[GTV] Górne mocowanie amortyzatora

• Autor wątku Autor wątku Oktan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jest przesyłka?

Doszło bez problemu, wymienione. Okazało się jeszcze, że mam pęknięty kawałek sprężyny, więc za zawieszkę zapłaciłem ~900 za amory + 805 za sprężyny Eibach pro kit + 800 za robotę, bo była jeszcze wymiana oleju, złącza elastycznego i diagnoza uszkodzonej przepływki + ~300 za odboje i osłony amorów + ~400 za używane poduszki amorów + ta podkładka 130 i kilka pierdół. Generalnie grubo ponad 3 tysie. Cena części do tego auta to jakieś nieporozumienie. Dostępność niektórych podobnie.

Ale masz juz ogarniętą fure. Ja kocham ten model nawet mimo dużych kosztów serwisowania.

Zastanawia mnie, czy nie udałoby się zrobić kopii tych mocowań bazują na starych, zużytych. Moje są - "niestety" całe i nie planuję ich rozbierać :p Problem braku części zamiennych będzie się jedynie pogłębiał z czasem. Gdyby ktoś miał jakieś do oddania na złom, to chętnie je przygarnę, może uda się jakiś projekt w CAD tego wykonać i spróbować je odtworzyć? Może już ktoś próbował coś takiego?

Zastanawia mnie, czy nie udałoby się zrobić kopii tych mocowań bazują na starych, zużytych. Moje są - "niestety" całe i nie planuję ich rozbierać [emoji14] Problem braku części zamiennych będzie się jedynie pogłębiał z czasem. Gdyby ktoś miał jakieś do oddania na złom, to chętnie je przygarnę, może uda się jakiś projekt w CAD tego wykonać i spróbować je odtworzyć? Może już ktoś próbował coś takiego?
Ciekawe czy ktos oddawał poduszki do regeneracji . Firmy takie jak Deuter Motorsport z Olkusza ktore robią tuleje poliuretanowe w ofercie mają poduszki :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Też po głowie chodzi mi PU, rozwiązał by problem niemal raz na zawsze.

Amortyzatory
Powrót