[159] Dodac bluetooth do versji bez nav w 15min

Witam kolegów.

chyba coś zwaliłem kupiłem taki zestaw z aliexpress podłączyłem podpiąłem zasilanie z zapalniczki i moduł działa o tyle o ile mogę sie z nim sparować i jest git. lecz nie puszcza sygnały na radio tzn po ustawieniu aux w radiu słyszę tylko szum. końcówka niebieska pasuje wpięta prawidłowo dwa kable idą do niej z tego urządzenia kosta łączy się z kostką zieloną i żółtą tworzą jedną wtyczkę. w żółtej jest jeden kabel nie wiem gdzie idzie.
Czy możliwe jest że chińczyk pomylił miejsca wpięcia przewodów w wtyczce???? bo nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Niebieska wtyczka jest do zmieniarki CD lub emulatora zmieniarki - to sygnały cyfrowe.
Analogowe sygnały audio musisz przepiąć do żółtej wtyczki. Tam jest wejście AUX.

Kupilem ten adapter z amazona ale po wpieciu go nic sie nie dzieje. Wciskam guzik CD i pisze tylko "no source available". Adapter ma zasilanie bo jest widoczny na telefonie i sie mozna z nim polaczyc. Probowalem odpiac aku, odpiac cale radio itd... Moze to miec cos wspolnego z tym ze to bosch?
184310571_4299236430110617_2698996393493000804_n.jpg
185242178_4299236716777255_8426493475414099684_n.jpg

A masz AUX w radio? W sensie jak odepniesz adapter i klikniesz na CD to pojawi się AUX? Dwa razy chyba trzeba

Jak nie ma płyty albo USB w schowku to piszę tylko "no source available". Nie ma aux, nie rozumiem też po co aux skoro to jest emulator zmieniarki z niebieską wtyczka. AUX jest obok na żółtej.

Tak czy siak ani jedno ani drugie się nie pokazuje.

Zastanawiam się kupić zmieniarkę yatour ale też nie wiem czy ja będzie widział....

Gesendet von meinem Redmi Note 9 Pro mit Tapatalk

Dziwna sprawa wam powiem Panowie, u mnie jest identyczny+mikrofon i działa bez zarzutu. Po włożeniu kluczyka łączy się z telefonem i automatycznie odtwarza ostatnią piosenkę na yt music. Tylko mam wersję bez fabrycznego AUX. SRC/Scan.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

A co jeżeli w radio nie mam aux?
jest na to jakaś rada, czy wymiana radia?

Nie musisz mieć AUX. Mam klasyczne radio bez aux (podwójne wciśnięcie CD nie wyświetla AUX) i podpiąłem moduł WEFA (zdaje się że niebieska wtyczka) i wszystko działa. Moduł aktywuje się poprzez pojedyncze wciśnięcie CD.

Nie musisz mieć AUX. Mam klasyczne radio bez aux (podwójne wciśnięcie CD nie wyświetla AUX) i podpiąłem moduł WEFA (zdaje się że niebieska wtyczka) i wszystko działa. Moduł aktywuje się poprzez pojedyncze wciśnięcie CD.

To inaczej spytam, czy jest szansa że to zadziała:
shopee.pl / Adapter-interfejsu-Bluetooth-do-Alfa-Romeo-147-156-159-Cz%C4%99%C5%9Bci-kabla-1-szt.-ABS-i.566628535.15605052850

?

Dzięki za poprzednią odpowiedź !

Moim zdaniem szansa jest, ale pytanie czy się uda, jaka będzie jakość dźwięku (w WEFA jest bardzo przyzwoita), czy nie będzie zrywało połączenia, czy będzie działać sterowanie z kierownicy, czy nie będzie kolizji z blue&me itp. U mnie z modułem WEFA nie miałem żadnego problemu, a posiadam już blisko 2 lata.

Witam, Mam takie radio z blue&me i chciałem założyć taki emulator zmieniarki na bluetooth, po podpięciu telefon widzi urządzenie ale radio juz nie, moge zmienić miedzy CD a USB ale zmieniarki nie widzi, może ktoś przerabiał taki problem i ma jakiś pomysł co z tym zrobić?

Doszedłeś może co i jak? Bo mam podobny problem?

Witam, przychodzę z pytaniem czy kabel Bluetooth AUX z żółtą wtyczką pozwoli mi na puszczanie muzyki czy jednak powinien być kabel z niebieską wtyczką. Jestem całkowicie zielony w tym temacie więc liczę na pomoc :)

Witam, przychodzę z pytaniem czy kabel Bluetooth AUX z żółtą wtyczką pozwoli mi na puszczanie muzyki czy jednak powinien być kabel z niebieską wtyczką. Jestem całkowicie zielony w tym temacie więc liczę na pomoc :)
Będzie to działać w przypadku radia Blaupunkt. Z navi niestety nie będzie.

Panowie, wziąłem się za instalację modułu Bluetooth, radio mam Blaupunkt z MP3 i blue and me. Nie mam wyjścia AUX w module Bluetooth który kupiłem mam niebieską wtyczkę oraz dwa kabelki czerwony i czarny. Wtyczkę wpiąłem zgodnie z rysunkami z neta natomiast nie wiem co z tymi kabelkami, czy to jest po prostu zasilanie plus i masa? Po wciśnięciu CD (2*) pojawia się tylko informacja No source available.

Okej, to ku pamięci i żeby być może oszczędzić komuś trochę czasu: z tym radiem czyli Blaupunkt z MP3 nie działa ten moduł bluetooth. Mimo przerobienia go i wpięcia się prawidłowo we wtyczkę z zasilaniem i masą na tym radiu nie da się przyłączyć na AUX ani na zmieniarkę. Nawet zwarcie pinów 13 i 14 również w tym radiu nie zadziałało.

Widocznie masz wersję bez AUX. Było kilka odmian urządzenia Blaupunkt.

- - - Updated - - -

Też mam takie, aktualnie na półce :) I podejrzewam że mój model MP3 nawet nie odtwarza.

Panowie, pytanko, czy udało się komuś podłączyć jakiś adapter bluetooth czy coś podobnego pod radio z InstantNav? Też zamówiłem to urządzonko które wszyscy zachwalali ale później się zorientowałem że nawet na stronie mieli napisane że InstantNav ma wejścia nie te :(

Znalazłem na necie taki samouczek ( Mam właśnie taką NAVI po Lifcie ) . Podłączyłem polecany tutaj moduł z niebieską wtyczką ( za 50 zł na ALI ) ale grał beznadziejnie. Miałem stary moduł od Peugeota i on grał bardzo dobrze ale miałem problemy z rozmową przez telefon ( moduły się chyba gryzły i był straszny pogłos ) Zamówiłem polecany w opisie Ugreen i dam znać jak działa. Generalnie patent ten działa. Gdyby ktoś chciał mogę podać który pin we wtyczcce ma + po włączeniu radia.Pokaż załącznik Stream music over bluetooth Alfa Romeo(1).pdf

Amortyzatory
Powrót