[Giulia] Giulia kolizje

klag3

Nowy
Auto
156 1,9 jtd 2002r,gt 1,9 jtd 2007r,brera 2,4 jtd 2007 Giulia 2.2 180 km
Witam zakładam nowy wątek ponieważ już 2 razy moja giulia dostała w tył
284.jpg
to było w lutym kobieta nie zdążyła wyhamować i puntem wjechała
Dzisiaj na A4 pan w dukato powiedział że Alfa stanęła w miejscu i powtórka
285.jpg
fatum jakieś
Auto mam od 20 listopada 2017

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

forward collision warning jak widać działa :D

W giuli działa ale niestety w fiatach niestety nie

Całe szczęście da się go wyłączyć. Nie nadaje się do dynamicznej jazdy w mieście. W trasie też jak jest droga jednopasmowa i traktor skręca w prawo a ja chcę go ominąć dając lekko w lewo bez kierunku i bez zwalniania to system się drze i daje po heblach. Ci co robią za mną to samo mogą mi zmodyfikować tył jak u ciebie :D

A jak mnie słup garażowy zaatakował niespodziewanie to nie było komu zareagować :D

Całe szczęście da się go wyłączyć. Nie nadaje się do dynamicznej jazdy w mieście. W trasie też jak jest droga jednopasmowa i traktor skręca w prawo a ja chcę go ominąć dając lekko w lewo bez kierunku i bez zwalniania to system się drze i daje po heblach. Ci co robią za mną to samo mogą mi zmodyfikować tył jak u ciebie :D

A jak mnie słup garażowy zaatakował niespodziewanie to nie było komu zareagować :D

facet z między tirów wyskoczył busem z lewego pasa miał może ze 100 ja 130 hamowanie awaryjne i efekt jw.

aha ale to efekt FCW czy twoje awaryjne hamowanie?

Jak kupujesz używkę, może nawet po przejściach, to bierzesz takie przygody na klatę. Ale jak kupujesz nowy, bezwypadkowy i po paru miesiąca ktoś robi takie kuku, to można sobie włosy powyrywać...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Jak kupujesz używkę, może nawet po przejściach, to bierzesz takie przygody na klatę. Ale jak kupujesz nowy, bezwypadkowy i po paru miesiąca ktoś robi takie kuku, to można sobie włosy powyrywać...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Masz racje żal
Ale w serwisie wymieniają wszystko na nowe
Pierwsza faktura 11000pln
Blacharz by zderzak pospawał szpachla i za 1000pln było by gotowe
W serwisie uszczelka miała nacięcie 2 mm wymiana na nową

Masz racje żal
Ale w serwisie wymieniają wszystko na nowe
Pierwsza faktura 11000pln
Blacharz by zderzak pospawał szpachla i za 1000pln było by gotowe
W serwisie uszczelka miała nacięcie 2 mm wymiana na nową

I to jest właśnie ta różnica pomiędzy kupionym używanym, bitym, a własnym, ale naprawionym.

Gdy handlarz to naprawia, czyli w założeniu "na handel" to robi najtaniej i zostawia różne kwiatki. Czy je wykryjemy zależy od uwagi, spostrzegawczości i tego czy cierpimy na OCD, czy też zupełnie nie zauważamy detali. Bo nie ukrywajmy, żaden handlarz by nie wymieniał uszczelki, czy innych drobiazgów. Bo naprawa naprawie nie równa. i nie o to chodzi, że ASO jest najlepsze pod słońcem, ale o zakres wymiany części.

No ale skoro płaci ubezpieczyciel, to serwis naciąga jak może na swoją korzyść i swoje roboczogodziny (w tej sytuacji akurat też na korzyść poszkodowanego).

No ale skoro płaci ubezpieczyciel, to serwis naciąga jak może na swoją korzyść i swoje roboczogodziny (w tej sytuacji akurat też na korzyść poszkodowanego).
W mojej sytuacji to super że tak jest

Ja w swojej Giulii Q wymienialem szybe po 3 tygodniach od odebrania z salonu :-). Kamien na a2. W 159 nie zdazylo mi sie to przez 11 lat. Nie wspominam o felgach. Boli :-)

Ostatnia edycja:
Ja w swojej Giulii Q wymienialem szybe po 3 tygodniach od odebrania z salonu :-). Kamien na a2. W 159 nie zdazylo mi sie to przez 11 lat. Nie wspominam o felgach. Boli :-)

Booooli

Ja w Veloce, pierwsza trasa dzień po odebraniu auta z salonu - dwie dziury w masce i kilka odprysków na szybie. Syf na drogach gigantyczny, kończy się kwiecień a piach z kamieniami z zimy dalej wesoło leży i tylko czeka, żeby podskoczyć spod kół TIRa.

No nie wiem:).

Na końcu łańcucha pokarmowego i tak znajdzie się początkowy klient, który będzie musiał zapłacić wyższe OC i AC.

To nie ja najechałem na inny samochód

Boli to w Maserati, gdzie choć serwis jest mega kompetentny, to ma swoją dość specyficzną stawkę godzinową (i ceny materiałów). Z tej perspektywy Giulia to niewinna przygrywka :)

Jasne, maserati to pikus przy ferrari etc :-). Haveblue, nie idz ta droga! :-).

Amortyzatory
Powrót