• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fuzja FCA z PSA.

Fuzja pewnie będzie, tyle że może mocno przesunąć się w czasie.

W przypadku przesuwania w czasie to akurat w przypadku FCA nic nowego.
Oni w zasadzie nic innego nie robią, tylko wszystko przesuwają w czasie:))

Akurat teraz to nie ich wina. Ani PSA.

W związku z "wirusem" fuzja będzie raczej przyspieszana bo to jedyna droga aby ciąć koszty i uciec konkurencji do przodu :-)

Z tego co pamiętam to juz przy fuzji z GM Ferrari miało być "odseparowane" od FIATa. właśnie z tego powodu, żeby Ferrari pozostało niezależną włoską firmą trudną do przejęcia w przypadku rozwodu z sojusznikiem.

Ten artykuł o pozbyciu się Ferrari jest z 2016 roku...

Dokladnie Ferrari juz od dawna nie nalezy do Fiata co prawda oba są zarządzane przez ten sam fundusz inwestycyjny ale zostały odseparowane.

Zrozumcie w końcu, że to jest alians finansowy, a nie technologiczny. FCA ma swoje platformy i to lepsze od tych z PSA, tylko koszty rozwoju nowych technologii wymuszonych przez UE powodują szukanie oszczędności przy ich rozwoju przez kolejne lata.

Dokładnie

- - - Updated - - -

Ten sam fundusz Exor N.V. ma niecale 30% udziałów w FCA

Exor N.V to Fiat. Bo rodzina Agnelli to Fiat.

Ostatnia edycja:
Stellantis... nie wiem, co sądzić o fuzji a nazwa jak nazwa. Mało ważne.
Mam 159 i chcę zmienić... Giulietta jest dla mnie zbyt "damska" (wybaczcie właściciele:), myślę wiec o 159 w wersji TBi albo o brerze ale to cały czas auta 10 letnie lub starsze....
Nie mam co kupić, bo nie mam parcia na Suvy, Giulia jest zdecydowanie za droga (a kupiłbym, owszem).
Nie mam co kupic. No to jak marka ma nie tracić klientów?
Może fuzja coś zmieni....

Stellantis... nie wiem, co sądzić o fuzji a nazwa jak nazwa. Mało ważne.
Mam 159 i chcę zmienić... Giulietta jest dla mnie zbyt "damska" (wybaczcie właściciele:), myślę wiec o 159 w wersji TBi albo o brerze ale to cały czas auta 10 letnie lub starsze....
Nie mam co kupić, bo nie mam parcia na Suvy, Giulia jest zdecydowanie za droga (a kupiłbym, owszem).

Chcialbys zeby Giulia kosztowala 40 tys. zl.?

Nazwa dramat ale to male piwo. FCA sprzedalo w 2019 4,4 mln aut PSA 3,8 mln to razem jest 4 sila. Daje to mozliwosci przede wszystkim finansowe potrzebne do opracowywania nowych modeli. Problem sprzedazy jednak nadal istnieje i trzeba go rozwiazac. Smutno bedzie jak kolejne konstrukcje wlaczajac w to Tonale beda sie sprzedawaly na poziomie 20 tys szt. rocznie. Ba mam nadzieje, ze jednak sprzedaz Stelvio i Giuli wzrosnie. Mam rowniez nadzieje, ze wiekszy nacisk zostanie polozony na rynki azjatyckie jak Chiny.

Ostatnia edycja:

Przecież nie jesteś klientem FCA, tylko co najwyżej jakiegoś handlarza skoro nie kupujesz nowego samochodu. Możesz to zmienić jeśli spuścisz z tonu i kupisz nowe Tipo zamiast starej Alfy.

Przecież nie jesteś klientem FCA, tylko co najwyżej jakiegoś handlarza skoro nie kupujesz nowego samochodu. Możesz to zmienić jeśli spuścisz z tonu i kupisz nowe Tipo zamiast starej Alfy.
Dokladnie, w cenie do 45 tys. zl za nowe auto to praktycznie tylko Tipo w Skodzie to bedzie Rapid roczny albo 2 letni z niskim przebiegiem. Wolalbym jednak Tipo. Szczegolnie Station Wagon, w ogole Tipo w maksymalniej wersji SW i skorzanymi fotelami bardzo mi sie podoba. Wyglada lepiej niz Skoda, ktora wyglada dramatycznie dla mnie. Straszna lipa. Ogolnie Skody to maja taki marketowy design, ktory po roku czasu wyglada jak samochod z innej epoki. Strasznie szybko sie starzeje. Jeszcze teraz miks Skodo Audi to juz w ogole smiesznie to wyglada jak jakis chinski samochod. Dramat.

Jak ktos uwaza, ze Giulia jest droga to co powiecie na takie Skodo Audi

https://www.otomoto.pl/oferta/skoda...od-reki-nowy-model-ID6DckdU.html#gallery-grid

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót