Felgi do 166

Na naszych drogach każde 18" się wyginają :) nie uważam aby felgi oryginalne były gorsze od ogólnie dostępnych - wręcz przeciwnie.

I chyba właśnie wygląd tu robi robotę. Jest głównym kryterium.

I tak najbardziej do naszych przed FL pasują 17" telefony, masz je zresztą Marku u siebie :) myślę, że to najlepszy kompromis.

Ja nie wiem jak wogole ktokolwiek jezdzi JTD z obnizonym zawiasem i w dodatku na 18 felgach po naszym pieknym kraju. Sam sie kiedys napalalem na 18 cali póki nie zaczalem jezdzić w dalsze trasy moja 166. Mysle ze 18 jest fajna o ile sie jezdzi wokol komina i zna sie kazda droge jak wlasna kieszen, bo nocny wypad w nieznane na takiej feldze moze sie brzydko skonczyc. Mandziel mnie tez bardzo podobaja sie fabryczne 17 calowe felgi w 166. Jak bym mial siano to chyba bym w tym kierunku szedl. Ewentualnie cos w stylu bbs rs w 17 calach.

Chociaż mogły by być te z większymi otworami :P lepiej brembo by było widać, a tak to nie mam motywacji pomalować. Ale fakt że trudno coś dopasować nie oryginalnego.

Moim zdaniem najładniejsze są te felgi, zwykłe telefony 17" są ładne, ale nie powalają
felgialfa166.jpg

Właśnie. Są zajedwabiste.

- - - Updated - - -

Chętnie przygarnę od kogoś :P

Kupić to zawsze i każdy może. Ale ja bym się zamienił :P

hm, muszę zrobić najpierw tył bo mam zaczynający się luz na jednej z tulei tylnego prawego wahacza, a potem pewnie coś innego się znajdzie :) może kiedyś... te bbs rs też zacne :cool:

93.jpg

a tak całkowicie po bandzie to gdyby mnie nic nie ograniczało to kupiłbym leon hardiritt bugles 19"

155.jpg

jeździć na tym u nas to nie da rady :) ale nie przeszkadzało by mi to bo kocham na nią patrzeć nawet jak stoi :).

Ostatnia edycja:
Mercedes Alphard

Witam,
chodzi o felgi Mercedes Alphard o poniższych wymiarach czy podejdą pod 166 ?

przód
18x8.5 ET 35

tył 18x9.5 ET 46

rozstaw 5x112

2232484469-f3aeff833f-o-12199.jpgall4wheels-13207.jpg

wiem, że inny rozstaw śrub itd. ale interesuje mnie czy byłaby jakakolwiek szansa założenia ich na Belle.
czy śruby pływające dałyby radę ? jakiś dystans ? czy 9,5 cala weszłoby w ogóle na tył ?

Dzięki z góry za odpowiedzi.

jeśli chodzi o rozstaw to pływaki mogą nie dać rady... alfa ma 5x108 te np ze 159 które mają 5x110 są ok
ale 5x112 to juz może być gorsza sprawa...
Dalej widzę ze masz 2.4 JTD czyli prawdopodobnie nie masz BREMBO??
więc odpada Ci jeden problem czy spasuje sie i brembo nie będą przypadkiem obcierać...

Dalej widzę ze masz 2.4 JTD czyli prawdopodobnie nie masz BREMBO??

nie, nie mam. A jakoś inaczej nie idzie tego rozwiązać zamiast śrub pływających ?

a tak poza tym to czy te felgi nie są za szerokie do 166 ?

Moim zdaniem będą wystawać jak walec. Zwłaszcza że aby zamontować na takim rozstawie śrub będzie potrzebny jeszcze adapter z dwoma zestawami otworów na śruby. Pomijam już fakt takiej rzeźby (odradzam) to generalnie będzie pokracznie. Auto chyba wyjdzie karykaturalnie.

Mandziel nie masz co z kasą robić? Odkładaj na zlot lepiej :P

zrób adapter i będzie hulać:) co do szerokości z tyłu to wyjdziesz delikatnie za obrys, ale efekt może być ciekawy, ja bym spróbował jeśli nie jesteś mega konserwatywny

Trochę? :) Przód szerszy o cal tył o 2 cale, ET tu niewiele zmienia w tej skali :) :) będzie niezły walec z błotem zarzucającym na dach :P a gdzie adapter??? :)

166 ma słabo wypełnione nadkola, dopiero telefony 17" z polifta jakoś wygladają bez dystansów, reszta jest za bardzo zapadnięta, więc zależy jakie ET mają te felgi z fotki i może być całkiem ładne auto,

swietne felgi ale nie do 166 niestety... adaptery to moim zdaniem juz za duze przeciazenia przy takich walcach, wogole nawet nie ma takich dostepnych z odpowiednimi atestami a samemu rzezbic cos przy piastach to juz niestety ryzyko...

$T2eC16RHJHEFFmSwy+CfBSHv723klg~~48_1.JPG

mnie ostatnio takie wpadly w oko do 166

Amortyzatory
Powrót