Odgrzebię trochę temat. Wczoraj mechanik miał wymienić hamulce i amortyzatory z przodu w mojej GTV, niestety nie podobały mu sie poduszki mocowania amortyzatorów, nie chciał rozgrzebać i zablokować podnośnika. Amortyzatory czekają na poduszki mocowania, cała radość z wymiany tarcz i klocków uleciała.
Co prawda nie mam żadnych negatywnych objawów, ale podobno guma się rozsypuje.
Prawa poduszka jest dostępna nowa, lewej nie mogę znaleźć, w sklepach brak. Na forum alfaowner com twierdzą że nie ma już nowych, ale jest zamiennik za 180 GBP czyli z przesyłką koło 1kPLN za sztukę :/
http://www.totallyalfa.com/index.cfm?fuseaction=main.dspProduct&id=203
Biorąc pod uwagę cenę amorów 900zł, odbojów z osłonami 250zł, dokładanie kolejnego wydatku 2x180 funtów to już spore przegięcie.
Potrzebuję używane zdatne do użytku prawą (60651125) i lewą (60629998), lub przynajmniej lewą.
Szukając po numerze 60629998, znalazłem info, że Ruville robi łożysko mocowania amortyzatora nr 866000 do regeneracji jako pasujące do naszych GTV. Nie mam pojęcia jak to się montuje, nie mam jak przymierzyć, bo moje poduszki jeżdżą nadal. W necie jest tylko 1 zdjęcie z którego niewiele da się wywnioskować. Ktoś z Was już regenerował z użyciem tej części?
Nie jestem jedynym posiadaczem GTV na świecie, zastanawiam się jak radzą sobie inni właściciele.