• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

FELGI - zestawienie modeli

Jak wygląda dostępność felgi 1. 17'' i jakie są dostępne kolory?

Przeglądając temat wyczytałem, że jest opcja srebrna oraz czarna, a grafit jedynie 18''.

Chyba gdzieś natknąłem się na ofertę tej felgi RacingLine 17'' w 3 kolorach oznaczonych jako GM - GUN METAL/BL - CZARNE/HB - DYMIONE.
Grafit to by był dokładnie GM - GUN METAL?

Zastanawiam się też czy do lakieru Vesuvio Grey w Giuli lepiej pasują srebrne czy grafitowe:)

Jak wygląda dostępność felgi 1. 17'' i jakie są dostępne kolory?

Przeglądając temat wyczytałem, że jest opcja srebrna oraz czarna, a grafit jedynie 18''.

Chyba gdzieś natknąłem się na ofertę tej felgi RacingLine 17'' w 3 kolorach oznaczonych jako GM - GUN METAL/BL - CZARNE/HB - DYMIONE.
Grafit to by był dokładnie GM - GUN METAL?

Zastanawiam się też czy do lakieru Vesuvio Grey w Giuli lepiej pasują srebrne czy grafitowe:)

Napisz do mnie proszę na alfa-autopon@outlook.com

Co prawda Brera to nie Giulia czy Stelvio niemniej jednak chyba warto się pochwalić bo użytkownicy innych Alf tak jak ja mogą wylądować w tym wątku w poszukiwaniu fajnych felg. Kontakt z [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] jak i obsługa klienta były na najwyższym poziomie. Warto było jechać z Podhala aż do Częstochowy żeby poznać go osobiście i wyjechać z nowym kompletem kół. Wrzuciliśmy tutaj zestaw Pilot Sport 5 + Racing Line 19’ w kolorze czarny połysk. Jeszcze nie miałem okazji zrobić porządnej sesji zdjęciowej bo na auto czeka jeszcze ceramika ale i tak wszystko się to świetnie prezentuje (spojrzenia innych ludzi czy kierowców na światłach-bezcenne!). Jak wygrzebiesz jakieś zdjęcia ze swojego telefonu to możesz się nimi podzielić bo pamiętam że kilka zrobiłeś. Klient zadowolony, życzę Ci takich jak najwięcej a ja z całego serca polecam użytkownika!
(Widzę że jakość zdjęć leży i kwiczy po wrzuceniu ich na forum. Nie wiem czy to normalne czy jest może jakiś sposób na wrzucenie ich w pełnej rozdzielczości?)

Załączniki

• B2352C8B-56B3-4CE6-980E-8582BC05F1B8.jpg
    B2352C8B-56B3-4CE6-980E-8582BC05F1B8.jpg
    62 KB · Wyświetleń: 115
  • B8BE68F4-846C-45A8-A18E-5308DAE1F7C6.jpg
    B8BE68F4-846C-45A8-A18E-5308DAE1F7C6.jpg
    137.4 KB · Wyświetleń: 93
Ostatnia edycja:
Jak mi się podobają Racing line. Szukam w rozmiarze 18" ale ostatnio w Częstochowie nie były dostępne.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Co prawda Brera to nie Giulia czy Stelvio niemniej jednak chyba warto się pochwalić bo użytkownicy innych Alf tak jak ja mogą wylądować w tym wątku w poszukiwaniu fajnych felg. Kontakt z [MENTION=80009]Kolpak[/MENTION] jak i obsługa klienta były na najwyższym poziomie. Warto było jechać z Podhala aż do Częstochowy żeby poznać go osobiście i wyjechać z nowym kompletem kół. Wrzuciliśmy tutaj zestaw Pilot Sport 5 + Racing Line 19’ w kolorze czarny połysk. Jeszcze nie miałem okazji zrobić porządnej sesji zdjęciowej bo na auto czeka jeszcze ceramika ale i tak wszystko się to świetnie prezentuje (spojrzenia innych ludzi czy kierowców na światłach-bezcenne!). Jak wygrzebiesz jakieś zdjęcia ze swojego telefonu to możesz się nimi podzielić bo pamiętam że kilka zrobiłeś. Klient zadowolony, życzę Ci takich jak najwięcej a ja z całego serca polecam użytkownika!
(Widzę że jakość zdjęć leży i kwiczy po wrzuceniu ich na forum. Nie wiem czy to normalne czy jest może jakiś sposób na wrzucenie ich w pełnej rozdzielczości?)

