Z tego posta
http://www.forum.alfaholicy.org/giul...ml#post2021775 dowiedziałem się żeby nie brać kierunkowych opon
odesłałeś do mojego starego posta. Faktycznie ze zwykłych Conti TS850 (bez P) nie byłem zadowolony w 159TBi po chipie. Rozmawiając trochę z ludźmi o tym powiedziano mi że powinny być do mocniejszych aut raczej asymetryczne. dzis już jednak nie jestem taki pewny - może zrewiduję pogląd po tej zimie w Giulii na GY UGP G-1 (kierunkowe).
pod koniec lata jak kupowałem opony zimowe do Giulii to zorientowałem się że większość marek premium oferuje opony do mocniejszych aut tylko kierunkowe zimówki - Pirelli Sottozero 2/3, GY UG Performance Gen1, Michelin Pilot Alpin 5, Dunlop Winter Sport 5, i w tamtym czasie jedynymi producentami którzy mieli w ofercie symetryczne i asymetryczne były Nokian z modelami WR A4 i WR D4 i Continental w tamtym czasie chyba jeszcze nie oferował modelu TS860S, tylko kierunkowy TS860 no i starsze asymetryczne TS850P.
Do Continentala mam po TS850 pewną awersję z paru powodów:
1.rozczarowanie bo miała być to mega top opona która biła na głowę w testach w 2013r wszystko co było na rynku i była zdecydowanie droższa od innych premium
2.w 159TBi nie kleiła dobrze (w Giulietcie bardzo dobrze się spisuje do dziś)
3.za głośna (w obu autach)
4.przy pewnych prędkościach przy hamowaniu silnikiem generowała takie jakby wibracje (ok 60-70km/h) w obu autach (Giulietta od nowości auta od je miała założone - więc nie ma mowy że coś nie tak z autem)
Dodatkowo w Giulietcie stockowo mieliśmy założone Continentale Sport Contact 3 i szału nigdy nie robiły - teraz mam Micheliny Pilot Sport 4 i jest duża różnica na plus. Stąd moje zaufanie do Continentala jakoś zostało podkopane - testy swoje a jakoś rozczarowują dlatego próbuję innych. Nokian WRA A3 tez mnie kiedyś rozczarował. W letnich za to bardzo sprawdził mi się GY (Eagle F1 Assy 3) i Michelin (miałem kiedyś Primacy HP a w Giulietcie PS4) i dlatego stawiałem przy zakupie zimówek na coś z tych marek, i stanęło na GY.