[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kupiłem Dębice presto uhp 2 r18 225/40 natomiast lakier to perla moonlight czyli ni to szary ni niebieski. U mnie wentyle były w zestawie. Weź zalecany profil 40.
Wcześniej miałem r17 profil 45 i nie czuje jakiejś mega utraty komfortu w wygląd na plus

Kupiłem Dębice presto uhp 2 r18 225/40 natomiast lakier to perla moonlight czyli ni to szary ni niebieski. U mnie wentyle były w zestawie. Weź zalecany profil 40.
Wcześniej miałem r17 profil 45 i nie czuje jakiejś mega utraty komfortu w wygląd na plus

Dzięki za info, skoro jest to zestaw 18 + 225/40 to też będę w taką wielkość celował :) To przy takimi kolorze, pewnie na żywo musi to wyglądać jeszcze lepiej niż na zdjęciach, pozdro!

Witam,
Jako że idzie zima to mam chwile na zastanowienie się nad letnim setupem do mojej Giulietty. Interesuje mnie raczej 18 cali (chociaż marzy mi się 19” z Giulii). No właśnie, przez to ze wyszły te felgi z Giulii to telefony z Giulietty wydają mi się już trochę nudne. Dlatego szukam jakiejś alternatywy dla felg z Giulii. Wiem, że są MSW, GMP Italia i RacingLine. Co do GMP to jest to prawie to czego szukam, gdyby nie to ET. MSW po prostu mi się nie podobają (kwestia gustu), a co do RacingLine’ów to nie wiem czy jestem na tyle odważny żeby zaufać takiemu producentowi. Dlatego liczę, że podzielicie się ze mną wiedzą lub opinią.

Ostatnia edycja:
Ja nie mam zastrzeżeń do RL po 2 latach eksploatacji (przejechane kilkadziesiąt kkm) , są bardziej wytrzymałe niż się spodziewałem, nie jedną solidna dziurę zaliczyły dlatego przed zimą zawsze zawożę do gumiarza żeby wrzucił na maszynę i sprawdził - jak na razie żadnych problemów wszystkie proste, co mnie trochę zaskoczyło. Uważam że stosunek RL jakosc/cena bardzo dobry

No teraz to mi nie pomogłeś :D Czyli powinienem rozważyć RL. Teraz to już nie wiem co będzie najlepszą opcją. Skontaktuje sie z jakimś sprzedawcą, popytam zobaczymy. Dzięki, że dałeś swoją opinie, wiadomo każda felga może być inna jakościowo, ale mniej więcej coś tam wiem o tych RL.

czy ktoś z okolicy Dąbrowy Górniczej/Tychów (ogólnie GOPu) posiada może oryginalne felgi 18" tzw. telefony u siebie? Przymierzam się do kupna tylko najpierw chciałbym zobaczyć jak wyglądają na żywo. Polecam kontakt priv

500_500_productGfx_b496f5a795e63baa4cdc5b58ea7b71b8.jpg

Nie jestem z twoich okolic, więc tylko podrzucę zdjęcia. Na żywo prezentują się świetnie, jestem bardzo zadowolony. Moje co prawda wymagają lekkiego odświeżenia ale na foto aż tak tego nie widać ;)

IMG_1920.jpgIMG_1930.jpg

[MENTION=88725]bartek15[/MENTION] one są srebrne matowe czy bardziej w połysk wpadają? Na zdjęciu wygląda, że do połysku im daleko.

Określiłbym to na cos pomiędzy satyną, a połyskiem ale nie jest to oryginalny fabryczny kolor. Felgi były nieumiejętnie odnawiane przez poprzedniego właściciela, teraz zmieniłem już koła na zimowe i korzystając z okazji te chcę zregenerować i przywrócić im fabryczny wygląd. Powinny wyglądać jak na aukcji poniżej (to nie jest moja aukcja i niczego nie reklamuje, więc mam nadzieję, że mogę to tu wkleić)
https://allegro.pl/oferta/komplet-felg-aluminiowych-18-alfa-romeo-giulietta-11177749428

dzięki. Zbyt matowych nie chcę. Wolę kierunek połysku, ponieważ mam spor srebrnych/"chromowanych" dodatków w aucie

PS jakby ktoś był zainteresowany kupnem innych 18" oryginalnych wraz z letnimi oponami to zapraszam do kontaktu po więcej szczegółów

Ostatnia edycja:
Witam
Szukam felg do giulietty qv i najbardziej podobają mi się te wieloramienne z giulii qv tyle że bardzo trudno takie znaleźć
Wiecie gdzie najlepiej szukać prócz naszych rodzimych portali?
I pytanie czy 10j wejdzie na tył w giuliettcie?

Nie wejdą na duże Brembo bez dystansu (miałem ten model, więc sprawdzone).
Z moich informacji wynika, że są tylko 7,5", ale w różnych odcieniach.
Natomiast felga fajna, bo kuta.
Pozdrawiam.
- Rafał

przy jakich dystansach byloby ok? jak rozpoznac ze felga kuta?

ostatnio nadziałem sie na takie felgi ale 7J ! rondell je produkuje
felgi17fiat12.jpg

Za podobną kasę kupiłem nowe OE. Wizualnie-kwestia gustu.
Też 17
174.jpg

zna ktos wage tych felg? ogolem 17tki z 159 podchodza pod 12kg !!! celuje w takie na zime + lakierowanie na czarno
natomiast turbinki wychodzą na spokojne 10.5kg

- - - Updated - - -

Pamiętaj że to Twoje auto i to zrobię ma się podobać [emoji6] moim zdaniem bardziej odcienie srebrnego podchodzą pod czerwoną Julkę ale na pewno znajdzie się ktoś kto napisze odwrotnie ;)

Mnie ostatnio zastanawiają felgi od Saaba czy podejdą pod Julkę z Brembo i jak by wyglądały. Bo felga mi się bardzo podoba ale nie umiem sobie wyobrazić na niej mojej białej Julki.
372.jpg

ogarnął kto ?
te już wyglądają lekko :) tak wiec może i 9.5kg ?

Ostatnia edycja:
Przymierzałem felgi od Saaba ,ale inny wzór, na BREMBO nie pasowały. Chciałem na zimę mieć coś tańszego, ale nic nie pasuje. Kupiłem nowe tzw. turbinki, teraz mam dwa takie same komplety, nowe zostały przerzucone pod letnie opony.

Przymierzałem felgi od Saaba ,ale inny wzór, na BREMBO nie pasowały. Chciałem na zimę mieć coś tańszego, ale nic nie pasuje. Kupiłem nowe tzw. turbinki, teraz mam dwa takie same komplety, nowe zostały przerzucone pod letnie opony.

inny wzor, saabowe turbinki ? z 17tki nic innego ładnego pod julke nie ma

Cześć, czy felgi 18 z rozstawem 5x110, szerokością 8 i ET 33 dobrze siądą do Giulietty? Mam na oku jeden taki model i wg oponeo będą ok, ale nie mam pewności co do osadzenia ET33. Dotychczas jeżdżę na 17'.

Wielkość Felg do Giulietty

Hej,

Noszę się z zamiarem kupna felg i podobają mi się 19 8.5j opona do tego 235x35x19 czy ktoś ma taki setup? A no i zapomniał bym ET 30 co myślicie?
Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót