYCKUxkOifg

A to, że niektórzy z Was mają bujną wyobraźnię to prawda... No chyba, że ktoś ma koła z malucha wsadzone to może mu licznik szwankuje.. A co do zawirusowanych JTD to niestety, ale prawdą jest to, że zapier****ją jak głupie, potwierdzam bo jechałem taką 2.4 jtd SW co miała około 200PS i wiem, że lata bardzo szybko, szybciej niż TS'y i 2,5 V6...

Ostatnia edycja:
Jako, że się zrobił rozległy OT o tym, czy ktoś ma szybciej czy wolniej, niektórym włączyła się ułańska fantazja, a sam temat zaczyna "propagować" jazdę z maksymalną prędkością doskonale wiedząc jak to wszyscy masowo w Polsce na lotniska jadą testować swoje samochody .... temat zamykam.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót