[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
pc lab to chyba jakies te komputerowe ? :D ;) masa jest takich opini ale jak masz soczewke to jest ok bo jak znow na zwyklym reflektorku z lustrem to moze byc dupka :) granica cienia moze sie rozjechac u mnie taka sama jak na zarowkach... JA też byłem nie raz oślepiony że mi gały prawie nie wyszły zazwyczaj były to jakies meganki stare civici ostatnio jakas lancia :( a na soczewach jak jest ok ustawione to nic

No ja to rozumiem ale na przykład w chwili nie daj Boże wypadku cała wina spada na posiadacza właśnie takiego typu oświetlenia. A swoją drogą to wszystko jest jakieś chore bo po założeniu takiego zestawu do soczewek(nie dotyczy zwykłych reflektorów) i poprawnym ustawienu, zwiększa się bezpieczeństwo na drodze, moim zdaniem zakaz powinien dotyczyć tylko zwykłych reflektorów.

Ps. Ma może ktoś z forumowiczów posiadających AR166 zamontowany taki zestaw u siebie w samochodzie? Jak to się sprawuje? Panowie a HID-y nie będą mi zakłucać CB radia?

Grube przetwornice(chinskie) sieja i niestety zaklocenia sa nawet na FM.Tylko cienkie nie zaklocaja.Pozdrawiam

żeby poprawić oświetlenie lepiej wejść w soczewki czy w hidy?;]

75andrew155 napisał:
b-ski napisał:
Panowie a HID-y nie będą mi zakłucać CB radia?
Umnie niezakłucają żadnych odbiorników

To masz wyjatkowy egzemplarz :D Przerobilem juz kilka zestawow na grubych przetworniacach i wszystkie zaklocaly.

EEE Ludziska! Podpowiedzcie jak mam zdemontować reflektory przednie (w modelu po FL). Od czego zacząć? Ile śrubek do odkręcenia itp... Czy muszę odkręcać zderzak, czy jest prostsza metoda?

Ja też chcę soczewki :wink: A trochę zimno, żeby siedzieć w garażu z browarem i się zastanawiać... Weekend się zbliża, pomóżcie...

Marian napisał:
To masz wyjatkowy egzemplarz Przerobilem juz kilka zestawow na grubych przetworniacach i wszystkie zaklocaly.
Ja przerabiam tylko ten jeden i nie mam zadnego problemu z zakłucaniem

Witam to znowu ja, domyślam się, że macie mnie już dosyć heh :D Ale mam następne pytanie, wiecie może jakiej barwy ksenony mają: Mercedes Eclass 2007r, Land Rover discover 2007r, bmw 3 2008r, Mini cooper 2007 oraz Honda acorrd 2007r :?:

Pozdrawiam

b-ski napisał:
Witam to znowu ja, domyślam się, że macie mnie już dosyć heh :D Ale mam następne pytanie, wiecie może jakiej barwy ksenony mają: Mercedes Eclass 2007r, Land Rover discover 2007r, bmw 3 2008r, Mini cooper 2007 oraz Honda acorrd 2007r :?:

Pozdrawiam

Z tego co sie orientuje to 5700.
pzdr

Amortyzatory
Powrót