[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ile czasu zajmuje, zanim HIDy dojdą do swojej jasności? Bo przeglądając internet napotykam na wszystkie wyniki między 5 i 80 godzin, a trochę to różnica jest ;D
Założyłem w swojej i jestem troszkę rozczarowany. No i troszkę muszę podnieść światła, bo świecą bliżej, niż na zwykłych żarówkach.

Ok, 40 godzin to tak średnio. Niżej niż żarówki? Hmm.. A nie założyłeś ich czasem odwrotnie? ;) Takie rzeczy się zdarzają

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Jestem troszkę zawiedziony, bo 5000k i tak wpada dość mocno w niebieską poświatę.. Muszę chyba jeszcze sprawdzić 4300k, z tym że pewnie ta barwa będzie zbyt żółta.. Czy odbłyśnik i ewentualnie soczewka, może wpływać na barwę światła? Niby 5000k, ale bardziej mi podchodzi to pod 6000.

Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka

Tak myślałem.. Ewentualnie może spróbuję jeszcze zainwestować w palnik lepszej firmy.

Wiesz... ja kilku "tanich" próbowałem i nigdy ta barwa nie była taka jak powinna. Kupowałem nawet 4300K a i tak były bardziej niebieskie niż w drugim aucie oryginalny osram 5000K. Raz nawet reklamowałem - nic to nie dało.

Coś w tym jest.. W poprzednim aucie testowałem 6k barwę, były zbyt niebieskie, więc sobie mówię że następne zamówię 5k... Zakładam 5k, patrzę a barwa praktycznie taka sama, no ale mówię OK... Muszą się rozpalić. Przejeździłem z 1000km i praktycznie bez różnicy. Jedyna opcja to jeszcze 4300, a jak nie to jakieś lepsze palniki.

większość z allegro 4300k 5000k i 6000k to jest tao samo i ma barwę okolo 6000k, odbłyśnik ma bardzo dużę znaczenie no i soczewka jaka posiadasz, może posiadasz soczewkę halogenowa w która wkładasz HID to sobie podaruj zabawę bo ma ona inna ogniskowa i będzie dużo słabiej świecić, ja w tym momencie posiadam przetwornice Philips Hylux i żarniki Yeakly lighting 5500k i jest kolosalna różnica względem 4300k z allegro pod względem barwy jak i strumienia światła oczywiście na plus ;]

Założone są dobrze- ścięciem do góry. Chyba, że żarnik jest źle zespolony z cokołem, co na pewno nie ma miejsca. Montaż zrobiłem po ciemku, na ścianie, z taśmą malarską. Linia odcięcia jest jak na żarówkach, ale na drodze oświetlony obszar jest krótszy, niż na zwykłej H7

Ostatnia edycja:
odbłyśnik ma bardzo dużę znaczenie no i soczewka jaka posiadasz
A to niby jaki wpływ ma na barwę :sarcastic:

może posiadasz soczewkę halogenowa w która wkładasz HID to sobie podaruj zabawę bo ma ona inna ogniskowa i będzie dużo słabiej świecić
Też ciekawa teoria :) na jakie podstawie ją wysunąłeś?

jest kolosalna różnica ...... jak i strumienia światła oczywiście na plus
To cóż Ty masz tam za optykę że zmienił Ci się strumień światła?? :edziahaha: zmieniło Ci się natężenie, nic poza tym :)

Czy nasze AR mają pełną instalacje pod xenon ? Z tyłu jest Kostka przy kole , pewnie do czujnika poziomu i z przodu przy lewej lampie są dwie

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Tyle z lewej jest wolnych kostek :) sprecyzuje ktoś od czego są
154.jpg
155.jpg
156.jpg
157.jpg

Nie było instalacji ksenonów bez ksenonów.
A na pokazanych fotkach to:
1. chyba halogeny
2. czujnik otwarcia maski dla alarmu fabrycznego
3. pompka spryskiwaczy świateł
4. kij wie (nie widzę położenia)

Z tego co szukałem to ta co mam w palcach to do czujnika poziomu płynu spryskiwaczy
Ta w woreczku to druga pompka ta mała na pasie to jak mówisz , czujnik maski alarmu zostaje te dwie co są razem na jednym zdjęciu ,

W 156 nie było czujnika poziomu spryskiwaczy.

Te dwie przy lampie to może być z nadkola lewego wyciągnięta wiązka od alarmu.

Przepraszam, mam w profilu nie zmienione , mowa o 159 :)

Wygląda na to że masz wiązke pod xenony. W przedliftach zazwyczaj były pomimo braku lamp xenon i osprzętu. Odepnij szeroką wtyczkę z lewej lampy i sprawdź czy są w niej piny. Raczej będą a w samej lampie nie będzie bo to halogen.

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka

Sprawdzałem , w kostce piny są a lampa pusta , to te dwie wolne są od xenonów ?

Ta szeroka jest połączona z czyjnikami przód oraz tył. Ta wąska od alarmu prawdopodobnie. Reszta wiązki do xenonow jest już w okrągłej wtyczce lewej i prawej lampy. Masz instalacje dodatkowej pompki oraz czujnika poziomu płynu spryskiwaczy. Niektórzy musieli dokladac te wiązki by założyć ori xenon ;-) ale fajna robota za to jak ktoś na smykałke ;-)

Manual jest zrobiony w dziale zrób to sam przez epsonixa. Tam wyczytasz wszystko co potrzebujesz.

Amortyzatory
Powrót