• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

gdzie kupiliscie wasze alfy?

Moja mała pochodzi z Polskiego salonu, konkretniej z Wawy. Przejechała tam ok 60kkm. Kolejne 60 przejechała po Zamościu. I tam ją znalazłem, w komisie Omega, o ile dobrze pamiętam. I teraz jest ze mną i ma się dobrze :D

Moja nowa z salonu, w 1999 jak ją kupowałem to był mój najszczęśliwszy dzień w życiu.
Mając 20 lat w tamtym okresie i poruszając się alfą 156 po ulicach to było oh... ale wspomnienia... a teraz to 10 letnia staruszka ale dalej jest moja...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f228cee57a201c3a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d6ee0ea6d0025786.html

No to jest coś;-) od nowości do dziś tą samą alfą;-) widzę że jeszcze na starych blachach;-)
Spotkałem już trzy srebrne z dużym spojlerem we Wrocku;-) moja czwarta;-) ale Twojej jeszcze nie spotkałem;-)

P.O.Z.D.R.O.

Moja jest z importu z Belgii, jestem drugim właścicielem:D

Moja jest z Belgii, puzniej 2 lata użytkowana w polsce, a ja jestem jej drugim właścicielem w kraju.

Moja zarejestrowana we Francji ale smigala po Luxemburgu
gosc ja kupil jak miala pol roku i jezdzil do sierpnia 2009 ;D od sierpnia ja:D

A moja 166 2.4 jtd przyjechała z Włoch (a dokładnie z Boloni). W sumie miała być czarna 156 2.4 jtd w kombi, ale jak kolega przysłał mi zdjecia tej 166 to od razu kazałem mu ją przywozić do kraju. Było to w kwietniu 2008 r.

Ostatnia edycja:
A moja 166 2.4 jtd przyjechała z Włoch (a dokładnie z Boloni). W sumie miała być czarna 156 2.4 jtd w kombi, ale jak kolega przysłał mi zdjecia tej 166 to od razu kazałem mu ją przywozić do kraju. Było to w kwietniu 2004 r.

Pozdro dla kolegi z Torunia:) Jaki kolorek 166? Mało nas w Toruniu:)

a ma ktos z Was paragon fakture?? z cena za ile wasza alfa wyjechala z salonu np.jako nowa?? jestem ciekaw ile np.kosztowala 156 w 1998 albo 166

moja bella jest z wloch ( z Perugii dokladnie) a znalazlem ja, o dziwo, w komisie ;) Jakis gosc sciagnal ja dla siebie z Italii i po pol roku sprzedal.

Moja oryginalnie z Hamburga, kupiona przez dość ładną panią od marketingu ;) A ja wziąłem ją od LT w Łodzi.

Kupiłem samochód od faceta z tego samego miasta, gdzie mieszkam. On z kolei auto miał sprowadzone z Włoch przez Niemcy, tak jest w papierach. Więc jestem drugim właścicielem w Polsce. Książka serwisowa jest nawet :) Przebieg autentyczny ok 152777km na dziś. Kupiłem ją 21 lipca z przebiegiem 143tys.
Zrobiłem w niej od razu rozrząd, olej, prawe przednie łożysko i tyle. I jeżdżę nią codziennie po 60-100km.

a moją przywiozłem z włoch... i tu kończy się bajka,jest poobijana, ze śladami bejsbola na tylnej klapie, sznitami o kluczy na drzwiach i wspomnianej klapie, wykrzywioną grymasem belką przednią, a właśnie panewka zdecydowała że silnik pójdzie wek... ale przejdziemy przez to wszystko razem i będziemy jeszcze razem śmigać :D

a ma ktos z Was paragon fakture?? z cena za ile wasza alfa wyjechala z salonu np.jako nowa?? jestem ciekaw ile np.kosztowala 156 w 1998 albo 166
Alfa Romeo 145 1.4 z opcjami dywaniki, ABS, autoalarm, sportpack kosztowała w salonie (Carserwis, W-wa) w 2000 roku 46800,01

Moja 147 pochodzi z Belgii. A w PL kupiłam ją od chłopaka, ktory zamierzał zmienić samochód i kupić sobie lexusa. Zdrajca:D Ale tym lepiej dla mnie - nie mogłam jej tak zostawić, zbyt piękna była:)

Ja swoja 166 kupiłem od kolegi Masterhard z Naszego forum. Sam jestem ciekawy ile w 1998 roku kosztowała moja Alfka, ma ktoś może cenniki z tamtych lat przypadkiem?

Moja 3.0V6 Full opcja, brak tylko xenonów to pewnie grubo ponad 100 tys zł...

Pzdr

Amortyzatory
Powrót