Dareek
Aktywny
No to zagadka - Giulietta TB 120 2017 rok - 80% czasu to autostrady - przebieg 40 tkm - lane Selenia Star PE 5W40- wymiany po 7 tkm 15 tkm 29 tkm i 40 tkm - co wlać po 45 tkm? Auto na gwarancji.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Dla ASO szukaj oleju który ma cyferki zgodne z normą Fiata [emoji6]
...........jako jedyna na rynku wykazuje TBN...
Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
Kiedyś to była jedna z mocniejszych płukanek na rynku. Dobry produkt ale zawiera szkodliwe rozpuszczalniki i alkohol niestety.Jak już jesteśmy przy temacie płukanek, czy ktoś z Was miał styczność z BG109? Jakieś opinie na jej temat? Ciężko cokolwiek w sieci znaleźć.
AR2300 to jedyna estrowa, na której można jeździć dłużej czyli 500-20 tys km max rok.A może ktoś by opisał procedurę przeprowadzenia takiej płukanki, jeśli to ma znaczenie to dla benzyny i diesla. Bo owszem są jakieś instrukcje, ale jeśli tylko grzeją olej przez godzinę inni jeżdżą na takim środku ok 1 tyś i wtedy dopiero wymieniają. Jak to zrobić poprawnie i skutecznie.
Pozdrawiam
Epsonix z ciekawości na ile podkręciłeś swoją bo ja planuję za pół roku po gwarancji coś dołożyć i myślałem o 145-150KM. Nie masz problemu z osprzętem od tego czasu, turbo, sprzęgło?a skąd pomysł na 5W50? Jeśli już to niektórzy zmieniają na 0W30 (szczególnie na zimę) czyli taki na jaki AR zmieniła rekomendację w bardzo przecież podobnym silniku 1.4MA (praktycznie oprócz turbo i braku MA to to samo co TB).
Motul 5W40C3 z zapasem wystarcza na wymagania podkręconej 1.4TB, sam na takim jeżdżę w Giulietcie od kilku lat w podkręconej 1.4TB.