• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

FELGA 17" do 166

skladak

Nowy
Auto
166 2.4 jtd 2002
Panowie czy felga z takiej aukcji o takich rozmiarach , bedzie pasowala do alfy 166 2002 rok ? szukalem info i wiem ze raczej tak... ale wole sie upewnic ! PS. jaki powinien być rozmiar otworu centrujacego? ewentualnie jak dobrac pierscien ? i jaki rozmiar opony?

http://allegro.pl/show_item.php?item=2448984967

dowiedz się jakie ma odsadzenie (ET) powinno być 38 - 41 a rozmiar 7,5J x 17 a opony to225/45 R17 91Y

wiesz, tak na prawdę jeżeli felga jest węższa o pół cala to nie jest problem i et jest mniejsze o 1mm to chyba nie będzie problemu , na pewno warto będzie się postarać (kupić) centrujące krążki do osadzenia felgi na piaście, ale warto to jeszcze skonsultować z wulkanizatorem , podejrzewam ,że te felgi są przeznaczone do forda i jakiegoś japończyka.

Węższa felga będzie powodowała odstawanie opony, jeżeli założysz 225. Ja miałem w V40 felgę 6,5J i oponę 225 i była taka jakby odstająca. Nie szkodziło to niczemu, ale wyglądało nieładnie.

felgi te są przeznaczone dla: FORD TOYOTA KIA MAZDA, bez przymierzania bym sobie je darował.

Zrobisz jak będziesz chciał ale na moje najlepiej wyglądają oryginalne 17 ze 166. W dobrej cenie można kupić używki a jakościowo lepsze niż w tej samej cenie nowe chinole z norauto.

Ostatnia edycja:
no wlasnie z cenami jest roznie... 18 bym nie chcial z powodu naszych dróg, najbardziej podobaja mi sie szprychy :) ale na allegro byly za 1500 bez opon... troche przesadzil z cena...

IMO oryginalna 18" szprycha zdecydowanie lepiej prezentuje się na 166 niż ten Zender.

no wlasnie z cenami jest roznie... 18 bym nie chcial z powodu naszych dróg, najbardziej podobaja mi sie szprychy :) ale na allegro byly za 1500 bez opon... troche przesadzil z cena...
Różnica miedzy 17" a 18" w komforcie jazdy jest naprawdę niewielka, różnicę odczujesz tak naprawdę przy 16" wiem z doświadczenia ;)

Trzeba tez pamiętać ze przy feldze 18" i nie obniżonym zawieszeniu auto bedzie stało troche wysoko :)
A nie skompensuje tego niższy profil?

- - - Updated - - -

Germańska taka:) Jak chcesz z rantem 18 to Zender Siena fajnie wygląda. http://www.forum.alfaholicy.org/att...1340457603-alfa_romeo_166_zender-imag0206.jpg Zapożyczone zdjęcie kolego z forum.

I są na alledrogo http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-8x18-et28-5x108-rarytas-i2478515355.html

Fajna, ale nie widzą mi się te śruby dookoła. Chyba wolę 17-tkę telefony, albo taką, jak masz w stopce.

Ostatnia edycja:
Mam 18 szprychy i w wysokości jest różnica ok 1-2 cm w stosunku do 16, rzec nie do odróżnienia. atak nawiasem to 1500 wcale nie drogo. jak były nowe to za komplet trza było 4000 położyć .alfa 166.jpg

...Chyba wolę 17-tkę telefony, albo taką, jak masz w stopce.

Też długi czas sie zastawiałem czy 18" czy 17" i wybrałem:)

18" jak by szły to tylko z pakietem Zendera i lekką glebą ale mi przeszło.

Ostatnia edycja:
Ja zakupilem takie fele 18" Czekam az mi przysla. Do tego gleba -35 i Zender kit czeka na zamontowanie:) Oczywscie bede musial zakupic opony i amortyzatory jeszcze.

Page-01.jpeg

Amortyzatory
Powrót