GrabeK
Nowy
No i stało się 
Obok naszego Seata Toledo 1M zaparkowała z końcem weekendu Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDM, która już jest forumowiczom pewnie dobrze znana - poprzedni właściciele w Polsce to Nigdy (dzięki za dodatkowe informacje o aucie) i bartekalfa166.
Wybór na ten model padł dlatego, że wpadła nam w oko (podobnie było kilka lat temu z Toledo). Poszukiwania egzemplarza były dopiero w początkowej fazie, ale kiedy pojawiło się na sprzedaż forumowe autko stwierdziliśmy, że może to być pewny zakup. Przeczytaliśmy na forum wszystko co się dało o tym egzemplarzu, rozmawiałem telefonicznie z bartekalfa166 i decyzja zapadła. W ASO Fiata nie mieli większych uwag i w ten sposób auto wróciło na Śląsk.
Zdjęcia z ogłoszenia, bo nie ma obecnie warunków na robienie zdjęć
W planach krótkookresowych:
- impregnacja tapicerki (dawno nie widziałem tak czystego i pachnącego środka jak podczas zakupu)
- zakup wycieraczki do bagażnika
- montaż CB
- rozważamy mocno powrót na standardowe sprężyny
- wymiana amortyzatorów (tył)
- uzupełnienie zaślepek, spinek
- wymiana emblematów (bagażnik, felgi)
W dalszych planach:
- zdjęcie okleiny z maski oraz jej malowanie
- wymiana ori radia na wersję z androidem
Rozważania na przyszłość:
- naprawa zderzaka tylnego
Obok naszego Seata Toledo 1M zaparkowała z końcem weekendu Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDM, która już jest forumowiczom pewnie dobrze znana - poprzedni właściciele w Polsce to Nigdy (dzięki za dodatkowe informacje o aucie) i bartekalfa166.
Wybór na ten model padł dlatego, że wpadła nam w oko (podobnie było kilka lat temu z Toledo). Poszukiwania egzemplarza były dopiero w początkowej fazie, ale kiedy pojawiło się na sprzedaż forumowe autko stwierdziliśmy, że może to być pewny zakup. Przeczytaliśmy na forum wszystko co się dało o tym egzemplarzu, rozmawiałem telefonicznie z bartekalfa166 i decyzja zapadła. W ASO Fiata nie mieli większych uwag i w ten sposób auto wróciło na Śląsk.
Zdjęcia z ogłoszenia, bo nie ma obecnie warunków na robienie zdjęć
W planach krótkookresowych:
- impregnacja tapicerki (dawno nie widziałem tak czystego i pachnącego środka jak podczas zakupu)
- zakup wycieraczki do bagażnika
- montaż CB
- rozważamy mocno powrót na standardowe sprężyny
- wymiana amortyzatorów (tył)
- uzupełnienie zaślepek, spinek
- wymiana emblematów (bagażnik, felgi)
W dalszych planach:
- zdjęcie okleiny z maski oraz jej malowanie
- wymiana ori radia na wersję z androidem
Rozważania na przyszłość:
- naprawa zderzaka tylnego