Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
All 2.0L GME engines have two cooling circuits.
As for hardware differences, it depends.
The 200hp engine with code "0" (cars with MVS codes 620.*R0.0) is, hardware-wise, identical to the 280hp engine with code "1" (MVS codes 62[0,1].*[R,A]1.*).
In late 2017, a new version of the 200hp engine was introduced, with code "9" (MVS codes 620.*R9.0). This version does not have any of the hardware necessary for EGR.
620.GR0.0, 620.PR0.0 = version with EGR 620.GR9.0, 620.PR9.0 = version without EGR
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Ile razy już tu czytałem, że Alfa tonie - widocznie Alfaholicy też
Oczyść najpierw z tej benzyny mówię ci! Jedna iskra i pożar gwarantowany.Dysponuje ktoś schematem albo wiedzą jak te halogeny są podłączane ?
Włącznik dzielony kupiłem, wiązka wyciągnięta do góry, halogeny zamontowane - da się nawet w benzynie ale trzeba troszkę pokombinować i z modelarską precyzją wyciąć otwory do nawiewu, osłona kierunkowa chłodnicy też do lekkiego przemodelowania.
Pozostała kwestia podłączenia, jakby ktoś mógł poratować schematem...
Oczyść najpierw z tej benzyny mówię ci! Jedna iskra i pożar gwarantowany.
Dysponuje ktoś schematem albo wiedzą jak te halogeny są podłączane ?
Włącznik dzielony kupiłem, wiązka wyciągnięta do góry, halogeny zamontowane - da się nawet w benzynie ale trzeba troszkę pokombinować i z modelarską precyzją wyciąć otwory do nawiewu, osłona kierunkowa chłodnicy też do lekkiego przemodelowania.
Pozostała kwestia podłączenia, jakby ktoś mógł poratować schematem...