Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Witam
Jestem przed wymiana oleju (1.4 MA) i po prześledzeniu tematu juz nie wiem czy pozostać na Selenia K P.E. Pure Energy 5w40 lub zmienić na
SELENIA DIGITEK PURE ENERGY 0W30.
Jeśli zmienić 0W to czy powinienem robić jakieś specjalne zabiegi
Pozdrawiam
Jest bardzo nie tak, szczególnie jak jest wymieniany zgodnie z zaleceniami producenta, czyli co powiedzmy 30kkm.Epsonix- co z KPE jest nie tak?
Witam szanowne grono, po przejechaniu 6tys.km na oleju AMS 0w30 dolalem pół litra gdyz na bagnecie bylo minimum. Poprzedni interwal zrobilem na AMS 5W30 przy zerowym zuzyciu oleju. MiTo ma przejechane 78tys.km.
zmień na 5W40 i po problemie.
Polecam zalać Motul X-cleen ale oczywiście decyzja należy do Ciebie.
AZO też bardzo dobrze myje i dlatego bywa ciemny. Rozumiem, że estry AR2300 ma być na te kolejne kilka tys km a nie płukanka AR2820? ;-)
Ile to jest całe życie?
Pod korkiem Aluminium czyste czy żółty / brąz nalot?
Ja przy prawie 100 tys km zalałem 0W30 i zużycie miałem niskie nawet po testach w upale na 4-ce z gazem w podłodze.
Kontrola poziomu oleju dla pewności i tyle. Płukanka wskazana aby mniej palił tego 0W30.
Może, dałem 4 butle do serwisu, jedną oddali tak w połowie napełnioną. Do silnika wchodzi 3,8-4.0 więc wynika że zostało starego 0,4-0,5 litra. Wymiana na pewno byłą na zimnym bo auto zostawiłem dzień wcześniej. Coż taka specyfika dużych serwisów. Ale że auto nie wysilone to nawet jakbym zalał 10w40 z marketu to by się nic nie stałoMoże niedokładnie spuścili tylko.
0W-30 eco clean C2 na GS-1.
wlej to co zaleca producent- po co kombinować- bierze Ci olej? masz wycieki? jeśli nie to kompletnie bez sensu- dla mnie typowa przypadłość polaka - uszczęśliwiać się na silę.
Ja już z wszelkich płukanek kombinowani poprawiania fabryki wyrosłem bo wnioski był jedne- nic to nie dawało oprócz niepotrzebnych kosztów.
Ostatni przykład Bravo Turbo benzyna - latało na tym co zaleca producent wymieniane co ok 18 tkm u mnie 100 tkm i teraz u nowego właściciela ma 140 tkm żadnych wycieków żadnego brana oleju- więc pytam po jakiego h.. kombinować?
To sprawdź 0W30 jeśli wszystko ok. Ja mam u siebie 0W20 i nawet moja małżonka zauważyła że tak pięknie to jeszcze ten silnik nie pracował ;-)
Zaoferowano mi 5w40 od shella z beczki za 170 zł za litry (zwykły 5w40 który kosztuje poniżej 100 zł za bankę jak dobrze poszukasz) albo castrola 0w30 c2 za 250 czy 280 zl po rabacie ( już nie pamiętam chyba był z bańki) więc podziękowałemPrzykre, że tak się obchodzą z drogim towarem Klienta.