Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A na dodatek tryb awaryjny samopoziomowania to światła maksymalnie w dół.
bzdura, jaki tryb awaryjny?? Jak mu padnie czujnik przy zawiasie i potencjometr bedzie np. przekłamywał wartości to nie bedzie żadnego trybu awaryjnego tylko zacznie zwyczajnie "ładować" po oczach
Recovery
Logika sterowania autodiagnostyką wyposażona jest także w funkcję 'recovery': w przypadku rozpoznania usterki, system nie funkcjonuje prawidłowo i dlatego nieprawidłowe ustawienie wiązki świetlnej może być niebezpieczne dla innych użytkowników dróg.
Wiązka świetlna ustawiona zostaje więc jak najniżej, aby nie oślepiać w żadnym przypadku, ale umożliwić wystarczające oświetlenie dla kontynuowania jazdy bezpiecznie do najbliższej stacji obsługi ASO.
Chłopie czytaj ze zrozumieniem! Ja nie mówie o sytuacji kiedy coś jest urwane tylko o zwyczajnej awarii potencjometru, bedzie podawał złe wartości w stosunku do pozycji łącznika (np. się zawiesi w pozycji "światła max w górę") a sterownik nie bedzie tego odczytywał jako awarię i być może taką syt. opisał właśnie kol. kowal.pisząc że ktoś jezdził ze światłami w górze bo nie było reakcji na zmianę obciążenia. Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektronikiUrwany łącznik to ramię zazwyczaj leci w dół (grawitacja) - lampy lecą w dół.
Błąd układu czujników (przerwana wiązka itp) - lampy lecą w dół.
Zbyt duża różnica poziomu na czujnikach - lampy lecą w dół.
z eLearna:
Także się kolego doucz.
Masz kolego rację!!! Ostatnio mój kumpel miał awarię samopoziomowania w mazdzie 6 i lampy waliły światłem w niebo.Chłopie czytaj ze zrozumieniem! Ja nie mówie o sytuacji kiedy coś jest urwane tylko o zwyczajnej awarii potencjometru, bedzie podawał złe wartości w stosunku do pozycji łącznika (np. się zawiesi w pozycji "światła max w górę") a sterownik nie bedzie tego odczytywał jako awarię i być może taką syt. opisał właśnie kol. kowal.pisząc że ktoś jezdził ze światłami w górze bo nie było reakcji na zmianę obciążenia. Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektroniki
Brawo ... nie napiszę bo musiał bym Cię obrazić.Chłopie czytaj ze zrozumieniem! ... Douczyć to się sam powinieneś - choćby z podstaw elektroniki
I jeździł też z tym przez rok bo nie wiedział(widział).Masz kolego rację!!! Ostatnio mój kumpel miał awarię samopoziomowania w mazdzie 6 i lampy waliły światłem w niebo.
Niektórzy tu myślą ,że wiedzą wszystko[emoji3]tx555 dzięki że wiesz co miałem na myśli. I co było i jak się zachowywały światła. Czasem zamiast od razu się bulwersować warto się zastanowić czy wiemy wszystko w danym temacie .
Jeśli założysz zestaw Hid to na dlugich będą świeciły zarówno hidy w światłach mijania jak i halogenowe żarówki w światłach drogowych.
Tylko pytanie czy w zwykłych jest sterowana przesłona w soczewce. Jak nie ma to xenon będzie świecił tylko "krótkimi" i wtedy pozostaje mi kupno nowej soczewki bi-xenon z przesłoną.