[166] Grigio Chiaro 166 3.0V6 Sportronic by tomaz

• Autor wątku Autor wątku tomaz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
https://www.youtube.com/watch?v=GZSRLYeAI8A&feature=youtu.be

Wiem, że w silniku nadal słychać trochę popychacze... no cóż... wywaliłem 7 stów na komplet na jedną głowicę, widocznie w drugiej też jeszcze jakieś niedomagają... ale mocno ich nie słychać, więc może jakiś specyfik myjący/smarujący coś tu pomoże :P

Brzmi świetnie, jest bass i gitara ! :D Natomiast cały efekt psują te nawalające popychacze...

Pod maską również elegancko, podoba mi się i to bardzo :P

Dzięki Majkelek :)

Z kabiny jest lepiej, ale dzisiaj mi nagranie nie wyszło, więc nie wrzucam... ale będzie, jak tylko skręcę coś nowego!
Najciekawszy jest efekt syku powietrza przy maks obrotach, jak wrzuca następny bieg i nagle obroty schodzą to słychać taki syk, coś jak namiastka blow-offa ;)
Wcześniej na bank tego nie było i powiem że bardzo mi się podoba. Jest MOC :)

Powiedz mi jeszcze kilka rzeczy:
Przepustnica pasowała P&P czy modziłeś?
Pytam, bo mam z Audi i muszę wtyczkę ogarnąć bo jest inne wyprowadzenie pinów.
Druga sprawa - przeróbka kolektora dużo Cię kosztowała (może być priv), i czy flanszę
ktoś Ci ogarniał CNC czy na tokarce?

Przepustnica P&P, nic nie musiałem robić.
Flansza robiona na CNC, koszt 150zł.
Przeróbka kolektora we własnym zakresie, tylko do spawania dałem, ale jeszcze nie wiem ile to wyszło, bo będę płacił razem za całość.
Także tutaj dużo nie wyszło, za to klamoty z fmic... sam wiesz ;)

Filmik z kabiny. Niestety przy wyższych prędkościach słychać już spory szum... BTW czy ktoś zna jakiś fajny programik do odszumiania filmów?

https://youtu.be/DYVfmx8Bxi4

Przydałaby się jakaś kręta, pusta droga, ale u nas takich jak na lekarstwo..

Dzięki :)
Co do prędkości to muszę się wreszcie kopnąć na Berlin, żeby maxa sprawdzić ;)
Ale powiem tak... Alfa idzie jak przyklejona, to jest niesamowite. Na tych samych łukach Mazdą miałem 50km/h mniej i skończyła mi się odwaga, a tutaj.. cykora jeszcze nie miałem :D
Niby nie czuję przyrostu mocy, ale na górze idzie pięknie, więc sam już nie wiem. Mam wrażenie, że na długiej prostej być może zamknąłbym licznik, ale może to tylko wrażenie :P

Przy jakiej prędkości miałeś taki szum?

Powiedzmy, że przy 130 :D

Super mruczy, ale filmik i tak zapewne nie oddaje prawdziwego brzmienia zmodyfikowanego Busso ! :) Świetna robota, gratuluję Belli ! ;)

Tomek, dobra autostrada nie koniecznie na Berlin i sprawdzisz, ja jestem pewien, że licznik zamkniesz.. :)

Zaraz znów wyjadę na chwalipiętę, ale swoim jtdm od Adriana na A1 z Gdańska 245km/h licznikowe, gdzie predkosc wdg automapy byla 238

Ostatnio na podobnej autostradzie miałem 240 na liczniku prawie mam ze zdjęciem włącznie, nei wiem ile byłoby wdg GPS, ale ja sugeruję się licznikiem :)

Znajomy 3.0V6 24v 260kmh muskał 166 ;)

attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_1640.jpg
    DSC_1640.jpg
    39.1 KB · Wyświetleń: 171
Ostatnia edycja:
Wydaje mi sie ze jednak zf moze ograniczyc mozlieosci silnika na v max, widze to przy swoim aisinie, gdzie ewidentnie brakuje 6 biegu przy ok 200.

Pieknie zmienia biegi ten zf, rozumiem ze to tryb spirtowy byl wlaczony?

Dzwiek miazga i jak to wsiasc teraz do swojego gruzlika :)

Dareme, wlasnie zapomnialem napisać, że on miał manuala przedliftowego , musiałbym dokładnie pytać bo podesłał mi tylko info :)

Wydaje mi sie ze jednak zf moze ograniczyc mozlieosci silnika na v max, widze to przy swoim aisinie, gdzie ewidentnie brakuje 6 biegu przy ok 200.

Pieknie zmienia biegi ten zf, rozumiem ze to tryb spirtowy byl wlaczony?

Tak, tryb sportowy :)
No ciekawe czy ZF ogranicza... wiesz, że 4 bieg na Sport załącza przy 190 dopiero? :)
Na pewno jakieś straty na skrzyni są.. Muszę to wytestować, ale fajnie by było zrobić to po strojeniu. W pon. muszę zadzwonić do gościa czy się podejmie mojego ME3.1 :)

Dzwiek miazga i jak to wsiasc teraz do swojego gruzlika

Dzięki :)

Tomek, dobra autostrada nie koniecznie na Berlin i sprawdzisz, ja jestem pewien, że licznik zamkniesz..

No przy tych 130 spory zapas jeszcze był, więc szanse są ;)

Ostatnia edycja:
Nie łapiesz grypsu :D
Zmień jedną cyferkę :P

W kabinie całkiem całkiem. Pewnie na żywo znacznie lepiej. Chociaż szczeze mówiąc spodziewałem się bardziej ryczącej vałki po tych modach. Chyba, że na nagraniu wychodzi bardziej basowo. Mówię o filmiku z zewnątrz.
No i dziwnie się ogląda jak dwie ręce są na kierownicy, a biegi się zmieniają:D Wygoda jest.

W kabinie całkiem całkiem. Pewnie na żywo znacznie lepiej. Chociaż szczeze mówiąc spodziewałem się bardziej ryczącej vałki po tych modach. Chyba, że na nagraniu wychodzi bardziej basowo. Mówię o filmiku z zewnątrz.

Wierz mi, na zewnątrz JEST głośno. Jak polecisz z otwartymi szybami do końca jedynki (czyli w ZF do 60km/h) to wrzask fałki jest niesamowity :)
Spróbuję to jakoś nagrać jeszcze, może usłyszycie ten zajebisty syk, który teraz się pojawił. Bo słychać go tylko przy zmianie z 1 na 2 :)
Natomiast w kabinie jest IMO w sam raz - nie za głośno, nie za cicho.

No i dziwnie się ogląda jak dwie ręce są na kierownicy, a biegi się zmieniają Wygoda jest.

Ano jest, do tego można się w 100% skupić na drodze. No i kickdown przy wyprzedaniu na trasie - bezcenny!

Odtworzyłem Tomka filmik na Kinie domowym - dźwięk jest przesadny...

Domyślam się, że na kinie domowym to masakra musi być. Bas w realu jest inaczej odbierany, a kamerka to tylko kamerka :P

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót