Headunit 12,3 cala android - montaż DIY

panowie .... jednemu sie podoba innemu nie,...... wiedzialem co robie i po co ( to nie pierwsza ani druga jednostka ktora montowałem w swoich autach) , podzieliłem sie montażem bo od tego jest chyba to forum ......WESOŁYCH ŚWIĄT :-)))) !!!!

Wesołych Świąt !

:)

Pomijając kwestie wyglądu (mi osobiście podoba się zabudowanie w desce ori wyświetlacza, mimo że ekran mniejszy - ale wystarczający) co jest ważne tak na szybko:
1.Jakość dźwięku w systemach z base audio
2.Jakość dźwięku w systemach z mid i HK (szumy/dynamika - wytłumaczenie w nawiasie następnego punktu)
3.Czy z mid i HK głośność/balans/fader/eq działa dobrze (dlatego że w tych systemach to radio leci na full sygnał z radia do wzmaka w bagażniku żeby się nie zakłócał przy nieekranowanych kablach w wiązce z innymi liniami auta, a to wzmak reguluje vol/bal/fad/eq).
4.Stabilność - czy np nie zawiesi się i nie wywali CANa tak jak to robiły niektóre boxy do AA/ACP (czarny ekran/przebieg miga/problemy z usypianiem niektórych ECU przez to czyli drenaż aku)
5.Jakość/niezawodność w dłuższej perspektywie (boxy padały choć ori radia też)
6.Kamera cofania załączona - większość chińczyków ma za mały kąt no i kwestia linii generowanych czy pasują do gabarytów auta (bo z tym też zwykle słabo)

ad1-2-3 : to jest headunit - za dźwiek dalej odpowiada fabryczny moduł z ktorym ten modul jest polaczony - nie wiem co to "mid i HK" wiec nie mam pojecia o czym piszesz :-)) nie jestem audiofilem
ad4: w żadnym z 5ciu samochodów w przeciągu ostatnich 4-5 lat nic takiego nie mialo miejsca z założonymi podobnymi headunitami
ad5: czas pokaże
ad6: kamera cofania pozostała fabryczna - czy zmienił sie wyświetlany obrys nie wiem ale chetnie sprawdze i dam znać

W Alfach są trzy rodzaje audio: base, mid, hk.
W Base radio zasila głośniki bezpośrednio regulujac na swoim wyjściu moc i tony dla nich.
W Mid i HK radio daje płaski sygnał stałonapieciowy na dodatkowy wzmacniacz w którym dopiero odbywają się regulacje wzmocnienia poprzez CAN.
Jeżeli nie masz Suba to masz Base.

ad1-2-3 : to jest headunit - za dźwiek dalej odpowiada fabryczny moduł z ktorym ten modul jest polaczony - nie wiem co to "mid i HK" wiec nie mam pojecia o czym piszesz :-)) nie jestem audiofilem
ad4: w żadnym z 5ciu samochodów w przeciągu ostatnich 4-5 lat nic takiego nie mialo miejsca z założonymi podobnymi headunitami
ad5: czas pokaże
ad6: kamera cofania pozostała fabryczna - czy zmienił sie wyświetlany obrys nie wiem ale chetnie sprawdze i dam znać

jak łączysz się zatem do systemu auta? czy może przez AUX (czy to do huba z AUXem czy na wejście radia w wiązce)? jeśli tak to trochę lipa bo to pogarszanie jakości audio.

Amortyzatory
Powrót