[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ok dzięki , poszukam sobie zaraz :)

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

W 156 też sobie dokladalem , tylko nie było już tak łatwo :) nie zauważyłem tylko kostki do przedniego pozycjometra , :/

Ni groma nie idzie znaleźć , nic nie nie wskakuje nawet po nazwie użytkownika , muszę chyba wieczorem skorzystać z PC

Dzięki Luck , o tej instalacji znalazłem już też :) to wychodzi na to że potrzebuje lampy komplet xenon i czujniki poziomowania , spryskiwacze i zbiorniczek z dwoma pompkami i czujniki poziomu i nie wspomnę że jeszcze sprawy komputerowe

Sprawdzałem te okrągłe kostki lamp , to w prawej jest tylko jedno puste miejsce , lewą jest w pełni uzbrojona , może ktoś kto ma ori Zenon czy też w prawej ma jedno wolne miejsce

Problem słabego zasięgu rozwiązany. Moje lampy mają zaznaczone 1% pochylenia wiązki światła, więc na 5m powinny opadać o 5cm. Nie mam pojęcia jak diagnosta je ustawiał, ale ustawił tak, że opadały o.. 14. Nie wiem, czy oni specjalnie tak robią, czy po prostu ten zrobił to na "odwal się". Tak czy inaczej- teraz nie ma porównania.

Problem słabego zasięgu rozwiązany. Moje lampy mają zaznaczone 1% pochylenia wiązki światła, więc na 5m powinny opadać o 5cm. Nie mam pojęcia jak diagnosta je ustawiał, ale ustawił tak, że opadały o.. 14. Nie wiem, czy oni specjalnie tak robią, czy po prostu ten zrobił to na "odwal się". Tak czy inaczej- teraz nie ma porównania.
Tak myślałem, że źle ustawione, bo to było niemożliwe ;-)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Tak myślałem, że źle ustawione, bo to było niemożliwe ;-)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Przeraża tylko to, że jak się człowiek sam autem nie zainteresuje, to nie za bardzo można liczyć na miejsca do tego przeznaczone. W ustawianiu świateł bałem się grzebać, ale widać, że i to można zrobić lepiej od serwisu.

Tak jak z drugiej strony tylko jest ciaśniej i trzeba mieć zwinniejsze ręce. Jak nie masz to musisz niestety zdemontować to co Ci przeszkadza.

Ja się normalnie dostałem przez dekiel lampy od góry. Jest ciasno, łapy poharatałem ale wymieniłem.

Wczoraj probowałem dekiel wyjazc ale nie mozna go zdjac.Ciasno strasznie

- - - Updated - - -

Z drugiej strony wymieniecilem bo mmi padl i teraz świeci zimna barwa 6k a ten drugi tez ma 6k ale swieci cieplejsza barwa i chodzi mi zeby tez go wymineic

To jak nie możesz nawet dekielka odkręcić to ja nie mam pytań :confused:

Podważ czymś płaskim, małym na godzinie 12 i 6, tam są zaczepy

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Dekielek moge odkrecic ale trudno go wyjąć
Ponieważ jest tam ciasno. A trudno to było w Wietnamie! Przeszkadzają jakieś węże jak dobrze pamiętam. No ale jak nie potrafisz sobie poradzić ze zdjęciem klapki bo o coś zahacza (a można przesunąć trochę te przewody) to trochę słabo u Ciebie z majstrowaniem. Nie obraź się ale to nie jest żadne wybitne zadanie.

Panowie powiedzcie mi jak wymieniacie hid-a od storny kierowcy? Bo ja za cholere nie moge dostac sie do przetwornicy

Jak masz hid to nie wiadomo co kto jak zrobił. Pewnie przetwornica wisi gdzieś na kablach albo jest upchnięta w środku. Nikt tu nie wie co masz zrobione. Ale wymiana powinna wyglądać jak wymiana żarówki. Przecież to to samo. Przetwornicę znajdziesz po kablach

Amortyzatory
Powrót