[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zestaw jest od Proxim@Ar, ma sprawdzony zestaw który pasuje idealnie do lamp, siedzą pewnie w kloszu i mają dobre wymiary oprawek. Na długich mam jakieś zwykłe żarówki za "5zł" w postojówkach to samo. Na dniach może wsadzę jakieś ledy w postojówki a z długimi to pomyślę nad bixenonem ale to jak będzie sprysk na lampy bo obecnie brak.

a odbłyśniki oddawałeś do regeneracji czy są od nowości?

Podpinam się pod pytanie, mam 6000k i nie ma takiego efektu ;/

ja na krótki czas zamontowałem hid 4300 u siebie bez regeneracji odbłyśników i powiem że marnie świeciły ,na razie mam H7 ale zbieram się na wiosnę za zrobienie odbłyśników
i wtedy uderze do proxima bo tani hid z allegro to był shit , nawet gdzieś o tym pisałem na forum
a tak z ciekawości przetwornice masz na zewnątrz czy włozyłes do reflektora?

Ja mam u siebie zestaw vertex i świeci równie dobrze już kilka lat.

ja na krótki czas zamontowałem hid 4300 u siebie bez regeneracji odbłyśników i powiem że marnie świeciły ,na razie mam H7 ale zbieram się na wiosnę za zrobienie odbłyśników
i wtedy uderze do proxima bo tani hid z allegro to był shit , nawet gdzieś o tym pisałem na forum
a tak z ciekawości przetwornice masz na zewnątrz czy włozyłes do reflektora?
Przetwornice na zew. Brak miejsca w lampie na nią.

Wysłane z mojego LG-D855

Mam gotowe, zregenerowane odbłyśniki H7 do 159. Mogę wysłać na wymianę, a po montażu odeślecie swoje stare.

Nie, jak podetniesz lekko jednego plastikowego cycka. Robiłem to już u siebie kiedyś.

U mnie zawsze regeneracja pary 150zł. Nie ma znaczenia jakie odbłyśniki. Będą jak nowe, natryskiwane tą samą metoda co fabryczne.
Ale do tego wysyłka 16zł (kurier) i stówa kaucji za odbłyśniki (oddaje jak dostanę stare odbłyśniki).

U mnie zawsze regeneracja pary 150zł. Nie ma znaczenia jakie odbłyśniki. Będą jak nowe, natryskiwane tą samą metoda co fabryczne.
Ale do tego wysyłka 16zł (kurier) i stówa kaucji za odbłyśniki (oddaje jak dostanę stare odbłyśniki).
Kurde, może się skuszę ale to później, to sobie przy okazji zrobię za jednym zamachem polerowanie :)

Wysłane z mojego LG-D855

Mi tam się nie śpieszy. Akurat teraz jedne leżą w zapasie bo miałem sobie założyć ale nie mam czasu (walczę z drugą alfą). Jak wrzucę je do siebie albo ktoś kupi to zawsze możesz swoje przysłać ale to wtedy tydzień trwa.

Spoko, będę mieć to na uwadzę, jeszcze jedna sprawa, co sprawia że np oryginalna lampa lepiej świeci od taniego zamiennika ? Właśnie ten odbłyśnik robi tą całą różnicę ?

Też. Ale głównie chodzi o kiepskie soczewki. Dlatego regeneracja jest najlepszym rozwiązaniem.

[MENTION=3821]marek230482[/MENTION] masz może zdjęcia jak wygląda (i świeci!) lampa po takich Twoich zabiegach? Wracałem wczoraj nocą i pomyślałem że muszę coś te światła ogarnąć bo było kiepsko momentami.

Do 159 jeszcze nie robiłem. Mam już odbłyśniki, mam pacjenta na stole ale jakoś motywacji brak :P ale robiłem w innych autach. Głównie w 166. Zdjęcia nie oddadzą efektu. Ale nowe to nowe.

Jeżeli sam sobie wyciągniesz odbłyśniki (a da sie bez wyciągania lampy) to sprzedam Ci juz nowiutkie. A porównasz sobie ze starymi :D

Amortyzatory
Powrót