[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

No Giulia dała radę! Ale w tym wyścigu tak mała różnica że w następnym bmw mogło by być pierwsze i w następnym znowu alfa itd...

Zgadza się C63S jest znacznie, a M3 CP sporo droższe od Alfy. Ciekaw jestem co pokaże nowe BMW M3. Wszystko wskazuje na to, że Giulia nie będzie miała szans, chyba że QV się robi, a na to wskazuje obecne oznaczenie.

Wszystko wskazuje na to, że Giulia nie będzie miała szans, chyba że QV się robi, a na to wskazuje obecne oznaczenie

Lepsze byłoby GTA.

A co do mocy, Pogea pokazała jaki potencjał ma ta V6.

Tym razem jestem spokojny o ewentualną przyszłą odpowiedź AR na odpowiedź BMW w postaci nowego M3, choć zakładam że będzie to model równie bliski ideału jak dotychczasowe M3.

Tu Veloce vs BMW 3 GT xDrive i Audi A4 Quattro

https://youtu.be/AHIytYD67PY

Ostatnia edycja:
drift r BMW m3comp ma 450KM a alfa Q 510KM.Wersja ta ma 19KM wiecej i inne felgi wiecej roznic niema.Competition sa takze w BMW M5 i M6 tam maja 600KM.Takze na tym torze minimalnie wygrala ale na innych juz przegrala.Przy tej roznicy mocy-bez szalu.To tylko pokazuje ze beemka chyba lepiej sie prowadzi.Nowe M3 wychodzi w 2018 roku wiec za rok.Obecna generacja trojki produkowana jest od 2011roku wiec 6lat.

Może i tak. Ja dałbym najpierw QV a GTA zostawiłbym na deser jako odpowiedź na nowe 3 Blitz Turbo Nitro.

Pogea pocisnęła 577HP, tak?

Skoro czasy są bardzo podobne, to pytanie brzmi, dlaczego BMW nie odpowiedziało filmikiem na filmik? Widocznie, 3 CP nie ma podejścia do 7:32 albo po prostu traktują Alfę jak stuningowanego Hjundaja z którym nie ma co się porównywać...

W każdym razie, na tym całym zamieszaniu zyskuje tylko Alfa. Spójrzcie na to jak oni ten test przygotowali.
"Oto Alfa. Alfa jest Cesarzem Mocy. A tu obok 3 bryczki i teraz wybierzemy jedną, która spróbuje ośmieszyć Cesarza Mocy"... "Oj, nie udało się. Alfa pozostaje Cesarzem Mocy".

Sęk w tym, że Alfa od 30 lat nie produkowała szybkiego samochodu, a BMW w tym czasie naklepało setki tysięcy M-Sportów :) Czy ktoś ma tu jeszcze jakiś problem do opierania strategii budowania marki na jednym szybkim modelu? Stelvio nie będzie musiał niczego udowadniać. Każdy kto będzie w temacie uzna z automatu, że to Stelvio Q jest najszybszy. A dla niedowiarków Alfa przygotuje kolejny film...

Ostatnia edycja:
No Giulia dała radę! Ale w tym wyścigu tak mała różnica że w następnym bmw mogło by być pierwsze i w następnym znowu alfa itd...

Zamieścili najlepsze czasy jakie dało się wykręcić. Chyba nie myślisz, że to był jeden przejazd :)

Może i tak. Ja dałbym najpierw QV a GTA zostawiłbym na deser jako odpowiedź na nowe 3 Blitz Turbo Nitro.

Pogea pocisnęła 577HP, tak?

Skoro czasy są bardzo podobne, to pytanie brzmi, dlaczego BMW nie odpowiedziało filmikiem na filmik? Widocznie, 3 CP nie ma podejścia do 7:32 albo po prostu traktują Alfę jak stuningowanego Hjundaja z którym nie ma co się porównywać...

W każdym razie, na tym całym zamieszaniu zyskuje tylko Alfa. Spójrzcie na to jak oni ten test przygotowali.
"Oto Alfa. Alfa jest Cesarzem Mocy. A tu obok 3 bryczki i teraz wybierzemy jedną, która spróbuje ośmieszyć Cesarza Mocy"... "Oj, nie udało się. Alfa pozostaje Cesarzem Mocy".

Sęk w tym, że Alfa od 30 lat nie produkowała szybkiego samochodu, a BMW w tym czasie naklepało setki tysięcy M-Sportów :) Czy ktoś ma tu jeszcze jakiś problem do opierania strategii budowania marki na jednym szybkim modelu? Stelvio nie będzie musiał niczego udowadniać. Każdy kto będzie w temacie uzna z automatu, że to Stelvio Q jest najszybszy. A dla niedowiarków Alfa przygotuje kolejny film...
Jeśli ploti o coupe się zmaterializują, to GTA będzie raczej tam. W sumie niegdysiejsza giulia to była jeszcze chyba GTV.
Zresztą jak już się auto zrobi to nazwe zawsze można wymyślić.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

No to weź sobie porównaj, jak by wyglądał taki wyścig w wykonaniu 156 GTA albo, hehehehehehehehe, 159 V6 vs. współczesne im M3. To, co Alfa zrobiła Giulią, to jest Mistrzostwo Świata, wskoczyła jednym modelem do pierwszej ligi i ośmiela się jeszcze rozdawać karty.

drift r BMW m3comp .....Wersja ta ma 19KM wiecej i inne felgi wiecej roznic niema.

Lista różnic jest trochę dłuższa i pominąłeś:
Tuned Adaptive M Suspension
New Springs
New Dampers
New Anti-Roll Bars
Reconfigured driving modes (Comfort, Sport and Sport+)
Reconfigured Active M Differential and DSC Dynamic Stability Control
Special lightweight M sports seats
Seatbelts with woven-in BMW M stripes cap
M sports exhaust system with black chrome tailpipes
BMW Individual high-gloss Shadow Line exterior trim
High-gloss Black finish on the BMW kidney grille, the side gills and the model badge on the tail

Takze na tym torze minimalnie wygrala ale na innych juz przegrala.

Na których?

A na filmiku panowie mówili, że BMW nie podaje nawet dokładnie co zawiera/zmienia pakiet Competizione, więc mogli się posunąć jeszcze dalej (po za wymienionymi zmianami przez drift-r), aby podgonić konkurencję.

W dzisiejszym wydaniu Motor porównanie Alfy Giuli Q z BMW M3 Competition. Skończyło się jak zawsze... Jak zwykle żeby były "równe" szanse to wzięli BMW z automatem i Giulie z manualem... Nie wiem kto tym jechał ale tak słabego czasu w sprincie do 100 km/h nie widziałem w żadnym teście, wykręcił 4,7 s gdzie BMW 4,4 s. Co najbardziej śmieszy to w wydaniu grudniowym tej samej gazety test Giuli wykazał 4,1 s. Oprócz sprintu również osiągnięto gorszy czas okrążenia toru testowego o 1,5 s w porównaniu do BMW. W podsumowaniu całego testu Giulia przegrała tylko 3 punktami ale tak ogólnie powinna wygrać paroma punktami.Test jest strasznie naciągany i nieobiektywny mimo tego że ją na końcu chwalą że to "najlepsza Alfa w historii". Propaganda Ge... niestety !

Coś jeszcze test Auto Moto und Sport ;) Porównanie Giuli Q z Mercem C63 AMG S ;) W tym teście wygrywa o dziwo Giulia a w punktacji jest również lepsza od bohatera wcześniejszego testu ;)
AmuS.jpg

Ostatnia edycja:
W dzisiejszym wydaniu Motor porównanie Alfy Giuli Q z BMW M3 Competition.

Ten test to jakaś totalna porażka. Poza tym co napisałeś "ujął" mnie fragmentem o dźwięku - napisali, że silnik Alfy brzmi "nieco sztucznie", natomiast BMW mimo że wspomagany głośnikami jest "wyjątkowo rasowe" :D
Większej bredni dawno nie słyszałem! :D

Nie kupować, nie dawać zarabiać, bojkotować - ja tak już mam od kilku lat... Ale, o dziwo, wpadłem na test używanych w AMiS chyba w pizzerii parę tygodni temu i Giulietta wygrała z... A3!!! Może jakiś błąd w Matriksie... :D

Błąd w matrixie :D dobre :P
Łatwiej było bojkotować jak wychodził TopGear. A teraz poza Classic Auto nie ma już co czytać :(
I potem człowiek łapie w desperacji takie szmaty...

Amortyzatory
Powrót