FELGI - zestawienie modeli

Jako kolejny mega zadowolony klient Rafała podzielę się swoim nabytkiem :)

279135548_752836712370015_6872655373044999149_n.jpg 279151056_393093056057196_6282739016548494555_n.jpg
225/50/17 od RacingLine w kolorze grafitowym na mojej 159. Sporo szperałem szukając felg na sezon i łamałem się między 17 a 18 cali ale na szczęście trafiłem na ten wątek. Po wymianie chyba z 20 maili z Rafałem ( z tego miejsca jeszcze raz chciałem podziękować za wiedzę i cierpliwość ) i po cennych poradach zdecydowałem się na 17 jako złoty środek pomiędzy ceną a komfortem. Efekt końcowy- jestem zachwycony :) Zaznaczę że są to moje pierwsze w życiu kupione felgi a 159 jest bliskim mojemu sercu pierwszym autem.

Być może takie zestawienie kogoś zainteresuje, a mi pozostaje tylko polecić [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] każdemu kto szuka kół i nie tylko do swojej Alfy :)

Rafał, bardzo dziękuję.

EDIT: nie wiem czy fotki trochę nie za ciemne wyszły

Ostatnia edycja:
Jako kolejny mega zadowolony klient Rafała podzielę się swoim nabytkiem :)

Pokaż załącznik 283669 Pokaż załącznik 283670
225/50/17 od RacingLine w kolorze grafitowym na mojej 159. Sporo szperałem szukając felg na sezon i łamałem się między 17 a 18 cali ale na szczęście trafiłem na ten wątek. Po wymianie chyba z 20 maili z Rafałem ( z tego miejsca jeszcze raz chciałem podziękować za wiedzę i cierpliwość ) i po cennych poradach zdecydowałem się na 17 jako złoty środek pomiędzy ceną a komfortem. Efekt końcowy- jestem zachwycony :) Zaznaczę że są to moje pierwsze w życiu kupione felgi a 159 jest bliskim mojemu sercu pierwszym autem.

Być może takie zestawienie kogoś zainteresuje, a mi pozostaje tylko polecić [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] każdemu kto szuka kół i nie tylko do swojej Alfy :)

Rafał, bardzo dziękuję.

EDIT: nie wiem czy fotki trochę nie za ciemne wyszły

Dziękuję :)

Troszkę z innej beczki, jutro prawdopodobnie będę montował letnie opony na felgi po renowacji. Kupiłem oryginalne czujniki ciśnienia i chcę je zamontować do felg OZ aby mieć wskazania i zero błędów, czyjniki ok,sprawdzone w w wulkanizacji. Oryginalne metalowe zawory OZ mają od strony zewnętrznej pod nakrętką nierdzewną podkładkę a pod nią podkładkę z tworzywa. Czy jest sens je stosować pod nakrętkę oryginalnego czujnika AR?

Załączniki

• 20220429_201201.jpg
    20220429_201201.jpg
    34.8 KB · Wyświetleń: 38
  • 20220429_201225.jpg
    20220429_201225.jpg
    33.5 KB · Wyświetleń: 37
Troszkę z innej beczki, jutro prawdopodobnie będę montował letnie opony na felgi po renowacji. Kupiłem oryginalne czujniki ciśnienia i chcę je zamontować do felg OZ aby mieć wskazania i zero błędów, czyjniki ok,sprawdzone w w wulkanizacji. Oryginalne metalowe zawory OZ mają od strony zewnętrznej pod nakrętką nierdzewną podkładkę a pod nią podkładkę z tworzywa. Czy jest sens je stosować pod nakrętkę oryginalnego czujnika AR?

Oryginalnie OZ nie ma żadnego zaworu, bo nie sprzedaje felg razem z zaworem.
Osobiście metalową bym dał, a plastikowej nie.

Tak było w komplecie,te podkładki idealnie siadały w zewnętrznym gnieździe zaworu, może to starszy egzemplarz, na pewno kilka lat,superturismo lm. Dzięki za sugestię, jak odbiorę sprawdzę jak to będzie działało.

GMP Italia Drake Black Diamond - 19 cali Stelvio

W związku z tym, że przyszedł czas pożegnania z moją Stelvio to mam na zbyciu komplet felg kupionych w tamtym roku u najlepszego dostawcy i zarazem doradcy - Rafała.

Felgi w idealnym stanie - służyły mi tylko jeden letni sezon.
2C0CA46E-A365-4DA6-B944-B0FA432611A9(1).jpeg

Jeśli ktoś byłby chętny to dla członków forum cena 3.650 PLN - w tym cały komplet z dekielkami i czujnikami TPMS (wszystko OE) i dorzucę w gratisie 4 opony zimowe 235/55 r19 Nokian WR3 SUV (bieżnik na jakieś jeden/dwa sezony), które mi zostały po aucie-jeździły na drugim komplecie kół

Pozdrawiam Alfaholików ... ja ze względu na kolejne 500+ muszę iść w trochę większe auto :)

PS. w razie zainteresowania piszcie na PRIV to podeślę link do ogłoszenia

Panowie tak na szybko, podejdą stalówki 16" z Giulietty do Giulii Veloce. Muszę na czymś postawić Giulię u blacharza, a mam zimówki na stalówkach:)

Tył raczej tak (o ile śruby przez otwory przejdą), przód bez szans.

Tył też raczej nie, otwór centrujący za mały. Dzisiaj próbowałem założyć na przód swoje letnie 18 z Giulietty i bez szans

OK, ale nie weszły :(

Dotarły do mnie Racingline 18" od Rafała. Przymiarka na małe brembo 159
IMG_0050.jpg

IMG_0050.jpg
IMG_0072.jpg
IMG_0047.jpg

Ostatnia edycja:
Kwestia gustu, dla mnie osobiście (bez obrazy, co kto lubi) - paskudztwo.

Co konkretnie masz na myśli?
Ten typ felg mi się nie podoba od pierwszej chwili gdy je zobaczyłem w salonie, nie wiem czy identyczne czy tylko bardzo podobne na Stelvio Veloce TI. Pierwsza myśl była "super samochód tylko felgi badziewnie - ale to się da zmienić" :⁠-⁠).

Ale jak rzekłem, indywidualna rzecz gustu, mój nie musi być wcale najlepszy...
No i samo połączenie faktycznie dość fajne!

PS. To nie ten model felg co ostatnio gdzieś sugerowali, że pękają przy większych obciążeniach? Nie jestem pewien ale mocno podobnie wyglądają.

Ostatnia edycja:
Kwestia gustu, dla mnie osobiście (bez obrazy, co kto lubi) - paskudztwo.

Oczywiście to kwestia gustu, ale znaczy że najbardziej "alfowy" wzór felg Ci się po prostu nie podoba. Czyli w Stelvio czy Giulii też Ci się nie podobają?

Dokładnie jak mówisz, najbardziej alfowy wzór kompletnie mi się nie podoba :⁠-⁠).
Głównie mówię o Stelvio. Co do Giulii - nie zwracałem aż tak bardzo uwagi. Choć Stelvio ogólnie jest masywniejsze niż Giulia, więc może lżejszej wizualnie Giulii trochę lepiej one pasują. Aczkolwiek ogólnie te kółka mi jakoś nie leżą, wolę węższe czy szersze ale szprychy.

Edit: po zastanowieniu, nawet nie wiedziałem, że to są "najbardziej" Alfowe (aktualne Stelvio to moja pierwsza Alfa). Ale fakt, że najczęściej chyba na Alfach je widać na ulicach.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót