• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Halo Halo PŁOCK?SIERPC?

• Autor wątku Autor wątku alienek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Heh, Seba ja miałem navi ale ogolnie droga bardzo prosta, jedynie co "cieżko" było tylko przejechać przez Zgierz i Łódz, ruch troche był. Co do policji to ani jednej nie było jak jechałem:) raz stała inspekcja... a radary fakt praktycznie co 5-10 km. W kilku miejscach pod Częstochową remont wiaduktów ale trase oceniam na bardzo dobrą:) powiem Ci, że korki były do Zakopca nie miłosierne a z powrotem troche mniejsze:) Alfa w trasie spisala sie bardzo dobrze, praktycznie cała droga lewy pas i do przodu:) powiem Wam że nawet Ferrari Enzo przy 190 wyprzedziłem:D

Ostatnia edycja:
siemka wszystkim wymienial ktos z Was pasek rozrządu z osprzetem przy 156 1.9 jtd?? ile Was to wynioslo?? i gdzie kupowaliscie czesci jak cos :P

Ostatnia edycja:
Pewnie że wymieniał:) i tak z robocizną od 700-800 musisz przygotowac!

Wymiana 150zł + 360zł rozrząd = 610zł (2,4 jtd)

panowie mam problem... dolalem dziś oleju do wspomagania, tzn wczescniej mialem ATF 220 Mobila, została resztka i dolałem dziś STP (mieszalny ze wszystkimi niby)... po 30min jazdy od dolania zaczal sie problem, alfa co jakis czas gasnie, zapalila sie kontrolka od poduszki bodajrze (ludek zapiety w pasach walacy glowa w kulke :) ). wie ktos moze o co tu ***** chodzi ? ;d

Jak coś jest mieszalnego to jest do dupy...ale może problem leży zupełnie gdzieś indziej??

dzieki za Wasze odpowiedzi :P tez tyle mnie prawie wynioslo tylko ze robocizny nie wliczajac ;)
ale doszlo jakies gowniane kolo zalane guma ;/

Czyli koło pasowe, droga sprawa, wiem wymieniałem u siebie....

być moze lezy gdzie indziej, tylko gdzie ?? oprocz tego chcialem dodac ze na jałowym faluja obroty.. 800-1300 nawet a czasem i od 500.. widzialem sie z seba podpinalismy, zrobilismy reset, wywalilo 1 blad, a mianowicie : P1172. Dodam ze jestem swiezo po wymianie tłumika końcowego, wszystkich świec, całego dolotu od filtra po przepływomierz az do przepustnicy, ktora nie byla wymieniana ani czyszczona. Nie mam już pomysłów o co jej chodzi :(

Wiem, że przyczyną falowania może właśnie zanieczyszczona przepustnica, może silniczek korkowy,sonda, kiedyś, gdzieś na forum czytałem, że falowanie obrotów było spowodowane zle ustawionym rozrządem.Dużo jest przyczyn, a może jak mówisz że wymienniałeś cały dolot powietrza to może gdzieś jest nieszczelność??

Zgadzam się z przedmówcą
Błąd P1172 dotyczy wolnych obrotów
Diagnostyka tego błędu wymaga sprawdzenia następujących elementów:
- lewe powietrze w dolocie powietrza
- sonda lambda
- ciśnienie paliwa
- system paliwowy ( np. wtryskiwacze )
- mechaniczne uszkodzenia typu: gumowy uszczelniacz cylindra, słabe ciśnienie cylindra ...
- Jest jeszcze ostatnia opcja. Ktoś majstrował w ECU i coś spier.......l

Po pierwsze primo: odłącz lambe i sprawdź czy obroty falują i jaki masz błąd
Po drugie primo: odłącz przepływkę i odłącz lambę i sprawdź czy obroty falują i jaki masz błąd
Po trzecie primo: podepnij inną sondę lambda, wyczyść krokowca i przepustnicę...
Po czwarte primo: daj znać jak wykonasz powyższe czynności :D

Ostatnia edycja:
nieszczelnosc odpada, wczesniej przed wymiana tez falowaly,

musze spotkac sie z seba w takim razie, bo do kazdej czynnosci komp ;d

A jakie oprogramowanie??? To może i ja bym sobie sprawdził to i tanto:)

AlfaDiag ale za korzystanie z niego tez trzeba zaplacic

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:11 ----------

To purchase an AlfaDiag license for 45.95 EUR

No ja już jestem dostępny jak coś :D a jeżeli chodzi o kabelek to cena jest niska i wszystko jest na dołączonej CD więc nawet nie potrzeba nic ściągać :D

A co do spotkania to jestem otwarty :D

Seba jak tam wypad do Zakopanego:)??? Jak trasa, słyszałem za jakiś remont pod Zakopcem? Kasa odłożona na zdjęcia z radarów:)?

Krzysiek no powiem Ci że zajebiście :D pogodę miałem zajebista non stop słońce i powyżej 20 stopni :) Jeżeli chodzi o remonty to miedzy Krakowem a Zakopanym trochę remontów ale takie że jeden pas wyłączony z ruchu. Ale powiem Ci że jechało mi się zajebiście :D jechałem długi odcinek płatną więc km moment uciekały. No i co najważniejsze nie było wcale korków :D Odcinek 480 km zrobiłem w 5 godzin i 20 min :D A jeżeli chodzi o radary to mam nadzieje że nie będe miał pamiątkowej foty z wyjazdu :D

Amortyzatory
Powrót