Pytanie do kolegów posiadających Giulie Q - czy wiecie, ktory serwis w Wawie ma najwieksze doswiadczenie w serwisie Q? zbliza mi sie pierwszy przeglad i nie chcialbym jej oddac w przypadkowe rece. najwiecej Q sprzedal chyba Pan Marek ale juz nie bedzie na polczynskiej dlatego nie mam przyjemnosci tam jechac chyba ze bardzo dobrze znaja sie na Q.
Nie polecam Carserwisu -- ostatnio w Q ustawiali mi geometrię, zeszło im się ze 4h i twierdzili, że robili jazdę próbną. Jak wyjechałem, to kierownica przy jeździe na wprost była skręcona o jakieś 10 stopni... Musiałem jechać następnego dnia na poprawkę i znowu zostawić samochód na pół dnia.
U Bołtowicza -- obsługa jak do tej pory spoko w podstawowych sprawach, zawsze bezpłatny samochód zastępczy czeka na mnie. Przyjemne drobiazgi takie jak 2 litry oleju na dolewki za free jak kiedyś przy okazji powiedziałem, że poziom spadł do połowy (po 10 tys od wymiany, więc wcale dolewek między wymianami tak naprawdę nie trzeba było robić).
Mam wrażenie za to, że bardzo starają się nie umieć powtórzyć części drobnych upierdliwych usterek gwarancyjnych typu skrzypienie plastików, albo mówią, że "proszę się umawiać na oddzielną wizytę, to się zajmiemy", chyba licząc na to, że nie będzie mi się już chciało. Twierdzili, że poprawili drżenie lampki oświetlenia wnętrza przy 180km/h ("zdjęliśmy podsufitkę, wszystko podokręcaliśmy i wytłumiliśmy"), z tego powodu auto musiało zostać na noc. Lampka jak brzęczała tak brzęczy, nic się nie zmieniło.
A ja nie bardzo mam czas jeździć 3x z tą samą usterką, więc strategia skuteczna
Koledzy, którzy serwisowali u Dukiewicza, jak do tej pory mieli tylko pozytywne opinie, ale sam nie sprawdzałem