[HID- ALFA] czyli xenon na każdą kieszeń

• Autor wątku Autor wątku marshall
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
hehe. łatwo powiedzieć. Mi tradycyjnie psuje sie cos wtedy gdy nie mam mozliwosci sciągnięcia instrukcji.
Ale znalazłem metoda prób i błędów.
Dzięki za pomoc.
Poki co nikt nie mrugał ale to dlatego ze wracałem toruńską a tam jest raczej szeroko:)

A ja wczoraj zamontowałem i się pochwale jak wyszło :) fotki robione telefonem zaraz po montażu wiec rewelacji nie ma ale są :mrgreen:

bezpieczniki musisz pozmieniac na 15 A. od swiatel mijania obok kierownicy w skrzynce Na obudowie masz opis który do czego.

[156] HID

ja juz miałem przygotowane miejsca. Z jednej strony (lewej) na tym plastiku zasłaniającym nadkole, z drugiej: pod lampą, chwilowo na trytytce ale mam juz lepsz obejme i zbierma sie zeby zejsc od auta i to założyc.
Dodam za to taka ciekawostke, moj poprzedni zestaw dawał plame swiatła która wiedziałem ze musi oslepiac. Ten wydaje sie swiecic w porzadku a z kolei na stacji diagnostycznej nie podjęli sie go wyregulowac bo nzwali plame swiatła "bezkształtną". Chyba sam w końcu to zrobie jak ustale jak. Gdzies na forum chyba było to opisane.

Korczu napisał:
Kosiar i jak znalazłes miejsce pod nadkolami na przetwornice??

tak tak , koło nadkoli idzie jakby taka panewka z jednej i z drugiej strony trudno było bo ciężki dostęp ale doczepiłem je żyłkami i siedzi jak przyspawane ani drgnie :)

zakup

ja mam 6000 k. kupiłem za odrobine mniej niz 500 pln. i poki co walcze z ustawieniem tego zestawu.
Nikt mi tego nie chce zrobić. Byłem u 3 osób. A sam nie mam o tym pojecia.
Pozdrawiam

sory że nie odp ale nie zaglądałem do tematu :) a więc ja mam 8000k nocne wrażenia jak najbardziej super rewelka , pojechałem do kumpla to myślał jak jechałem z daleka że sobie Brere albo 159 kupiłem bo taki mocny xenon :) no i dorge i pobocze doświetla znakomicie

Kosiar napisał:
sory że nie odp ale nie zaglądałem do tematu :) a więc ja mam 8000k nocne wrażenia jak najbardziej super rewelka , pojechałem do kumpla to myślał jak jechałem z daleka że sobie Brere albo 159 kupiłem bo taki mocny xenon :) no i dorge i pobocze doświetla znakomicie
8000K, to chyba mocny niebieski?
Nikt nie mruga, że oślepiasz?
Pozdrawiam.
- Rafał

tak świeci dość mocno na niebiesko jak zobaczycie kiedyś nowego ML czy BMW które będzie na niebiesko świeci oryginalnymi xenonami to mój 8000k ma zbliżoną barwę.
Co do oślepiania to nie światła są wyregulowane i nikogo nie oślepiam

też się pokusiłem na założenie tych świateł mimo iż raczej byłem do tej pory raczej przeciwny ale musze przyznać że się opłacało i zmieniłem zdanie na ich temat, mam założone 6000 K i w porównaniu do oryginału w końcu mogę powiedzieć że mam porządne światła, w nocy bajka na trasie również wręcz powiem żę długie są już nie potrzebne bo w zasadzie nic nie dają no chyba że chce oświetlać korony drzew. W Łodzi za ten zestaw zapłaciłem 360zł
A można kupić jeszcze taniej na allegro ale mnie zależało na czasie więc nie chciałem czekać na przesyłkę bo było to tuż przed świętami a zaraz po wyjeżdżałem i raczej nie dał bym rady już wtedy tego założyć

_zagiel_ napisał:
A wiecie moze czy ktos ma zalozone to na takich zwyklych lampach jak ja i czy zdaje to egzamin??
Wszyscy maja na zwyklych lampach - wlasnie o to w tym wszystkim chodzi..

:arrow: Panowie a jak wyglada sprawa HID'ow na przegladach :?: :?: :?:
:arrow: I co na HID'y kontrolka spalonej zarowki w AR156? (hidy zdaje sie maja pobor 35W a nie 55W)...

na przegladach mysle ze lepiej sprawdza sie H7:)
u mnie to nawet jak wyjme jedna zarówke od swiateł mijanie to nic ise nie zapala

Ale zwykle ta sa lampy takie jak ja mam w 33 ;] a w 156 sa juz raczej nowsze inne. Ale bez soczewek to macie czy co?? Opiszcie dokladnie na jakich to jest lampach czy soczewki czy bez czy gladkie ile koszt zakupu u kogo

Amortyzatory
Powrót