• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

No bez jaj, wolisz jakieś chińskie bo są nowe od ori używek z pewnego źródła?
Zagadaj do misiu7911, on jest tu dyżurnym dystrybutorem felg do AR ;P

tem link ktory wrzucilem z tymi ori policyjnymi to moja aukcja,no ale jak kto woli:)wygladaja jak nowe poza ta jedna skaza:)

Panowie,
Ponad 200 stron, a nikt nie zaproponował jeszcze jednego z bardziej "kultowych" wzorów :)
ronalurs.jpg

ale to do renaulta:)inny rozstaw ,ale plywaki dadza rade:)jesli minimum 16 cali:)

Panowie,
Ponad 200 stron, a nikt nie zaproponował jeszcze jednego z bardziej "kultowych" wzorów
Podpowiedzcie mi jakieś fajne felgi do mojej Alfy-ronalurs.jpg
Kozak po calosci:cool:I normalnie juz je chce...zobaczyc je u Ciebie na aucie;)
Wrzuc jakies fotki jak je zamontujesz.Badz uderz do Wegorza niech je wmontuje do 159.:)
Mysle sobie ze posiadajac taki zestawik na aucie mozna uzyskac ciepla i przyjemna,wrecz pluszowa(przytulankowa) atmosfere:cool:Co w niektorych sytuacjach moze sie bardzo przydac....:P

Ostatnia edycja:
Się smiejcie . Ja chciałem podobne Miski do Golfiana zakupić tylko cena mnie zabiła - używki 6900pln . Tyle ,że skręcaneMiśki Haribo.jpg

mam poczucie humoru wiec spoko,:)i ze sam nato nie wpadlem:)

Wracając na Ziemię... ;)
Kolega Węgorz mógłby zrobić wizualizację takich 18" na czarnej, obniżonej 159 sedan?
alu_1.jpg
Pozdrawiam.
- Rafał

A co sądzicie o tych-http://www.felgi.pl/felga/mak/corsa/alfa-romeo/159/sportwagon/i/2-4-jtdm

A co sądzicie o tych-http://www.felgi.pl/felga/mak/corsa/alfa-romeo/159/sportwagon/i/2-4-jtdm
Za gęste szprychy. Może i fajnie by wyglądały, ale na samo mycie felg podczas mycia samochodu zapewnij sobie dodatkową godzinkę...

Będzie jutro po południu, jak znajdę czarną obniżoną....
:) Np. tutaj: http://www.forum.alfaholicy.org/159...26-obnizanie_zawieszenia_komfort_jazdy-5.html
Post nr: 82
Pozdrawiam.
- Rafał

No to sobie już jaja tu robicie :-) I weź tu ułóż jakąś prawidłowość, co fake a co ori... Skoro misia aluski są ori, to które to były chinole z "gownogwozdiowki"? :girl_wacko::girl_wacko:

A firma ok czy nie?

MAKi mam w swojej A3. Model Fever 5R Mirror. Jezdze ok 40-55 tys rocznie. Po 3 latach uzytkowania jedna felga ma delikatne bicie, wpadlem na autostradzie na "malutki" kawalek zerwanej nawierzchni ktora zostala zdarta podczas remontu a nie posprzatana. Felga wytrzymala. Opona nie. Gumiarz stwierdzil delikatne bicie. Teraz bede ja prostowal. Ogolnie firma wloska, felga nie jest wybitnie twarda jak np OZ czy BBS, ale na naszych drogach daje rade;-) Pozostale felgi pomimo 3 lat uzytkowania sa ok. Rozmiar 17''.
Wg mnie w tej cenie warta rozwazenia propozycja.

Pozdrawiam

Za gęste szprychy. Może i fajnie by wyglądały, ale na samo mycie felg podczas mycia samochodu zapewnij sobie dodatkową godzinkę...
One mają dokładnie tyle samo szprych co ori-szprychy oraz dokładnie tyle samo co policyjne felgi. Czyli 20.

Co do mycia to chemia i troche pracy powinno wystarczyć a cena jest niezła według mnie dzięki koledzy za opinie i posty:). A koledzy czy wie na 100% wymiary czyli:et bo rozstaw to5*110 czy et mam35 konkretnie te fele-http://www.alusy.pl/fw,7,443,17,9,35.00/felgi-aluminiowe-mak-nitro-ice-titan.html, cz będą pasowac mi na 100%

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót