• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Kolego Węgorz mógłbyś wrzucić te felgi do zdjęcia sedana 286r0xk.jpg 2eoehhf.jpg2my4001.jpg

oraz tych wielkie dzięki

2rrw83m.jpg 4h9qpf.jpg

Załączniki

• 4h9qpf_th.jpg
    4h9qpf_th.jpg
    3.9 KB · Wyświetleń: 133
Ostatnia edycja:
chyba z tej perspektywy zdjecie bedzie trudne do przypasowania do auta.Pewnie nawet Wegorz nie da rady ale felga fajna tylko czy na 159 bedzie wygladac

Kolego Węgorz mógłbyś wrzucić te felgi do zdjęcia sedana Podpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-286r0xk.jpg Podpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-2eoehhf.jpgPodpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-2my4001.jpg

Będą na jutro popołudniu, a jaki kolor tego sedana?

Potrzebuje podpowiedzi. Rozglądam się za 18" na wiosnę do 159", tj. śruby 5x110 i otwór centrujący na piastę 65mm (lub jak niektórzy podają 65,1mm), szerokość wydaje mi się, że minimum 7,5-8", a odsadzenie ET 35 lub 40. Nie od dziś jednak wiadomo, że wybór felg do Alf jest niezbyt duży. A jak wygląda sprawa ze śrubami pływającymi i z pierścieniami centrującymi? Czytałem we wcześniejszych komentarzach, że niektóre osoby mają np. 5x112. Rozumiem, że pierścień centrujący zakładamy wtedy gdy otwór z feldze jest większy niż 65,1mm, a jak ze śrubami pływającymi? Do jakich rozstawów jakie pasują śruby? Z góry dziękuje ze pomoc i wyrozumiałość

Tak jak piszesz, otwór centrujący w nieoryginalnych felgach musi być większy niż 65,1 mm żeby założyć pierścień centrujący. Co do śrub pływających to 5x112 - > 5x110 spokojnie przejdzie. Myślę, że w drugą stronę 5x108 - > 5x110 również. Dla świętego spokoju lepiej kupić jakieś lepsze śruby z certyfikatem - koszt za komplet rzędu 150 zł.

Kolego Ciacho13 ja mam u siebie na sedanie momo strike (ale 1 różnią się według mnie tylko że moje nie mają dekielka a 2 ma dekielek) fotka trochę nie wyraźna taka pogoda

SAM_2528.JPG

Amortyzatory
Powrót