• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] DRIFT-R's Alfa Romeo 147 miniGTA

Jak tylko trochę wcześniej wrócę do domu (przed zmrokiem) to postaram się zrobić kilka fotek.
Na początek kilka fotek z przed obniżki (żeby było do czego się odnieść):

Alfa 147 (1).JPG Alfa 147 (2).JPG Alfa 147 (3).JPG Alfa 147 (4).JPG

...no i nowe nabytki dla silnika:

Alfa 147 olej+filrty.JPG

pokaz pokaz jak siedzi na glebie...ja czekam na zestaw koni sport do mojej gtv....cos mowiles o powtorce z piotrkowa....cos wiecej na ten temat wiadomo?

No dobra, namęczyłem się i przykręciłem koła z letnimi oponkami. Tak wygląda po obniżce :)
Alfa 147 po obniżce 1.jpg Alfa 147 po obniżce 2.jpg Alfa 147 po obniżce 3.jpg Alfa 147 po obniżce 0.jpg

Zdjęcia słabe ale robione na szybko.

Ostatnia edycja:
Wydaje mi się czy tył bardziej usiadł ??

Tył chyba zawsze był niżej. I tak jak pisałem wcześniej jest trochę niżej. Nie wiem czy to przez instalację LPG w bagażniku czy ten typ tak ma :)

No trochę dziwnie to wygląda ale oglądałem sporo fotek przed wyborem zawieszenia i raczej przy -30/-30 stał równo może jak trochę pojeździsz to siadzie i się zrówna

Alfa od czasu wizyty w Szczecinie przestała jeździć na gazie ale znów zaczęła dzięki winianie dwóch wtryskiwaczy, filtrów i czujnika temperatury. Na dokładkę wymieniony czujnik położenia wału, który pechowo/na szczęście padł akurat u gazowników dzięki czemu mógł być szybko wymieniony na nowy.

Ostatnio testowałem nową myjkę Nilfisk, a oto efekt:
Alfa 147 24.04.2011 1.jpg Alfa 147 24.04.2011 2.jpg Alfa 147 24.04.2011 3.jpg Alfa 147 24.04.2011 4.jpg

No i sesja z piątkowego siedzenia po późna w pracy. Jak widać na ostatnim zdjęciu wieczorem zostałem tylko ja :).

Alfa 147 24.04.2011 5.jpg Alfa 147 24.04.2011 6.jpg Alfa 147 24.04.2011 7.jpg Alfa 147 24.04.2011 8.jpg

Ostatnie zdjęcie jest extra. Co do auta to całkiem fajna furka się robie - tylko kable od ręcznego wiszą :) Pozdrawiam kolegę

No niestety linka po przygodzie straciła mocowanie i tak teraz wisi. Muszę auto w wolnej chwili podnieść i naprawić. Strasznie to wkurzające.

zlota zasada 1% w zarzadzaniu mowi o tym ze usprawniajac codziennie jeden procent w skali roku daje nam 365 procent poprawy obojetnie czym sie zajmujesz:> linka to drobiazg w sam raz na 1%:>

Od ostatniego wpisu trochę usprawnień (takich <1%) zaszło:
- naprawa rączki schowka
- wyczyszczenie pokrywy silnika
- naprawa niedziałającej lampy tylnej
- dokładne odkurzanie i czyszczenie wnętrza
- montaż zapachu (alfaholikowego)
- poprawa działania pilota

w najbliższym czasie zapowiadają się troszkę większe zmiany:
- w końcu zamówiłem lakier i przymierzam się do montażu nowego przedniego zderzaka
- wstępne palny malowania całego samochodu

147 słowacja 1.jpg

Kierunki będą zrobione - od początku są na liście.

Ostatnio trwają prace nad doborem lakieru. Po pierwszych kilku przymiarkach, źle dobranej bazie w jednej z mieszalni lakieru efekt był kiepski (w tej mieszalni już raczej nic dobierał nie będę). Podejrzewając właśnie to, że mieszalnia mogła nawalić dobraliśmy próbkę w sprawdzonej już wcześniej mieszalni (Dox z Łodzi). Dodatkowo lakier bazowy został wzbogacony do domieszki dwóch innych kolorów co dało myślę zadowalający efekt. Na pierwszy ogień poszedł nowy zderzak tylny, który jest już pomalowany. Poniżej fotorelacja z przymiarek nowego zderzaka.

Na jednym boku miał rysę ale to oczywiście na etapie przygotowania do malowania zostało usunięte.
Co do kosztów to będę mógł pochwalić się kosztami materiałów bo robocizna będzie "bezcenna".

Amortyzatory
Powrót