witam!!!jak czytam niektóre wypowiedzi to wydaje mi się ze prima aprylis trwa nie jeden dzień w roku a znacznie dłużej...
nie wiem czy niektórzy piszą tylko po to żeby zaistnieć w tym temacie,czy po to żeby wnieść przydatne wskazówki...
wychodzi to niestety różnie.

tu gdzie jestem poranne mgły występują dosyć często i jakoś nie zauważyłem żeby ksenony pogarszały widoczność,wręcz przeciwnie.:wub:
jeśli chodzi o regulację lamp,koledzy bez paniki!
światła ustawiamy na przyżądach jak powinny być a ale w dolnej granicy.
xenon z racji tego że emituje więcej swiatła i nieco inne barwy będzie świecił intensywniej,ale to wcale nie oznacza że musi oslepiać.
a jakość zestawów...
no cóż,zależy od tego na co się trafi.większość tych zestawów to produkty "made in china" lub "no name".

według mnie nie ma róznicy w świeceniu ani awaryjności zestawów HID za 200 czy 600zł.
taka różnica w cenie często wynika z zawartości pudełka (jakieś dodatkowe wiązki,przekaźniki,itp.)
tu w holandii jeździ dużo samochodów ze światłami xenonowymi oraz z zamontowanymi HID-ami na zwykłych lampach lub soczewkach.i co jest najdziwniejsze w tym wszystkim to to, że znacznie częściej oślepiaja mnie fabryczne xenony niż te montowane "nie fabrycznie".
pozdrawiam!!!