[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

Wiem, że niemiecki, ale Niemcy uważają generalnie to samo co Polacy. Że się psuje itd., a niektórzy, zwłaszcza starsi nie wiedzą nawet o istnieniu takiej marki. W Polsce sytuację ratują ci, co jeżdżą starymi truchłami 147 i 156 i każdy Polak Alfę widział, nawet na wsi. Np. znajomy Niemiec z małego miasteczka w Bawarii nie wiedział, że taka marka jeszcze istnieje.

No właśnie - dlatego w Niemczech to jest świadomy wybór, nie postrzegany jako "nie stać cię było na niemiecki". W Polsce pokutuje myślenie, że kupiłeś Alfę, bo jest tania, stąd wielkie oburzenie o ceny Giulii i Stelvio.

No właśnie - dlatego w Niemczech to jest świadomy wybór, nie postrzegany jako "nie stać cię było na niemiecki". W Polsce pokutuje myślenie, że kupiłeś Alfę, bo jest tania, stąd wielkie oburzenie o ceny Giulii i Stelvio.

W Niemczech przy wyborze auta w dużym stopniu decyduje narodowy patriotyzm (wspieranie własnych producentów). Trzeba mieć trochę cywilnej odwagi, żeby kupować auta z importu zamiast niemieckich, a w niektórych firmach na średnich i wyższych stanowiskach nawet niemile widziane, choć nikt Ci tego oficjalnie nie powie. Czyli podobnie jak u nas - trzeba mieć trochę odwagi lub mieć wywalone na opinie innych, żeby kupić Alfę Romeo :P

Nie wiem, czy gdzieś tu było: automaniak 25/5/. Porównanie Giulii i M3. Alfa potraktowana trochę protekcjonalnie - "tyle kasy za alfę". Nie obyło się też na końcu o wspomnieniu o lawecie i zdziwieniu, że w ciągu dwóch dni nie zapaliła się żadna kontrolka. Ale w tak zwanych testach ogólnie alfa wymiatała i przynajmniej to przyznali. Na marginesie - moje prawie dwa lata z Giulią - zero problemów. Nic, dosłownie nic się nie działo, tylko sama przyjemność.

Nie wiem, czy gdzieś tu było: automaniak 25/5/. Porównanie Giulii i M3. Alfa potraktowana trochę protekcjonalnie - "tyle kasy za alfę". Nie obyło się też na końcu o wspomnieniu o lawecie i zdziwieniu, że w ciągu dwóch dni nie zapaliła się żadna kontrolka. Ale w tak zwanych testach ogólnie alfa wymiatała i przynajmniej to przyznali. Na marginesie - moje prawie dwa lata z Giulią - zero problemów. Nic, dosłownie nic się nie działo, tylko sama przyjemność.

Z tego co pamiętam to na koniec nawet bili Giulii brawo :)

Typ z tego Automaniaka testuje Giulie na swoim kanale i tam już jest kupa: https://youtu.be/jyqdGXex1jo

Czyli niby fajnie jeździ ale co z tego skoro odpada podsufitka (chociaż nie odpada)

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

Czyli niby fajnie jeździ ale co z tego skoro odpada podsufitka (chociaż nie odpada)

Dokładnie, wszystko stuka, całe zawieszenie przy 19 kkm...
Wydech się popsuł bo inaczej brzmi...
Zapieprza po nierównej drodze na Race na max usztywnionym zawieszeniu i się dziwi, że fotel drga
Z podsufitką to już w ogóle rekord. Nie odpada, ale w sumie za jakiś czas może odpaść.
Nie wiem, który z tych dwóch pajaców mnie bardziej denerwuje czy ten łysy z caroserii czy ten marek drives, pieprzy jak potłuczony.

Ja nie mówię, że auta są idealne i każdy, kto się nie zachwyca jest dziwny, ale takie na siłę wymyślanie jest dla mnie śmieszne

Dokładnie, wszystko stuka, całe zawieszenie przy 19 kkm...
Wydech się popsuł bo inaczej brzmi...
Zapieprza po nierównej drodze na Race na max usztywnionym zawieszeniu i się dziwi, że fotel drga
Z podsufitką to już w ogóle rekord. Nie odpada, ale w sumie za jakiś czas może odpaść.
Nie wiem, który z tych dwóch pajaców mnie bardziej denerwuje czy ten łysy z caroserii czy ten marek drives, pieprzy jak potłuczony.

Ja nie mówię, że auta są idealne i każdy, kto się nie zachwyca jest dziwny, ale takie na siłę wymyślanie jest dla mnie śmieszne

gość psychiczny już kiedys pisałem- jemu potrzebny jest nie dostęp do netu ale do psychiatry.

To jest jeszcze nic, jest taka dwójka pacanów, nie pamiętam co to za kanał, dostali Giulie Q do testów, 15 minut odcinka, z czego połowa na temat gaśnicy, takie to było śmieszne że ma etui z logi Fiata, ubaw po pachy.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk

To jest jeszcze nic, jest taka dwójka pacanów, nie pamiętam co to za kanał, dostali Giulie Q do testów, 15 minut odcinka, z czego połowa na temat gaśnicy, takie to było śmieszne że ma etui z logi Fiata, ubaw po pachy.
Może masz na myśli Rybickiego i Szypulskiego z Auto Świata, to faktycznie zrobili sobie podśmiechujki z opakowania trójkąta i gaśnicy, ale co do Guli i Stelvio to byli zawsze na duuuuże tak.

Tak, Autowizja to imo jeden z najlepszych recenzentów w PL. Trzeba dodać, ze dostał już trochę zmęczoną sztukę - 24 tys w aucie testowym ( targanym na Maxa ) to ekwiwalent 150-180 tys przeciętnego Kowalskiego. Testy Quadrifoglio przekonują mnie, ze to przewspaniałe auta.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

https://youtu.be/xxJb91aQf2Y?t=303
Niestety coraz więcej kretynów widać za kierownicą Julki.

Efekt ściągania złomu z USA przez byłych posiadaczy golfów II. Takiego buraka jak na filmie to nawet w skodzie trudno byłoby spotkać.
Nie wiem tylko po co on zamazuje na tych filmach numery rejestracyjne. Naczytał się gdzieś chłopina o jakimś RODO czy coś?

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót