[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Tak to QV z materiałowymi taboretami.
Co do felg i opon to rzeczywiście zostanę przy 225/35...

ja bym się bał tego co jest pod spodem- spawy, szpachla, nieumiejętne prostowanie etc

No właśnie..chyba jednak pójdę w nowe ATT w dobrej cenie, będę miał spokój, 5 lat gwarancji i nie wyrzucę po pierwszej zimie.

Poszukuje takie felgi. Czy ktoś ma na sprzedaż???????
GiuliettaVS146_28-860x570.jpg

- - - Updated - - -

Masz jeszcze na sprzedaż ???

To jest nowy wzór z Giulietty MY 2016.

Pytanie. Felga 19 8.5j et40 do tego guma 225/40/19 Giulietta QV. Śmigał ktoś na takim zestawie. Wejdzie to w nadkole. Teraz mam 225/35/19 ale chcę chociaż iluzję komfortu a profil 35 miażdży mi suty że tak powiem. Tak organoleptycznie to przy skręcie kół mam w najbardziej ciasnym miejscu koło 2cm luzu od plastikowego nadkola. A te 2 cm to właśnie różnica w wysokości pomiędzy profilem 35 i 40 przy szerokości 225. Z góry dzięki za jakiekolwiek info.

A felga z Ti jaką ma szerokość i et? Swoją drogą jak ci się jeździ na 235?

pochwalę się moimi kołami ;)

alu AR 19" Ti ze 159 szerokość 8" ET41 na oponach 235/40/19 - opona większa niż standard, wypełnia lepiej nadkole, nic nie obciera i jest komfort ;)

zawieszenie - sprężyny Eibach -30mm (świeżo założone - jeszcze nie ułożone)

DSC_4283.jpg

183311-felgi_do_giulietty-dsc_4283.jpg

z biegiem czasu nie wróciłbym do takiego rozmiaru opon - pływa na koleinach i optycznie na zywo jest jednak za duża.

tylko i wyłącznie 225/35/19 do Julki

Ostatnia edycja:
No ja miałem w Leonie 235 i to jest moim zdaniem za dużo jak na takie małe auta. 225 35 19 to znowu kiler dla felg. Tylko czy coś zmienią te 2 cm w przypadku profilu 40... no właśnie.

No ja miałem w Leonie 235 i to jest moim zdaniem za dużo jak na takie małe auta. 225 35 19 to znowu kiler dla felg. Tylko czy coś zmienią te 2 cm w przypadku profilu 40... no właśnie.

felgi TI są pancerne, miałem już kilka zestawów, żadne nie miały lekko i nic - opona 225/35 nie jest dla nich niczym trudnym - jeżdżę na takich gumach już od ponad 2 lat w Julce i jeszcze nie musiałem prostować żadnej markowej felgi.
Nie widzę też różnicy między zimowym zestawem 225/40/18 - założenie opon 235/40/19 da ci tylko psychiczny komfort i nic więcej,a do tego przy tej oponie jakikolwiek dystans większy niż 5mm trze już przy skręcie.

235 odpada. Ja chciałem 225/40. Felgi mam oz ultra hlt. Twarde jak pieron i mega lekkie. Teraz po regeneracji trochę mi ich szkoda i między innymi to pytanie o profil 40 nie 35.

235 odpada. Ja chciałem 225/40. Felgi mam oz ultra hlt. Twarde jak pieron i mega lekkie. Teraz po regeneracji trochę mi ich szkoda i między innymi to pytanie o profil 40 nie 35.

a to ty kupiłeś tą QVke z wybebeszonym wnętrzem na Ultralegerach, już kojarzę... z tego co pamietam tam były chyba opony runflat ;) na moje oko styknie ci założyć normalne gumy, RF są wyjatkowo twarde w porównaniu do normalnych gum.

- - - Updated - - -

dla pamięci - moja propozycja na zimę

18" z Giuli 4x9" ET34 z oponami 225/40/18

Vredestein Sessanta to raczej nie jest opona RF. No nic założę jakieś używki od kumpla na przymiarke i zobaczymy czy będzie czuć różnicę na 225/40. Jak i tak będzie twardo to zostanę przy profilu 35.

Vredestein Sessanta to raczej nie jest opona RF. No nic założę jakieś używki od kumpla na przymiarke i zobaczymy czy będzie czuć różnicę na 225/40. Jak i tak będzie twardo to zostanę przy profilu 35.

większość opon ma z tą samą nazwą wersje RF i zwykłe. Popatrz na oznaczenia na ściankach opony

Planuję zakupić na zimę do G. felgi Rial Milano w rozmiarze 6,5x16 / ET38. Oryginały mają rozmiar 7x16 / ET41. Czy te pół cala mniej w szerokości i 3 mm różnicy w ET stanowi jakiś problem?

Planuję zakupić na zimę do G. felgi Rial Milano w rozmiarze 6,5x16 / ET38. Oryginały mają rozmiar 7x16 / ET41. Czy te pół cala mniej w szerokości i 3 mm różnicy w ET stanowi jakiś problem?

tylko taki, że rozlana opona na boki felgi zachowuje się jak łóżko wodne - zanim auto zareaguje tracisz cenny czas na straty reakcji spowodowane przesuwaniem się opony względem felgi

- - - Updated - - -

tylko taki, że rozlana opona na boki felgi zachowuje się jak łóżko wodne - zanim auto zareaguje tracisz cenny czas na straty reakcji spowodowane przesuwaniem się opony względem felgi

Giulietta qv ori zawieszenie. Felga 8.5 et40 19 cali. Opona 225/40. Komfort zdecydowanie lepszy jak na 225/35. 35 to deska kompletnie nie nadająca się na nasze drogi. Przy profilu 40 jest namiastka komfortu a czucie auta na ori zawieszeniu pozostaje genialne w porównaniu do moich wcześniejszych aut. Przy 200 km/h licznikowych przekłamanie jest na poziomie 6 km/h czyli śmiech na sali. Auto dokręca się spokojnie do 240. Nie czuję specjalnie spadku dynamiki. Do 19 cali polecam oponę 225/40.

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót