[Giulia] Giulia Veloce vs ...

• Autor wątku Autor wątku azar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.

azar

Nowy
Auto
Giulia Veloce, Giulietta 1.4
Lexus LC500h

Spod świateł. Ciepło sucho. Lexus bez szans :D Po chwili zniknął mi z widoku kątem oka :P Zwykle po 2-3 sek widać już przewagę. W tej sytuacji była po mojej stronie.

To miłe objechać coś o ma 80KM więcej i to jeszcze w hybrydzie. Na pokładzie miałem jeszcze 2 osoby (czyli 2 świadków jest).

btw Miły zawodnik pogratulował mi przez szybę.

Alfa w nagrodę dostanie wosk :)

Wpisujcie swoje trofea :D

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
Ja dosłownie dwa dni temu miałem podobną sytuację, czerwone światło, godzina 22, pusta droga a obok mnie ustawia się Mustang 2.3 ecoboost. Nawet nie chciałem się w to bawić ale zaczął gazować, patrzeć się na mnie to mówię a kij. Facet został daleko w tyle. Już przy starcie był za mną a później naprawdę daleko.

Ok nie zawsze się wygrywa :D

Audi S3 chyba 8P Nie wiem ile to ma koni ale chyba ponad 300 :) Może jeszcze dłubnięte (tak brzmiało przy moim bzyczku)

Niestety ja stałem za nim na światłach i musiałem go wyprzedzić. Z początku szliśmy równo ale po chwili zaczął się leciutko oddalać. Potem zmienił bieg i na chwile zwolnił więc odrobiłem jakieś pół długości samochodu zadowolony, że jakaś szansa jest. Niestety jak puścił sprzęgło i depnął to sprawa się wyjaśniła. Odrobił stratę i oddalił się na jakieś 2 długości samochodu. Potem trzeba było hamować.

No nic Pogratulowałem i się rozjechaliśmy :D

...Leon Cupra 4x4 - chyba 300 HP. Uwielbiam takich zawodników :). Widziałem w lusterku od jakiegoś czasu jak szarpie, wyprzedza itd. - no generalnie super agresor. Podjeżdża na światła i wiadomo przygazówka i patrzy na mnie spod byka...
No to pyk DNA na tryb D i czekamy na zielone :). Nie wiem czy zaspał na światłach czy co, ale kompletnie został w tyle :) Nawet nie było co porównywać - sam byłem zdziwiony, bo Giulia nie jest najmocniejsza ze startu. A Pan agresor chyba jeszcze bardziej się zdenerwował, bo potem tylko śmignął obok mnie mając jakieś 160 km/h jak już odpuściłem :)

Dziwne, teoretycznie też ma jakieś 4x4 (chyba dołączany tył?) i teoretycznie 4,9 do setki, więc różnica powinna być minimalna w którąkolwiek stronę. Może zawinił interfejs białkowy osmotyczny.

No cóż.. w Grand Tour 1 sezonie był taki motyw kiedy ścigali się w trzy jakieś mega auta na torze - samo przyspieszenie, pewnie na ćwierć mili. Zrobili wiele powtórzeń, za każdym razem inny wynik.
Schodząc na temat tego wątku, przy podobnych czasach do 100 km/h, decyduje człowiek (refleks) i przyczepność w danym miejscu. Generalnie nie świadczy wiele to, czy auto jest szybsze.

Troche post jak z forum bmw. Myslalem, ze alfisti prezentuja troche bardziej zaawansowany poziom ewolucji. Czekam na filmiki palenia gumy w miejscu....

Troche post jak z forum bmw. Myslalem, ze alfisti prezentuja troche bardziej zaawansowany poziom ewolucji. Czekam na filmiki palenia gumy w miejscu....

gwarantuje Ci że na forum bmw jest więcej kultury niż tutaj. Przynajmniej jeżeli jest dyskusja o nowszych modelach.
Poza tym jak ktoś kupuje auto blisko 300 konne to raczej zależy mu na osiągach. Nie wspominając o sportowej charakterystyce zawieszenia i układu kierowniczego.

Następny troll. Piszesz to, żeby zaśmiecić ten wątek, żeby zwrócić na siebie uwagę czy nabić statsy?
Rozumiem, że mając ponad 10s do setki ten wątek cię nie dotyczy i nie masz nic do powiedzenia ale nie musisz obrażać innych :)

- - - Updated - - -

gwarantuje Ci że na forum bmw jest więcej kultury niż tutaj

Na forum może i tak. Gorzej w życiu :)

Następny troll.

Na jakiej podstawie nazywasz mnie trollem? Czy forum nie sluzy do tego zeby wyrazic swoja opinie na dany temat? To ty obrazasz mnie. Watek mnie dotyczy, poniewaz rowniez jezdze alfa romeo i ma dla mnie znaczenie jaki wizerunek ma ta marka i wlasciciele jej samochodow.

Na jakiej podstawie nazywasz mnie trollem?
Dlatego, że ewidentnie piszesz aby wywołać konkretną reakcję.

Czy forum nie sluzy do tego zeby wyrazic swoja opinie na dany temat?
Tak to temat porównywania osiągów Giulii i innych samochodów a nie alfistów i posiadaczy bmw.

Watek mnie dotyczy, poniewaz rowniez jezdze alfa romeo i ma dla mnie znaczenie jaki wizerunek ma ta marka i wlasciciele jej samochodow.

To zapraszam tu. http://www.forum.alfaholicy.org/forum_ogolne_o_alfa_romeo/161381-czy_alfa_romeo_marka_premium_.html

To ty obrazasz mnie.
Napisz proszę co cię obraziło Bo mnie twoja sugestia, że alfiści to niski poziom ewolucji.

Wczoraj wieczorem jechałem (NIE GIULIĄ- jeszcze nie) obok M3. Potwór- robi ogromne wrażenie. imo większe, niż RS3. I tak...gdybym jechał Veloce chętnie przejechałbym z nim szybciej (za nim) kawałek, żeby popatrzeć, jak się zbiera:)

bo M3 to możesz porównać do RS4 lub RS5 ... RS3 to kompakcina ino skromna. I mimo że M3 to Bestia, nasza Piękna Q zjada go na śniadanie :)

Hehe to ja od kompakciny i to S3 dostałem po dupie :D
RS3 jakby co ma zawsze poniżej 5s. Także ten. Kto chce to niech startuje :D

ja nie o tym. ze ma <5 doi setki - wiadomo - 310 konia, lekkie dosyć - musi mieć. Ale prowadzenie itd - to jednak co innego. Ale klu było że Q zjada M3.

BMW 530i

Test nie 0-100 ale już w jeździe grubo powyżej 200.
Bez szans ale to bardziej dlatego że 250KM vs 280KM.
Niemniej fajnie że właściciel się dowiedział, że z Veloce się nie zadziera :D

BMW 530i

Test nie 0-100 ale już w jeździe grubo powyżej 200.
Bez szans ale to bardziej dlatego że 250KM vs 280KM.
Niemniej fajnie że właściciel się dowiedział, że z Veloce się nie zadziera :D
Tutaj to mysle ze jeszcze większe znaczenie miala masa;) dopiero chyba najnowsza 5 ma podobna masę co gulia wcześniejsze byly o jakies 150kg cięższe.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót