[159] Dorobienie kluczyka / pilota, klucz problemy

A fakt - na tapatalku zapominam o dzialach :-)

No to opowiedz przy okazji w skrocie jak sprawa wyglada w 59

Nie ma sensu znów tutaj wszystko opisywać od nowa. Jest temat z kilkoma stronami o kluczykach do 159/Brery/Spider i tam są wszystkie informacje. Ten w sumie pewnie trafi do kosza lub będzie połączony z tamtym.

Wlasnie kilka minut temu zglebialem watek :-)
I wiem tyle ze rozne magiki pracuja , rozne niby robia, cuore koduje alfaobd , jeszcze inni twierdza ze sie nie da.

I teraz - czy do 159 w fes/mes opcja kodowania jest dostepna i rownie prosta co w przypadku 56/47/gt ( oczywiscie w przypadku posiadania karty kodowej ) ?

Na to pytanie niestety nikt nie zna odpowiedzi...

Odpowiedź jest i to w tym wątku...
159 a 156/147/GT to całkiem inne patenty. Mając kluczyk z innej alfy 159 nie da się go na tą chwilę dopisać/zakodować do 159. Immo nie jest tutaj czymś na kształt osobnego urządzenia. Jest on zintegrowany z układem zamka centralnego. Kilku forumowiczów ma rzekomo zakodowany kluczyk ale jakoś do tej pory żaden się nim nie pochwalił i nie określił się co to oznacza. Typowa przypadłość internetu:) Oczywiście cały czas mam nadzieję, że się mylę i ktoś znalazł już na to rozwiązanie. Niestety to tylko nadzieja...

W 156/GT/147 można było przełożyć "pestkę" Immo (transponder) do innego kluczyka z działającym układem sterowania zamkiem i po zakodowaniu FES'em/MES'em/AOBD wszystko działało. Zdarzały się również przypadki zakodowania transpondera na nowo i ta sama procedura dawała w pełnie sprawny kluczyk.

159/Brera to nadal ciężki przypadek i mam nadzieję, że już jest lub w niedługim czasie pojawi się jakieś rozwiązanie tego problemu.

Ostatnia edycja:
W ASO to powinno kosztować max 1200-1300zł razem z kluczykiem.
Z PINem mogę pomóc jak jesteś z mazowieckiego.
Cześć,
Czy pomoc w zdobyciu PIN do auta nadal jest aktualna? Mam 1 kluczyk, dorobiłbym 2-gi ew. sprawdził więcej w menu Alfa OBD [emoji1]
Pozdrawiam,
Piotr

A to nie jest tak, że będziesz mógł odpalić auto, ale nie otworzysz go pilocikiem? Albo jakoś tak?
Dopytaj ich. Jeżeli to jest kompletne dorobienie klucza (metalowy pręcik + otwieranie z klucza + immo czyli odpalanie) to będzie to ciekawa oferta.

Wydaje mi się, że to jest chyba przerobienie jakiegoś używanego klucza z ewentualnym nowym pręcikiem... Generalnie jak w ASO zamawiasz klucz to przeważnie idzie on "szyty na miarę" z fabryki, a ASO tylko koduje body komputer. Zatem nie ma możliwości zakupu "gołego" klucza.

Dzwoniłem do tej firmy i twierdzą, że po zakodowaniu ich klucza wszystkie funkcje będą działać...! Tylko, że trzeba poczekać około 2 tygodnie, bo chwilowo nie mają już tych kluczy na stanie. Ciekawie to brzmi. Kto pierwszy na testy:)?

Przeczytałem że sie dac . W
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php
załacznikach screny.

Załączniki

• 22024.jpg
    22024.jpg
    97.6 KB · Wyświetleń: 463
  • 22025.jpg
    22025.jpg
    105.4 KB · Wyświetleń: 444
  • 22026.jpg
    22026.jpg
    102.5 KB · Wyświetleń: 452
  • 22027.jpg
    22027.jpg
    105.1 KB · Wyświetleń: 458
  • 22028.jpg
    22028.jpg
    108.3 KB · Wyświetleń: 458
  • 22030.jpg
    22030.jpg
    100.6 KB · Wyświetleń: 439
Ja tam widze alfa 147 ale ja może ślepy jestem :rolleyes:

Witam. Ni moge otworzyc pilotem centralny zamek. baterie wymienilem . Blad pokazuje mi 1005 Transporder TEG

Amortyzatory
Powrót