[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Cześć,
W 1060 poście kolega milkes pokazywał zdjęcia z felgami które chcę kupić na zimę. Nie orientuje się ktoś czy takie felgi wejdą na duże brembo? Link do aukcji poniżej.
https://allegro.pl/oferta/felgi-18-5x110-alfa-romeo-159-brera-giulietta-11847111729
Wolałbym 7.5 cala szerokości aby opony trochę bardziej osłaniały ranty.

siema, niestety nie pomogę bo mam zwykłe hamulce, a felgi mam taki wzór oem 4x8j ( były opcje w giulii z 9j na tył). O ile dobrze pamiętam to wystarczy mały dystans i nawet jeśli to wtedy nie będzie ocierać. Niech się wypowie ktoś kto jest pewien.

Czy ktoś ma założone felgi jak na portalu ladnefelgi.pl o nr referencyjnym 17x7.5 5x110 ET32 65.1 L1664 GM i byłby w stanie pokazać jak się prezentują na Julce? Piszę tak, bo nie mogę dodawać linków.

Ostatnia edycja:
Cześć, pytanie do posiadaczy dość popularnych felg 18" Racing Line LU1664. Planuje je założyć do Giulietty QV duże brembo. Czy dystans 5mm jest wystarczający?
Dzięki za odpowiedzi.

Czy dojazdówka z Opla podejdzie do Giulietty? ET41, rozmiar koła 115/70/R16. W Giuliettcie była chyba szerokość 135, ale te 2 cm mniej w oplowskim kole to chyba nie jest jakiś problem??

Witam, czy ktoś posiada na sprzedaż komplet felg 17 jedynych z poniższych ?

WSP Italy w256 giulietta silver polished
WSP Italy Rieti "silver"
WSP Italy Rieti "matt gun metal"
WSP Italy Rieti "dull balck polished"

wsp-rieti-silver-polished.jpg

Cześć,
Czy ktoś się orientuje jakie maksymalnie szerokie koło wejdzie do Giulietty na przód i przy jakim ET.
W 159 widziałem że wchodzi przód i tył 10 cali z Giuli.
Ja się zastanawiam nad felgą 9,5j

Siemacie!

Posiadam od niedawna Giuliettę z dużym Brembo i szukam felg. Czy taki model będzie pasować?
olx.pl/d/oferta/alufelgi-alfa-romeo-r17-5x110-nowe-stelvio-giulia-giulietta-159-brera-CID5-IDUMwHJ.html

szukam 18" do giulietty - oryginalnych Alfa wzór "telefony/półksięzyce" w kolorze szarym lub wzór z giulii, może ktoś poleci jakiej firmy i skąd najsensowniej kupić takie 18" bo to nie oryginały tylko aftermarketowe, kolor również szary 406321203_370635385434544_1409498181961397394_n.jpg

Nie ma opcji żeby 9,5 się zmieściło ,możesz próbować 9 wsadzić ale felga musi mieć miejsce na zacisk i odpowiednie Et a i tak będzie ciężko

cześć mam taki kpl. na mojej julce. swiezo pomalowany z pieknymi oponkamialfa.jpg

Oddam za free do Giulietty 16'' calowe stalówki z oponami zimowymi Barum z 2015-16r. Stan taki sobie felg (trochę zardzewiałe), ale może komuś się przydadzą ( świętokrzyskie).

Jeśli ktoś chce i potrzebuję, to za około 800zł oddam felgi 17" wzór tzw. policyjne - pasują pod duże Brembo i do każdej Giulietty alfy 159, brery Felgi po 2 miesiącach użytkowania odcień shadow black takie grafitowe.
Prosze pisać na priv

Witam,

Jestem nowym właścicielem Alfy Giulietty.
Alfę nabyłem z dwoma zestawami oryginalnych felg, jedne białe 18stki z oponami letnimi, drugie srebrne 17stki na zimówkach.
Moje pytanie brzmi : czy ktoś jest w stanie rozszyfrować jaki to model białych felg, ile mogą być warte ? Ich stan to niemal igła, jednak chcę się ich pozbyć gdyż kompletnie mi do tego samochodu nie pasują.

1 zdjęcie : felgi letnie 18stki
2 zdjęcie : felgi zimowe 17stki
3 zdjęcie : moja alfa 159 z felgami które najbardziej mi się podobają, i które mam zamiar kupić po sprzedaży tych białych.IMG_1339.jpgIMG_1413.jpgIMG_6796.jpg

witam
moge nabyc te felgi od giulii w bardzo fajnej cenie,tylko czy one podejda do giulietty?
rozmiar to:17"-7.5j-et33-5x110
czy zmieszcza sie,nie beda dawac zadnych problemow?
felga giulia.jpg

Amortyzatory
Powrót