Dzięki za wizytę :) Wyszło pięknie!
plus 5mm.....jpgplus 5mm....jpgplus 5mm.jpg

- - - Updated - - -

Jeszcze jedna piękność.. jak dla mnie petarda przy ciemnym aucie :D (niestety jakość zdjęcia z forum odbiera im urok :( )

274716440_2755460928093229_5597088118287949938_n.jpg275049919_663278591615871_8394819661791245362_n.jpg274737080_508863807427355_5653675802540035339_n.jpg274853160_500290988251530_8247322156229785083_n.jpg

Czerwone Stelvio na felgach 19 cali marki LU1664/GMP DRAKE

IMG_20220402_184902.jpg

IMG_20220402_184655.jpg

IMG_20220402_184726.jpg

Dałem te zdjęcia poglądowo, bo jak kupowałem te felgi to w całym internecie nie mogłem zobaczyć jak one wyglądają na żywo założone na Stelvio, zwłaszcza w czerwieni. Dlatego jeśli ktoś się zastanawia to może się przyjrzeć. Ja jestem zadowolony z efektu także polecam. Oba modele tych felg są w tej samej cenie w internecie. Ja nie widzę między nimi różnicy. Jeśli Kolpak widzisz to opisz. Myślę, że Alfaholicy to docenią :)

Dałem te zdjęcia poglądowo, bo jak kupowałem te felgi to w całym internecie nie mogłem zobaczyć jak one wyglądają na żywo założone na Stelvio, zwłaszcza w czerwieni. Dlatego jeśli ktoś się zastanawia to może się przyjrzeć. Ja jestem zadowolony z efektu także polecam. Oba modele tych felg są w tej samej cenie w internecie. Ja nie widzę między nimi różnicy. Jeśli Kolpak widzisz to opisz. Myślę, że Alfaholicy to docenią :)

Oczywiście, że są różnice..dla jednych są one niewielkie, dla innych spore.
Pomijając akurat kolor, to tu można zobaczyć, bo kiedyś takie foto robiłem.
20210415_150945.jpg

Ps. Wystarczyło zapytać... mam dużo fotek z realizacji, więc bym Ci podesłał :)

Stary jestem,wzrok nie ten, ale dla mnie takie same, no dobrze bardzo podobne, po prostu typowe alfowskie;)
Kolpak, jesteś w stanie wskazać, które z tych dwóch są lepszej jakości?

Jedna istotna różnica poza rowkiem w ramieniu idącem dalej w gmp to kształt otworu.
W klonach i oryginalnych koniczynach otwór jest prawie kolisty. W gmp jest taki bardziej kroplowaty.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Jedna istotna różnica poza rowkiem w ramieniu idącem dalej w gmp to kształt otworu.
W klonach i oryginalnych koniczynach otwór jest prawie kolisty. W gmp jest taki bardziej kroplowaty.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Poza tym inne jest przetłoczenie w tym miejscu (i analogicznie w pozostałych czterech) gdzie siada zawór - w RL/OE jest tam jakby "półka", a w GMP jest płasko.

- - - Updated - - -

Stary jestem,wzrok nie ten, ale dla mnie takie same, no dobrze bardzo podobne, po prostu typowe alfowskie;)
Kolpak, jesteś w stanie wskazać, które z tych dwóch są lepszej jakości?

Nie jestem w stanie - akurat oba modele, to te których najwięcej sprzedaję/zakładam i po prostu oba uważam za dobre. Zresztą... z wszystkimi innymi markami jest podobnie.
Generalnie reklamacje na felgi praktycznie nie istnieją. Jeśli już, to szkody transportowe.

Kolpak sprzedajesz tylko komplety czy też pojedyncze felgi. Z tego co widzę na zdjęciach z aukcji, to mam uszkodzone felgi z jednej strony, niestety mają różne szerokości 8 i 9 cali. Są to chyba RL (r 19)

Krótkie pytanie, czy stosowanie śrub pływających jest bezpieczne i dopuszczalne? Chodzi mi o zastosowanie felg ze śrubami 5x108 lub 5x112 do Giuli.

Amortyzatory
Powrót