Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Pokaż załącznik 279479
Diesel tez się sprzedają ... jeden juz czeka na odbiór..... a upusty na nie są obecnie wieksze i cenowo wychodzi jak TB280Km
oczywiście że się sprzedają , ale jaka jest wartość samochodu po 3 latach.
Cześć,
Takie szybkie pytanko odnośnie foteli elektrycznych. Czy ktoś zna sposób żeby móc przesunąć fotel pasażera bez włączania stacyjki? Fotel kierowcy przesuniesz zawsze zaraz po otwarciu auta. Niestety przy fotelu pasażera tego nie zrobisz, a chciałbyś uniknąć uruchamiania całego systemu (radio, nawiewy, światła itd.) :/
Kiedy odpalam zapłon, leci mi jakieś rosyjskie radio
Jak ustawić radio tak by były polskie stacje
I jak ustawić by nie grało na starcie? Generalnie czekam aż się telefon podłączy przez BT z Alfą i będzie leciała muza z YT, rzadko słucham radia
No właśnie, a ja jak odpalam auto to leca mi niemieckie stacje! Polskich nie mam wcale. To pewnie przez Bawarskie Alpy w których mieszkam. Zaslaniaja fale radiowe.![]()
Niestety też nie znalazłem na to rozwiązania. W każdym innym aucie zawsze mogłem i kierowcę, i pasażera przesuwać a tutaj lipa. Tak samo denerwujące jest bezkluczykowe otwieranie auta tylko przednich drzwi. Jak chcę wsadzić dzieciaka to najpierw muszę sięgnąć po klamkę kierowcy i dopiero z tyłu. Niby szczególiki, ale jak raz się coś miało to potem tego brakuje.Cześć,
Takie szybkie pytanko odnośnie foteli elektrycznych. Czy ktoś zna sposób żeby móc przesunąć fotel pasażera bez włączania stacyjki? Fotel kierowcy przesuniesz zawsze zaraz po otwarciu auta. Niestety przy fotelu pasażera tego nie zrobisz, a chciałbyś uniknąć uruchamiania całego systemu (radio, nawiewy, światła itd.) :/
Miałem to samoTak samo denerwujące jest bezkluczykowe otwieranie auta tylko przednich drzwi.
Kojarzy ktoś czy czarne osłony pasa przedniego w okolicach blokady maski oraz nad reflektorami były w którymś roczniku elementem wyposażenia Giuli 2.0TB ? Usunęli to w którymś roku tak jak uszczelkę krawędzi maski, czy nigdy tego nie było i występuje tylko w QV ?
Miałem to samo. Ale wyczytałem gdzieś, że np Ford specjalnie przesyła przez internet dane o użytkowaniu aut i doszedł do wniosku iż nie warto montować takiego otwierania w tylnych drzwiach bo jest zbyt rzadko używane. Więc koszta są mniejsze, a zysk większy
![]()
Na myjni, za każdym razem jak nakieruję strumień wody na klamkę to Alfa mruga światłami, zapalają się Ledy i odryglowuje zamki, i tak z 10 razy na 1 mycie.
Niestety też nie znalazłem na to rozwiązania. W każdym innym aucie zawsze mogłem i kierowcę, i pasażera przesuwać a tutaj lipa.
Ja wtedy po prostu nie zamykam auta![]()
W poliftach (Stelvio 2020) można regulować siedzenia kierowcy i pasażera bez uruchamiania zapłonu nawet nie mając kluczyka przy sobie. Sprawdzałem wczoraj podczas mycia samochodu.
Ja również, to co opisałem dzieje się przy otwartym (odryglowanym) samochodzie, po co mam zamykać auto skoro jestem 1 m od niego Nawet jak drzwi są otwarte na oścież (np. odkurzam u siebie w garażu) to gdy syn chwyci za klamkę to Alfa próbuje się znowu otworzyć. Kiedyś jak wsadzał rękę za klamkę, bo wtedy auto tak fajnie mruga, to po 20 czy 30 razie system zgłupiał i się zawiesił.
No ale sprawdzałeś, czy tak Ci się wydaje?fotele działają bez zapłonu przed i po liftingu. po pewnym czasie auto zasypia więc wystarczy otworzyć/zamknąć drzwi lub rozbudzić auto w inny sposóbw i fotele znów będą działać.
Bo auto myśli, że struga wody, która uderza w klamkę to 'ręka'i tak, podczas mycia auta gdy klucz jest w kieszeńiu keyless zachowuj się w ten sposób. tak się dzieje we wszystkich autach z keyless