[Giulietta] Felgi do Giulietty

Super dzięki za informacje - zatem zabieram się za szukanie miejsca do malowania:)

Gdzieś na forum albo na fb ktoś wrzucał swoją w takim połączeniu możesz poszperać żeby się upewnić - to Twoje auto i Tobie przede wszystkim ma się podobać[emoji6]

Masz ją na aucie bo jakoś do tej mi ten kolor nie wiem czy pasuje :D?

Na razie dowiedziałem się ze w miejscu z najlepsza renoma czas oczekiwania 5-8 tygodni i cena od 250 zł/szt dla 17'...

Moje gotowe, czekają na montaż ;)
20180407_115821.jpg
20180406_211505.jpg

Normalnie czujniki ciśnienia są montowane zamiast wentylka i są wykręcane po prostu jednakże przy demontowaniu na wulkanizacji trzeba powiedzieć żeby wulkanizator nie rozwalił go bo tak też bywa.

W Julce nie ma żadnych czujników zamiast wentylka. System kontroli ciśnienia bierze dane o obrotach kół z czujnika ABS, pisałem o tym kilka postów wcześniej.

Ja nie mam, ale skoro pyta to może w nowszych są zresztą zdejmie oponę to będzie widział.

I nawet w miarę działa, uratowało mi oponę.

pochwalę się jak wyglądają 18" podkowy ze 159 na Giulietcie żonki. opona w ori rozmiarze 225/40R18. felga pomalowana na ciemny wariant chrome shadow (niestety na zdjęciach jeszcze nieumyta więc wygląda raczej jak grafitowy mat)
20180410_093601_HDR.jpg20180410_093540_HDR.jpg
Felga ma 8" szerokości I ET41 więc te troche ponad 6mm też wystawiła się na zewnątrz a przy 225 szerokiej oponie zrobił się taki symboliczny naciąg, więc wygląda to wszystko lepiej niż na ori szerokości felgi

Ostatnia edycja:
bardzo ładnie nawet lepiej niż OE półksiężyce które sa b oklepanym wzorem.

dzieki. podkowy zawsze bardziej mi sie bardzo podobaly (wyjatkowy, tylko alfowy wzor) dlatego te felgi kupilem kiedys do 159. w giulietcie tej felgi jeszcze nie widzialem nigdzie w necie, a z customowym malowaniem to juz bedzie bardzo unikatowo o co tez mi chodzilo.

Amortyzatory
Powrót