[ Giulia ] wersja Giulia/Business i dyfuzor od Veloce

Czy podzieli się ktoś nr dolnej części zderzaka (ala dyfuzor) do wersji BASE/Business/Super) z dwiema rurami.
Ewentualnie czy ma ktoś coś takiego na sprzedaż lub potrafi wskazać, gdzie można kupić w sensownej cenie?

nie chcesz chińczyka a'la Veloce? niektórzy forumowicze wymieniali podwójne base/super na chińczyki, może ktoś się odezwie komu zalega.

Czy tłumik z Veloce pasuje do wersji BASE z dwiema rurami? Czy rozstaw rur jest ten sam? Mocowania etc.? Czy jest to plug-n-play?

Czy tłumik z Veloce pasuje do wersji BASE z dwiema rurami? Czy rozstaw rur jest ten sam? Mocowania etc.? Czy jest to plug-n-play?
Tłumiki 2.0 w Giulii są plug & play. Piszę, że w Giulii, bo np. Ulter do Stelvio na inny kształt niż Ulter do Giulii.

Tłumiki 2.0 w Giulii są plug & play. Piszę, że w Giulii, bo np. Ulter do Stelvio na inny kształt niż Ulter do Giulii.

Właśnie o Giulie mi chodziło. Czyli mając zderzak base/business/super z dwiema rurami mogę zamontować tłumik z veloce bez żadnych przeróbek?
Pytam, bo jestem po rozmowie z Ulterem i pani stwierdzała, że tłumiki nie są zamienne

zapytaj [MENTION=6679]Teddy84[/MENTION] on tym handluje/montuje, obstawiałbym jednak że tłumiki są kompatybilne a tylko zderzaki/końcówki/dokładki inne super vs Veloce

Właśnie o Giulie mi chodziło. Czyli mając zderzak base/business/super z dwiema rurami mogę zamontować tłumik z veloce bez żadnych przeróbek?
Pytam, bo jestem po rozmowie z Ulterem i pani stwierdzała, że tłumiki nie są zamienne

Hej!

Tłumiki pasują zamiennie. Ja mam Giulię business i oryginalnie też miałem jedną końcówkę, kupiłem tłumik od veloce (super) i dokładkę zderzaka tylnego od super z 2 końcówkami i podchodzi p'n'p. Wklejam fotkę gdzie oba stoją obok siebie.tłumiki.jpg

Ostatnia edycja:
Hej!

Tłumiki pasują zamiennie. Ja mam Giulię business i oryginalnie też miałem jedną końcówkę, kupiłem tłumik od veloce (super) i dokładkę zderzaka tylnego od super z 2 końcówkami i podchodzi p'n'p. Wklejam fotkę gdzie oba stoją obok siebie.Pokaż załącznik 283172

Super, dzięki za potwierdzenie, że pasują. Musze teraz upolować taki do Veloce.

Czy musiałeś zmieniać osłonę dolną pod zderzakiem?

Ostatnia edycja:
Potwierdzam kompatybilność obu tłumików, w zasadzie wszystko pasuje P&P. Wymieniasz tylko dyfuzor-czarną dolną część zderzaka, pozostałe osłony bez zmian. Warto odkręcić tylne uchwyty wieszaka i za ich pomocą później "wyśrodkować " końcówki tłumika w stosunku do fejkowych wylotów w zderzaku aby były na środku, mi się nie udało za pierwszym razem, ale troszkę pokiwałem i teraz jest prawie idealnie, kopci z dwóch końcówek.
Bardzo pomocny kanał lub podnośnik warsztatowy, można by to ogarnąć na jakiś żabach ale to już więcej gimnastyki.

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Nie masz fb/messengera? Priv tu mam wylaczony bo żyć nie szlo

Mam Giulię Business z jedną rurą. Wygląda to słabo i chciałbym coś z tym zrobić. Chodzi mi szczerze mówiąc tylko o wygląd. Da się wymienić ten czarny, plastikowy element na cokolwiek bardziej efektownego - jednocześnie nie wymieniając zderzaka?

rozumiem że przeczytałeś wątek i nie znalazłeś odpowiedzi? a może raczej oczekujesz że specjalnie dla Ciebie ktoś się będzie powtarzał?

Przeczytałem i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Wybacz, że uraziłem Twój Majestat.

Majestatu nie ma, więc nie w tym rzecz. na forum w tym i/lub innych wątkach było pełno rozwiązań -sam nie miałem powodów się zbytnio interesować a jakims cudem wiem jakie są możliwości, skąd zatem?

Przeczytałem i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Wybacz, że uraziłem Twój Majestat.

Jak tylko wygląd, to masz specjalny zestaw w katalogu akcesoriów - ale wtedy druga rura jest nieaktywna:
Benzyna - https://moparstore.co.uk/twin-exhaust-tailpipe-kit-for-petrol-versions-71808116.html
Diesel - https://moparstore.co.uk/twin-exhaust-tailpipe-kit-for-diesel-versions-71808115.html

Możesz zadzwonić do ASO i dopytać o ten numer (71808116 lub 71808115).

Ostatnia edycja:
Chińczyk ala Veloce lub Ulter lub ori podwojna dokladka gladka od super, do tego tlumik podwojny ori lub aftermarket, uzywke tlumik 2.0 ori za grosz mozna wyrwac, pewnie gładka dokladka tez u kogos lezy. Zestaw akcesoryjny hmmm, jak ktos lubi fake

Amortyzatory
Powrót