• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Giulia l przeglad

bardzo zróżnicowane zależy gdzie i zależy czy dostaniesz rabat. ja tam płaciłem te 1.5 roku temu coś ok 500zł (po prostu liczyi 150zł brutto przegląd + olej + filtr + wymiana) w B-B z rabatem na części (klient salonu), Stevio z poza ok 750 niedawno, wiem że W-wie nawer x2. Lublin nie wiem

było nie raz, masz fart bo licza cena za przeglad, a nie za RH. przeglad to 3RH. zalezy gdzie jaka cena za RH. Wroclaw 250pln, opole 150 chyba.
stad rozbieżności od 500 do 1500pln.

dokładnie, było nie raz a w kółko te same pytania stąd i odpowiedź. w BB liczą nawet chyba mniej niż 1RH za przegląd, olej wymiana osobno ale też stawka lepsza, do tego mi dają rabat (klient ich salonu?) stąd wychodzi mi mało, choć ludziom z zewnątrz też nieźle (ok 750zł policzyli Stelio z W-wy któe potem do mnie przyjechało na retrofity)

Dzięki za informacje. W Lublinie jak się okazało liczą 180 zł netto za przegląd po 15kkm (+ w moim przypadku będzie wymiana oleju więc dodatkowo około 500 zł brutto), także uważam, że OK.

W Długołece liczą 3 rbg i wyszło mi tak (kwoty brutto):
przeglad 730
filtr oleju 41
olej 360
filtr pylkowy 140
filtr powietrza 130
material pomocniczy 19

Dzięki za informacje. W Lublinie jak się okazało liczą 180 zł netto za przegląd po 15kkm (+ w moim przypadku będzie wymiana oleju więc dodatkowo około 500 zł brutto), także uważam, że OK.

Robilem przeglad 15k pod koniec marca i kosztowalo juz 190 netto :) olej wymieniany przy 10k wiec zadne dodatkowe koszty nie doszly, uzupelnili tylko troche chlodniczego ale to w cenie

To mój pierwszy, ale w sumie to już któryś.
~120 tyś km Euromobil Warszawa luty 2021

6491D616-D15F-4BA0-8795-C16F65360B7E.jpg

Ostatnia edycja:
(Warszawa) Zbliża mi się pierwszy przegląd w Giulii (15k km), jak dotąd wymian oleju dokonywałem, w oddalonym o parę minut jazdy od domu, serwisie Carserwis przy ul. Łopuszańskiej. Zastanawiam się, czy tam zrobić pierwszy przegląd, czy w serwisie salonu Bołtowicz, w którym kupowałem swoją Giulię. Chyba, że macie jakiś inny sprawdzony, rzetelny serwis, który z czystym sumieniem polecacie?

Edit: O ile można przekroczyć interwał przeglądu? przy 9k zmieniałem olej, a aktualnie szykuje mi się mały wyjazd i zastanawiam się, czy nie będą robili problemu, jeżeli auto będzie miało przejechane ponad 15k km. Chyba można o 1k km przekroczyć, ale wolę się upewnić..

Ostatnia edycja:
+- 1kkm +- 1 miesiac bylo pisane wiele razy pewnie i w tym watku. Warszawa ceny x2 odpowiednia stawka dla bogatych i kilka godzin. w bb 150 przeglad chyba po lebkach no ale w nowym aucie to co ma sie dziac - komp podlacza jak jest ok skasuja przeglad, rzuca okiem pod maskę i pod auto i jedz zdrow. pytanie czy Wwie cos wiecej czy tylko za kawke doplacisz i stanie auta w poczekalni. choice is yours

Ostatnia edycja:
Jeżeli kogoś interesują koszty przeglądu, to dziś wykonywałem przegląd swojego Stelvio w ASO Lublin.
Koszty przeglądu OT1 po 1-szym roku Stelvio z wymianą oleju to łączny koszt 730 zł brutto.
W tej cenie zawiera się koszt samego przeglądu który jest liczony jako 1 RBG = 190 zł netto /233,7 zł brutto.

Jeżeli kogoś interesują koszty przeglądu, to dziś wykonywałem przegląd swojego Stelvio w ASO Lublin.
Koszty przeglądu OT1 po 1-szym roku Stelvio z wymianą oleju to łączny koszt 730 zł brutto.
W tej cenie zawiera się koszt samego przeglądu który jest liczony jako 1 RBG = 190 zł netto /233,7 zł brutto.
Trzeba mieć fart żeby tak liczyli... wroclaw liczy 3h po 225pln netto... nie ważne czy, ot1, 2 czy 3...

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka

O ile pamiętam to w Szczecinie przy I przeglądzie policzyli mi poniżej 1k, drugi był już droższy, coś ponad 1k

Auto-Tim Opole, przegląd po 15 tys km za 693 zł brutto wykonany miesiąc temu.
W cenie przegląd (200 netto/ godz, policzone 1,5 godz), wymiana oleju i filtra.
Kabinowego nie wymieniałem bo auto ma 5 miesięcy.

Ktoś by mógł zweryfikować czy te ceny są OK? Wydają mi się nieco za duże...

Drugi przegląd.

11.jpg

Zbliżał mi się ostatni przegląd gw przy 60tyś. Olej im zostawię bo oficjalnie na to potrzebny komp, filtr kabinowy wymienię sobie sam, pozostają świece z takich grubszych spraw. Można zmienić samemu? No i czy na moje słowo że zmienione nie będzie problemu?

Zbliżał mi się ostatni przegląd gw przy 60tyś. Olej im zostawię bo oficjalnie na to potrzebny komp, filtr kabinowy wymienię sobie sam, pozostają świece z takich grubszych spraw. Można zmienić samemu? No i czy na moje słowo że zmienione nie będzie problemu?

Pasek napędu jeszcze przy 60 tyś trzeba wymienić

Amortyzatory
Powrót