tygrysio
Nowy
- Auto
- Dające Radość z Jazdy
Czyli czekamy na efekty mojej naprawy - jak dla mnie wina po stronie dwumasy i sprzęgła jest całkiem prawdopodobna.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Szerokiej i suchej drogi.Jade odebrać autko i na urlop .... jak tylko iPad znajdzie gdzieś zasięg w dziczy to napiszę jak wrażenia po naprawie.
wymieniono felgę na nową.
A możesz opisać co z felgą było nie tak,że wymieniono.
Ja odczuwam ostatnio przy prędkościach między 120-150 km/h dziwne wibracje całego auta i odczuwalne drżenie kierownicy. Ciśnienie w oponach jest ok. Felgi z oponami wyważone. Dzieje się tak tylko w tym przedziale prędkości.
Generalnie po przejechaniu 5000 km czas odwiedzić serwis. Sprawa z biegami,skrzynią biegów i odgłosami ich pracy jest jako pkt 1.
DziękujeSzerokiej i suchej drogi.
Kolego masz prawdopodobnie tzw. "kwadratowe felgi", czyli są pokrzywione i wymagają prostowania (wyoblania), bo mają duże bicie poosiowe co przekłada się na drgania przy określonej prędkości obrotowej. Zakład który ci wyważał powinien to zauważyc.... Niestety aluminiowe felgi szprychowe (takie są turbinki) są podatne na tego typu uszkodzenia....Ja odczuwam ostatnio przy prędkościach między 120-150 km/h dziwne wibracje całego auta i odczuwalne drżenie kierownicy. Ciśnienie w oponach jest ok. Felgi z oponami wyważone. ....
@radosuaf a co z Twoja ?, przy okazji ten przycisk od alarmu o którym Ci pisałem działa - tyle ze po otwarciu auta trzeba dać mu kilka sekund na rozbrojenie alarmuuszczelki radzę Ci tez jedz i przymocuj
teraz wyglada tak jak powinno
![]()
Kolego masz prawdopodobnie tzw. "kwadratowe felgi", czyli są pokrzywione i wymagają prostowania (wyoblania), bo mają duże bicie poosiowe co przekłada się na drgania przy określonej prędkości obrotowej. Zakład który ci wyważał powinien to zauważyc.... Niestety aluminiowe felgi szprychowe (takie są turbinki) są podatne na tego typu uszkodzenia
Otrzymana dziś z FAP i ASO odpowiedz.
Rzeczone dwa moduły zostały mi przybliżone.
Otóż podobno przyczyną takiego działania (to już ponoć zdiagnozowano przynajmniej w moim egz.) jest wadliwe koło dwumasowe i wyniku jego niepoprawnej konstrukcji do wymiany jest kompletne sprzęgło.
Wystarczyło 3500 km by sprzęgło nosiło bardzo nierówne i wręcz dziwne ślady użycia.
Nie martw się u mnie wymieniono koło i jest trochę lepiej - choć niestety cały czas jedynka i dwójka tak jak to napisałeś "ciągnie się" a jedynka potrafi nie wejść .... Mechanik powiedział ze poczekamy chyba aż pojawią się koła Valeo i wtedy bedzie już okGeneralnie powinna być akcja serwisowa