• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Co do mycia to chemia i troche pracy powinno wystarczyć a cena jest niezła według mnie dzięki koledzy za opinie i posy:)

alces1 ma rację co do mycia szprychowych felg. Niestety chemia i dobre chęci nie wystarczą.Trzeba jeszcze dorzucić z 30 min na kolanach. Liczba ramion to jedno a ich ułożenie to drugie. Miałem ori 17 szprychy (nie policyjne) i nie dało się ich szybko dobrze umyć. Teraz mam 18' turbiny i dzięki innemu ułożeniu ramion mycie ich to max 10 min.

Potwierdzam jak kolega wyżej,że chemia i chęci nie wystarczą w rogach będzie gromadzić się brud nawet cotygodniowe mycie czasami portafi doprowadzic do flustracji. Miałem na swojej pierwszej alfie toory a w dziewiątce mam podkowy noi odstęp między ramionami jest dużo większy niż w tych szprychach,ale utrzymać zakamarki bez brudu to naprawde nielada sztuka. Ja zawsze najpierw myje auto/wosk itd a na koncu biore sie za fele.

ani mi nie godejcie
białe szprychy 18" - masakra

- - - Updated - - -

no ale chciałem to mam

Dla alcesa1salceso11.jpgsalceso22 kopia.jpgTakie jakieś niewdzięczne te alu do przeszczepów albo mam lewe ręce...

Załączniki

• salceso22.jpg
    salceso22.jpg
    834.5 KB · Wyświetleń: 238
Te MAKi na zdjęciu powyżej niezbyt pasują do linii 159.
Kolego Węgorz, bardzo dziękuję za wklejenie felg do mojej AR :)
Gdybyś jeszcze miał czas, chęć i cierpliwość ;) to proszę o to samo z taką felgą jak poniżej.
alu_3.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

Kombinujesz:)ale moze akurat przypasi:)

Amortyzatory
Powrót