• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Dodac bluetooth do versji bez nav w 15min

To ja trochę z innej beczki z pytaniem do tych którzy już zakupili, nigdy nic nie kupowalem z zagranicznych sklepów internetowych i za bardzo niewiem jak to sie odbywa , trzeba się rejestrować i czy można bezproblemowo zapłacić przelewem w złotówkach a bank przeliczy po swoim kursie, czy jednak trzeba posiadać kartę kredytową ewent debetową ?
Najczęściej serwisy oferują szybkie płatności typu PayU, Przelewy24, Masterpass, Paypal. Wtedy płacisz przy użyciu własnego konta bankowego (jeśli jest obsługiwane przez pośrednika) lub karty płatniczej.
Na eBay działa na pewno Paypal.

Najczęściej serwisy oferują szybkie płatności typu PayU, Przelewy24, Masterpass, Paypal. Wtedy płacisz przy użyciu własnego konta bankowego (jeśli jest obsługiwane przez pośrednika) lub karty płatniczej.
Na eBay działa na pewno Paypal.

Podziękował za klarowną instrukcje :)

Jeśli nie masz PayPal’a, wystarczy karta, idealnie kredytowa, ale debetowa też przejdzie o ile masz aktywne płatności internetowe czy telefoniczne, różnie to banki nazywają.

Tylko że na takim eBayu tylko płatność przez PayPal zapewnia objęcie ochroną kupujących. Lepiej założyć konto i podpiąć debetówkę, wtedy płacisz kartą za pośrednictwem PayPala i jesteś kryty.
Zdarzyło mi się składać reklamację, gdzie sprzedawca leciał w kulki i z pomocą PayPala odzyskałem wszystko co do grosza bez większego problemu, także opłaci się.

Ja akurat mam słabe wspomnienia z paypalem, jednego dnia obudziłem się z mailem potwierdzającym płatność holenderskiemu hostingowi na ponad 800 zł. Oczywiście nic taniego nie zlecałem, a przypominam ze aby zaakceptować płatność, trzeba się zalogować. Odkręcenie całości zajęło tydzień, dzień później zlikwidowałem konto...
A ten adapter kupiłem płacąc kartą. Jak zwykle przy zakupach przez internet trzeba zerknąć na komentarze i oceny sprzedającego.

Nie trzeba, wystarczy nieopatrznie płatność subskrypcyjna gdzieś zaznaczyć.
Ale pomyłki się zdarzają, po obu stronach zreszta.
Jako kupujący jest się tam dobrze chronionym, jako sprzedający nie chciałbym go musieć używać do sprzedaży czegoś droższego.
Rozpatrywanie reklamacji kartowej trwa tyle samo przeważnie

Podłączyłem właśnie moduł bluetooth do tego najprostszego radia i mam problem. Wszystko gra ok, dopóki nie odpalę samochodu, wtedy gubi mi połączenie i nie mogę znaleźć w telefonie tego urządzenia.
Dodam również, że nie zawsze mogę radio przełączyć w tryb zmieniarki. Pomaga w większości przypadków wyłącznie go na ok minutę. Wiecie może o co chodzi?

Też tak mam, jak wsadzam kluczyk to odpala się radio a jak odpalam auto to wtedy na chwilę wyłącza się radio i zrywa połączenie. Dlatego łączę się dopiero po odpaleniu auta. Też mam to najprostsze radio.

No właśnie ja jak próbuję łączyć się po odpaleniu to mogę przełączyć się w tryb zmieniarki, chociaż nie za każdym razem (wyłączenie radia na chwilę pomaga), ale z telefonem już nie mogę się połączyć. Jak zgaszę auto to ok. Drugi moduł kupiłem do auta żony to ten z mikrofonem i jak ten podłączam to problemu nie ma. Mogę słuchać muzy z telefonu bez problemu zarówno na wyłączonym jak i włączonym silniku. Jutro potestuję czy oba tak samo zachowują się w drugim aucie.
Po odpaleniu zmieniarka pokazuje mi najczęściej komunikat "no disc". Na elektronice się nic niestety nie znam, myślałem, że może kabelki we wtyczce są pozamieniane i próbowałem porównać te wtyczki, ale kolory kabli są całkiem inaczej i w tej z mikrofonem jest 7 przewodów, a w tej bez 8.

Żaden z podanych linków nie działa albo towar jest niedostępny. Ktoś się orientuje gdzie jeszcze można znaleźć ten adapter bt?

Czy ktoś wie jak to jest z radiami z Blue&Me? Mam ten problem, że po naciśnięciu CD dwa razy, nie wyświetla mi się opcja zmieniarki. Radio standardowe z MP3 alfa z 2007 roku. Czy wywalenie Blue&Me uruchomi tę opcję? Czy żeby je wywalić trzeba robić osiowanie proxy?

Witam,

Przepraszam jeżeli jest to już znane rozwiązanie ale myślę ze zainteresuje wiele osób które chcą dodać stremowanie muzyki przez bluetooth do ich auta bez wymiany radia i bez używania dongli fm i innych rozwiązań które psują jakość muzyki i to za niskie koszty.

Oto bestia: nie mam jeszcze 10 postów wiec proszę wpisać w amazon "Alfa 159 bluetooth" będzie to mały czarny kabelek z niebieską wtyczka

Kabelek się podłącza za radiem do niebieskiej wtyczki, następnie wystarczy sparować telefon przez bluetooth razem z nim, radio nastawić na "CD changer" i voila !
przyciski z kierownicy tez działają bez problemu.

Za 25€ mamy funkcje nowoczesnego radia.

Tak zrobiłem, dzięki za pomysł. Działa super, nie zajmuje miejsca w schowku, itd. Pozdro

Taa...od A do Zet ;) ...wszystko tu jest tak wyszczególnione że bardziej już się nie da.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Temat czytałem i wiem że powinno chodzić. ale w opisie jest "Bluetooth Audio Freisprechanlage Alfa Romeo: 147, 156, 159 (Nicht für Navi G3)"

A nie wiem czy" nie dla navi g3 "to nie dla connectnav.

Temat czytałem i wiem że powinno chodzić. ale w opisie jest "Bluetooth Audio Freisprechanlage Alfa Romeo: 147, 156, 159 (Nicht für Navi G3)"

A nie wiem czy" nie dla navi g3 "to nie dla connectnav.
To w takim układzie gdzie jest problem ?zakładasz i możesz się cieszyć z pełnej funkcjalnosci owego wynalazku. Post 41 kol. [MENTION=25095]magil[/MENTION] opisał jak sprawa wygląda po podłączeniu.

Wysłane z mojego SM-G850F przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót