[Giulietta] Giulietta felgi stalowe

• Autor wątku Autor wątku jprm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam
Panowie, szkoda nerwów. Wersje wyposażenia i zawartości pakietów mogą się równić na rózne rynki i tak jest w każdym samochodzie. Poza tym zmienia to się również czasami co rok, z reguły nowsze samochody mają zawsze coś więcej w standardzie, więc opisy pakietów się również zmieniają w tym momencie.

Pytanie podsumowujące, bo czytając nie udało mi się znaleźć odpowiedzi.

Czy są jakieś rozmiary felg 16 i opon zimowych do nich dające taki sam prześwit jak 17 tki ?

Wyższy prześwit na oponach 17-tkach jest faktem sprawdzonym przez mnie "naocznie". Największą obawą przy pierwszych oględzinach Giulietty był jej mały prześwit na 16-tkach w porównaniu do dziur i krawężników w Łodzi ;) Pewnie gdyby nie zobaczenie wersji na 17tkach to bym jej nie kupił. A tak mam i sobie chwalę.
Jednak na zimę zdecydowanie preferowałbym 16tki i jakąś wysoką oponę.

....Czy są jakieś rozmiary felg 16 i opon zimowych do nich dające taki sam prześwit jak 17 tki ?

Wyższy prześwit na oponach 17-tkach jest faktem sprawdzonym przez mnie "naocznie". ....
Kolego to oko masz wręcz aptekarskie
205/55R16 mają średnicę 406,4+225,5= 631,9mm
225/45R17 mają średnicę 431,8+202,5=634,3
to daje różnice w wysokości auta nad drogą 1,2mm

Wiec miałem omamy ;) Jak zobaczyłem wersje na 16tkach przestraszyłem się, że te wystające elementy zderzaka urwę w Łodzi na pierwszym krawężniku, w mojej Julci na 17-tkach stojącej w salonie prześwit wydawał mi się większy

Juz kiedys o tym wspominalem - w Bravo zimowe 15'tki daja nizszy przeswit niz letnie 17 .. dostrzegam roznice przy zjezdzaniu do garazu, bo na tych pierwszych zaczepiam przodem.. na letnich problem nie wystepuje ;)

Amortyzatory
Powrót