Felgi do 166

Cześć, zostały mi felgi 17" po Alfie 166:
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Ktoś się orientuje co to za producent i ile to jest warte? Dostałem je razem z autem, ale że był to koniec sezonu letniego zmieniłem na zimówki 16" i na nich jeździłem rok, a 17" poszły do wora. Teraz sobie o nich przypomniałem... jak jestem na etapie sprzedaży 166 :P

Załączniki

• DSCF0166[1].jpg
    DSCF0166[1].jpg
    85.8 KB · Wyświetleń: 270
  • DSCF0167[1].jpg
    DSCF0167[1].jpg
    74.9 KB · Wyświetleń: 271
  • DSCF0168[1].jpg
    DSCF0168[1].jpg
    87.7 KB · Wyświetleń: 266
  • DSCF0169[1].jpg
    DSCF0169[1].jpg
    97.3 KB · Wyświetleń: 277
  • DSCF0170[1].jpg
    DSCF0170[1].jpg
    94.8 KB · Wyświetleń: 269
  • DSCF0171[1].jpg
    DSCF0171[1].jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 269
To są oryginalne felgi model 2002. Spokojnie je sprzedasz bo to poszukiwany wzór. Cena ostatnio widziałem takie za 1200 idealne lub 800 za utlenione do renowacji. Na wiosnę pppchniesz je w 3dni

wysłane z WC

O ile są proste. Bo widać że chyba jedna była spawana i nie najlepiej to wygląda. Ciekawo jak reszta felg.

Jedna była spawana - dlatego takie zdjęcie pokazałem. Jak jeździłem nic nie drżała kierownica, więc powinny być proste, ale dla pewności wezmę je w tym tygodniu do kolegi do wulkanizacji. Wrzucę na wyważarkę i pokręcę nimi, wtedy będe miał pewność w jakim stanie są.
Dzięki za pomoc :)

Znam przypadek jeden ja wyglada sytuacja ze spawana felga i nie polecam, predzej czy pozniej beda klopoty. No chyba ze ktos balon zalozy na felge.

Ta spawana felga jeżdziła na tyle, a tył w 166 jest na tyle lekki, że taka felga nie sprawi problemów.

Ja miałem na przodzie spawaną felgę i przez rok nic się nie działo.

Jeżeli felga jest dobrze pospawana i zrobiona fachowo to ok ale ta na zdjęciu to widać że jest zrobiona byle jak.

Ja też mam jedną spawaną. Chyba :) i jakoś jeżdżę ja i poprzednik i jeszcze nie wiadomo ile wcześniej.

Spawane fele, jak są dobrze zrobione, to na tyle nie ma znaczenia, także sprawdź tylko czy nie mają bicia. Co do felg, są to Speedline dla Alfy, oferowane za dopłatą większą, niż standardowe 17. Na wiosnę powinieneś je sprzedać w dobrej cenie, +/- tysiąc złotych.

Panowie wie ktoś może jaki jest oryginalny kod lakieru felg w 166?

Juz pytałem na forum i nikt nie zna odpowiedzi.

Rozumiem, ze chcesz sobie zrobić zaprawki. Ja wziąłem jedno kolo do firmy z lakierami i dobralem sobie podobny z gotowych zaprawkowych z pędzelkiem. Z odległości metra nie widać różnicy.

Z doborem istniejącego lakieru nie będzie problemu. Gorzej jak ktoś chce uzyskać zupełnie nowy jak z fabryki.

No wlaśnie potrzebuje na zaprawke lakieru. Będę musiał podjechać do kogoś u mnie w mieście i dobrać podobny nie pozostało mi nic innego.

Dobrze widzę cenę? Przecież forint jest po jakieś 1,35zł. To co on chce za ten komplet kupić nową alfę??????????? Czy ja źle liczę?????????

Amortyzatory
Powrót