• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia l przeglad

ja nie wiem skad wy te ceny bierzecie... we wrocku mniej jak 1200 sie nie da zapłacic...

wrocek raczej przoduje w stawkach

w bb placilem niecale 600zl brutto do tego wymienilem filtry kabinowy i powietrza w dolicie oraz odgrzybiali klime, cala kwota faktury byla 1025zl brutto ze wszystkimi materialami i chemia. aha i placilem za 6l selenii, reszte dostalem (w puszce ok 0.8-0.9l)

pod wzgledem cenowym bb widac jest super, tyle ze jakos tam zawsze mnie cos zirytuje, nie bardzo im ufam bo juz nie raz pokazali bylejactwo czy polamsli jakues spinki/blokady/porysowali czy podziubali cos.

Ostatnia edycja:
Zapłaciłes tyle bo ci wbili 1h Robocza... Powinny być 3h. Stąd różnice cenowe...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Ja na pierwszym przeglądzie w Opolu miałem 2RG po 128 zł netto.
Z wymianą filtra kabinowego oraz oleju wyszło 780 zł brutto.
Wiem, że klienci z Wrocławia przyjeżdżają do Opola bo wychodzi 500 zł taniej.

No ja teraz chyba też tak zrobię.... We wro Rh chyba 240 netto

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

też o to pytałem, powiedzieli mi +-1000km lub +-1miesiąc. w sumie to nie wiem jak potem, tzn powiedzieli mi że drugi robię na 30kkm+-1kkm niezależnie czy pierwszy zrobiłem np na 14kkm czy 16kkm, natomiast nie wiem jak to jest jeśli byś zrobił przegląd np na 12kkm - musiałbyś ich dopytać lub ewentualnie przegląd robić gdzieś za granicą?
z drugiej strony, chcesz nabić np >4tyś na wyjeździe - gdzie Ty tym autem zamierzasz jechać?

Narty w Austrii lub Włoszech, może te 4 tysiące to duży zapas, ale lepiej dmuchać na zimne :)

skoro już tak sie wątek ożywił, to czy ktoś z was może polecić któryś z serwisów w Warszawie?
Właśnie mi 15kkm pyknęło...
Czytam, że Carserwis najdroższy + miałem tam słabe wrażenia jak pytałem o oferty na auto.
Bołtowicz, Euromobil?

tak zrobię.... We wro Rh chyba 240 netto
to prawda, ja ich nie prosiłem a wbijali po 0.25h i tego typu wartości za wszystko po kolei, więc wiele za robotę nie wyszło. pojedź tu sam, też Ci tyle wbiją

Narty w Austrii lub Włoszech, może te 4 tysiące to duży zapas, ale lepiej dmuchać na zimne
no to jakoś tam trafisz, albo zrobisz ciut wcześniej, albo uda się zalapac przed 16tyś.

Swoją drogą to przegląd można chyba tez zrobić we Włoszech czy innej Austrii

W zasadzie to może [MENTION=77138]Giorgio[/MENTION] podzieli się z nami wiedzą dot. kosztów przeglądów czy też samej wymiany oleju w AR w jego rejonie. Też kilka razy miałem dylemat, czy jadąc na wakacje zmieszczę się w kilometrach, jakoś się udawało bez specjalnego problemu ale w sumie to ciekawe, może nie trzeba się bać serwisów po drodze?

We Włoszech od 220-300 Euro. Widząc rejestrację obcą starają się zrobić szybko.

Pierwszy serwis w Reutte, Austria = 125 euros z moim olejem. Drugi w Regensburgu, Niemcy 307 euros.
Ale to tak nie pięknie, bop jazdy diler chce wlewać swój olej i ma co chce/... 0w40 Avia albo 5W 30 Eni, itd. Ja na to nie pozwoliłem i trzy razy lalem własna Selenie jak Alfa chce. Wielu dilerow nie chce tego robić. To samo mam z Volvo i z Subaru.

Ostatnia edycja:
Jak już tak porównujecie koszty pierwszego przeglądu, to piszcie co kto zlecał do zrobienia albo dodajcie skan kawałka faktury, bo potem wychodzi na to, że jedni robią za darmo, a inni koszą jak za zboże. Ja zapłaciłem 1300 brutto, ale 250 kosztował mnie sam serwis klimatyzacji i uzupełnienie czynnika, którego trochę ubyło lub brakowało od początku.
Przegląd po 15 tys..jpg

w bielsku czas płynie inaczej stąd za przegląd płaci się mniej - sam przegląd+olej coś ok 600zł brutto:
20190513_125641~2.jpg

no ja za sama robocizne zaplacilem cos kolo 700pln... pamietam ze robota kosztowała wiecej jak olej, filtry itp...

witam,
Panowie pytanie o kasowanie przeglądu poprzez MultiEcuScan (zarejestrowany) .... wymienialem olej, filtr oleju, paliwa, powietrza. Skasowałem wymianę oleju, degradacja 100%. To idzie bez problemu. Ale gdy chcę zmienić interwał lub przebieg do następnego przeglądu za każdą próbą mam "Nieudane wykonanie". Defaultowo jest przypisane 20000km i 365dni. Próbowałem wstawić mu 15000km i nie ma takiej możliwości, podobnie z ilością dni. Ktoś z czymś takim sie spotkał ? Błąd w MultiEcuScan ?
Giulia 2,2D z 2016roku, 75kkm

dziękuje za info
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót