Felgi do 166

A jaki masz rozmiar tej felgi? Bo do V6 były zarówno 6.5J jak i 7J w rozmiarze 16". Teoretycznie 6.5J dla 205 i 7J dla 215, aczkolwiek pewnie można wymieniać ;)
Tomek ja mam teraz 17 calowe takie jak w sygnaturce. Kiedys miałem zwykłe 16 alu- te ktore nie podejda pod brembo- te bez "dołka" wokół otwotów na śruby.
Gdzies mi migneło że właśnie V6 przy 16 calowych felgach miały opony 215 szerokości, gdzie w jtd i Ts było to 205...nie wiem czy czasem w instrukcji nawet tak nie jest podane. No ale jak pasuje 205 to dobrze:) Dla zimówek to bedzie rozmiar idealny

Ze starej książki przed liftem:

attachment.php

Załączniki

• obręcze i koła AR166 (98-).png
    obręcze i koła AR166 (98-).png
    186.5 KB · Wyświetleń: 401
Ze starej książki przed liftem:

Dokładnie!
Ja mam 7Jx16 i 215, sąsiad jak jeszcze jeździł 166 2.5V6 to miał 6.5Jx16 i 205 opony.
Także Masa jak szukasz, to bierz raczej 6.5J zresztą tych chyba więcej jest, a opony średnio 50zł/szt. tańsze ;)

Panowie mam felge Toora 17 " 7,5 J ET 35 i ledwo co ledwo weszły na dystansach 5mm, a klocki już są starte i tarcze, jakie dystanse dokupić aby to było dobrze ? Bo jak kupie nowe tarcze i klocki to wgl one nie wejda tak ?

Jak nie wejda, przeciez zacisk sie nie poszerzy, tylko tloczki sie cofna, wiec spokojnie jak teraz weszlo to i pozniek wejdzie :)

A jak będzie nowa tarcza ? Bo u mnie dystans jest bez kołnierza, i ma luz na piaście i mam bicie na kołach i wiem że to od tego .. I nie wiem co zrobić czy jakaś wkładke poprostu żeby dystans był idealnie na piaście położony, ale dalej felga będzie tylko na śrubach

Ostatnia edycja:
Po pierwsze tak dareme pisze bo przecież jarzmo wyznacza Ci gabaryt zacisku o to jest przykręcane do uchwytu piasty. Grubość klocków czy tarcz nie ma tu znaczenia. Po drugie weź człowieku kup porządne dystanse bo na tych się zabijesz!!! Jak można jeździć na odsuniętej feldze która wisi na śrubach????? Równie dobrze mogłeś sobie pod felgę na śruby podkładki podłożyć. Tragedia.....

a moze ktos szuka 18?

Załączniki

• WP_001354 (2).jpg
    WP_001354 (2).jpg
    70.9 KB · Wyświetleń: 140
cena nie jest tajemnica 1350 ,opony sa ale raczej do wyrzucenia,jestem na allegro misiu791129

dzis odebralem takie 17,stan bdb

Załączniki

• WP_001559 (2).jpg
    WP_001559 (2).jpg
    41.2 KB · Wyświetleń: 123
Witam, jestem nowy na forum w temat wbiłem, żeby zapytać o jedna sprawe i przy okazji pochwalic sie swoim zakupem, szału może nie ma ale borbety z oponami za 700 zł to kupiłem z buta.

Jakie spręzyny wlożyc ( mam oryginalne ) do swojej 166 na 19tkach tak żeby troche zwiekszyc komfort jazdy, ale zeby tez zawias za bardzo nie dostawał po dupie.
attachment.php

Załączniki

• IMG_0013.jpg
    IMG_0013.jpg
    42.4 KB · Wyświetleń: 296
To nie jest temat o sprężynach. Poszukaj na forum. Było o kilku producentach obniżających i też o seryjnych. Musisz się troszkę wysilić.
A swoją drogą załóż temat w Nasze Belle i tam pokażesz, opiszesz auto. Napiszesz jakie masz teraz sprężyny, czego się spodziewasz itd. Chętnie poczytam. Ale nie róbmy tu śmietnika.

bispol wg mnie felga zacna w tym kolorze lakieru- jest ładnie. Pamietaj ze JTD ma dosc nisko umieszczona miske olejowa, ktora latwo uszkodzic. Do tego zawias z poczatkow produkcji jest na tyle miekki ze auto lubi podczas hamowania nurkować. Bardziej komfortowo niz seria to sie nie da:) To raczej kwestia kół. Jak zalozysz nowe sprezyny to auto moze stac jak woz drabiniasty i wizualnie bedzi elipa. Ja bym zostawil tak jak masz.

Do tego zawias z poczatkow produkcji jest na tyle miekki ze auto lubi podczas hamowania nurkować.

Na nurkowanie pomagają nieco twardsze amortyzatory (KYB, a najlepiej Bilstein). Wtedy jest komfortowo i bezpiecznie ;)

Amortyzatory
Powrót